تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

«مهاجرت به آلمان»

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835919506




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بلاتکليفي در نرخ ارز مرجع تمامي مسوولين را عصبي کرده بود / بعضي از بانک ها ناخواسته بنگاه دار شدند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۲۲ق.ظ)
سيف: بلاتکليفي در نرخ ارز مرجع تمامي مسوولين را عصبي کرده بود / بعضي از بانک ها ناخواسته بنگاه دار شدند گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، بي ثباتي در اقتصاد و تزلزل در تصميم گيري ها، تنها توليد را مورد هدف قرار مي دهد و لطمه به توليد اثري جبران ناپذير دارد.
بازار آرام و با ثبات برخوردار از رشد اقتصادي خوب و همچنين با کنترل تورم به تدريج نرخ ارز نيز تغيير خواهد کرد و اين يک واقعيت است که اگر اقتصاد رشد بالايي داشته باشد نرخ ارز نيز کاهش مي يابد.
هدف بانک مرکزي تاکنون اين بوده که اجازه ندهد تلاطمي در بازار به وجود آيد، پس آنهايي که نسبت به نرخ ارز حساسند بايد ثبات نرخ ارز را مدنظر قراردهند.
در بسته سياستي خروج غيرتورمي از رکود، پيش بيني شده است بانک هايي که خارج از چارچوب و استاندارد بانک مرکزي هستند، موظفند سهام خود را در بازار سرمايه عرضه کنند و به نسبت قابل قبول بانک مرکزي به منظور برون رفت از بنگاه داري برگردند.
اما بايد به وظيف بانک ها درباره حمايت از توليد نيز اشاره کنيم که بانک ها موظفند به واحدهاي توليدي جهت احياي دوباره کمک کنند.
در شرايط فعلي که تمرکز بر خروج از رکود است بايد سراغ آن بنگاه هايي رفت که به دليل شرايط اقتصادي توان پرداخت بدهي را ندارند و از مديران اين شرکت ها يا بنگاه ها خواسته شود که برنامه خودشان را ارائه دهند تا اگر بانک با کار کارشناسي به اين نتيجه رسيد که بنگاه مربوطه مي تواند با پرداخت تسهيلات جديد احيا شود و اقساط و بدهي اش را پرداخت کند، بانک وظيفه دارد به آن واحد توليدي کمک کند.
ولي‌الله سيف، رئيس بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، درخصوص آرامش توليد در سايه آرامش بانک، بازار سرمايه و حمايت از بنگاه هاي کوچک پاسخ بسياري از سؤالات و ابهامات را به شرح زير ارائه داده است:

توليد نياز به آرامش دارد و آرامش فضاي توليد، شايد نشأت گرفته از بانک ها باشد، چگونه بانک ها آرامش پيدا مي کنند؟
در مدت زمان يک سال گذشته شاهد آرامش و حرف هاي منطقي در نظام بانکداري هستيم. اگر در هر مکاني همکاران من در بانک مرکزي و ساير بانک ها حرف هاي غيرمنطقي زدند، دست بخش خصوصي و مشتري هاي بانک را مي بوسم که اين مسأله را منعکس کند چون قرار است که موضع گيري منطقي در اقتصاد و نظام بانکداري کشور داشته تا ضمن شفاف سازي، اقتصاد را قابل پيش بيني کنيم.

چگونه مي توانيم به اين اصل دست يابيم؟
اگر بنده به عنوان رئيس کل بانک مرکزي خواهان اثر بخشي بانک ها در راستاي اقتصادي پويا باشم نبايد هر روز صبح با يک بخشنامه وارد دفتر کار بشوم که هدف نهايي ما؛ يعني رشد شاخص هاي اقتصادي فراهم نمي شود و حتي مي توانيم با صراحت گوييم که اين نوع روش کار اصلا براي شرايط و محيط امروز اقتصاد کشور مناسب و عملي نيست.
در اوايل مهر سال تيمي اقتصادي را مشخص و پس از بررسي هاي آن تيم، بخشنامه جديدي را به عنوان فصل الخطاب تمامي بخشنامه ها و بحث هاي ابهام زا در بانک مرکزي کرديم.
پس از اين بخشنامه، هر مشتري پس از مراجعه به بانک مشکلات ارزي و مالي چنداني نداشت؛ زيرا تمام بانک ها مکلف به رعايت از اين بخشنامه درخصوص بر مبناي تسويه حساب ارزي هستند.

در ابتدا مشکلات براي بدهکاران ارزي زياد بود. براي رفع آن چه راهکارهايي انديشيده ايد؟
در مقطعي مشکلي به نام بدهکاران ارزي و بحث 74 هزار ميليارد تومان تفاوت برابري تسخير نرخ مرجع با نرخ مبادله اي بيان شد. دولت قبل درصدد استفاده از اين رقم بود که مجلس با اين اقدام مخالفت کرد و حساب بسته شد.

تعهدات بانکي چگونه مي شود؟
متأسفانه هيچ توجهي به تعهدات ارز مرجع بانک مرکزي در پي اين تصميم نشد، با اين اوصاف تصور کنيد زماني که مشتري براي تسويه حساب اعتبار ارزي به بانک آمده و با نرخ مرجع نمي تواند کاري را انجام دهد؛ زيرا بانک مرکزي تکليف کار را روشن نکرده است.
بارها آقاي کرباسيان، رئيس کل گمرک کشور، درخواست کرده که تا چه زماني کالاها بايد در گمرک بماند، ولي؛ جواب مشخصي دريافت نمي کرد؛ زيرا بخشنامه بانک مرکزي و موضع بانک در اين خصوص روشن نبود.
بانک مرکزي از سويي به بانک ها تأکيد مي کرد نبود ارز در بانک ها را قبول ندارد و بايد به متقاضيان ارز مرجع اختصاص دهيد و از طرف ديگر بانک ها اذعان مي کردند که هيچ ارزي ندارند و اين بلاتکليفي در 4 ماهه ابتدايي دولت يازدهم تمامي مسوولين را سردرگم و عصبي کرده بود که چرا هيچ کدام از حرف ها با يکديگر تطابق ندارد.
البته اين مشکلات پس از بخشنامه کلي بانک مرکزي حل و فصل شد.

موضوع ديگر، بنگاه دار بودن بانک ها است، نظر شما در اين رابطه چگونه است؟
البته بانک ها تا حدي مجاز به بنگاه داري هستند و فلسفه بنگاه داري بانک ها بايد در چارچوب فعاليت تعريف شده بانک ها در اين باب باشد، مثلا فعاليت هايي که جنبه و ارزش آن در نهايت براي بانک باشد همانند راه اندازي شرکت هاي آي تي که خود بانک نيز مي تواند از اين شرکت به نفع منافع بانک استفاده کند، اما؛ بعضي از بانک ها نيز در عرصه بنگاه دار بودن نيز بي تقصيرند، دليل اين حرف نيز آن است که دولت بابت تسويه حساب خود با بانک ها، اقدام به واگذاري شرکت ها به بانک ها کرده است.

اين اقدام در تضاد با اساسنامه و اهداف نظام بانکداري نيست؟
همين امروز نيز بانک هايي وجود دارند که از اين قضيه مستأصل هستند و با مراجعات مکرر به سازمان خصوصي سازي درصدد بازگرداندن اين شرکت ها هستند؛ زيرا اين شرکت ها به بانک ها بابت بدهي هاي بانکي تحميل شده است.
گاهي اوقات در اين زمينه شاهد قضاوت هاي تندي درخصوص بنگاه دار بودن بانک ها مشاهده مي کنيم که حتي نظام بانکداري کشور نيز هدف قرار مي گيرد، اما؛ نبايد فراموش کنيم که بسياري از بانک هاي کشور جدا پايبند به اصول بانکي هستند.
بانک مرکزي به منظور منضبط شدن تمامي بانک ها، زمينه و شرايط تحقق اين هدف را دنبال مي کند تا به اين موضوع دست يابد.

نگاه حمايتي بانک ها به بنگاه ها چگونه است؟
در نگاه هاي حمايتي از بنگاه هاي مختلف، اولويت هايي را تصور کرده ايم که بر همين مبنا بازار سرمايه بايد مسوول تأمين مالي هاي بلند مدت و تأمين بنگاه هاي بزرگ باشد و در کنار بازار سرمايه، بانک ها مسوول تأمين سرمايه در گردش و تأمين مالي بنگاه هاي کوچک باشند.
تحقق اين نگاه، هدف ما است منتهي بازار سرمايه بايد نهادينه سازي کند البته قبول داريم که اين کار پيش نيازهايي دارد که بايد فراهم شود و نسبت 15 تا 20درصدي تأمين مالي بنگاه ها در بورس بايد افزايش يابد.

بورس موفق بوده در تأمين مالي بنگاه هاي بزرگ؟
در مدت چندسال اخير در بخش بازار سرمايه تحول بزرگي اتفاق افتاده که با افزايش ابزارهاي جديد سرمايه گذاري در بورس، رشد سرمايه و تدمين مالي بنگاه ها نيز دور از دسترس نيست، ولي؛ بايد برنامه ريزي دقيقي داشت. اميدوار هستيم که با پيگيري اين مسير، بورس آينده و وضعيتي متفاوت مطلوب اقتصاد کشور را تجربه کند.

پس همکاري تنگاتنگي مابين بانک مرکزي و بازارسرمايه شکل خواهد گرفت؟
در گذشته تفکر اشتباهي حاکم بود که نظام پولي، بازار سرمايه را رقيب خود قرار مي داد، اما؛ واقعيت اين است که اين تصور و تفکر اصلا به صلاح کشور نيست. اين دو مجموعه بايد در کنار هم به اهداف اقتصادي دست يابند. به همين منظور نيز نظام بانکي کشور آمادگي لازم را براي همکاري دارد و بايد از بازار سرمايه و پتانسيل هاي بورس کشور استفاده لازم را برد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن