واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استقبال کشاورزان مازندرانی از طرح خرید توافقی برنج ساری - ایرنا - همزمان با استقبال کشاورزان مازندرانی از خرید توافقی و تحویل برنج به دولت، دست تجار بازار برای خرید برنج دراز شد.
به گزارش ایرنا ،پس از رایزنی های مختلف و بررسی های کارشناسی استاندار مازندران ، کارشناسان اقتصادی و کشاورزی و با حمایت وزارت جهاد کشاورزی ، پیشنهاد قیمت و خرید توافقی انواع برنج محلی دراستان های شمالی از سوی دولت پذیرفته شده است.
13اتحادیه شرکت تعاونی روستایی مازندران در شهرهای مختلف استان از دو روز گذشته برنج کشاورزان را به صورت مستقیم و بدون واسطه خریداری می کنند و این طرح علاوه بر اینکه مورد استقبال شالیکاران قرار گرفت، سبب رونق گرفتن عرضه و تقاضای این محصول استراتژیک نیز شده است.
قیمت توافقی خرید برنج بر پایه زیر 10 درصد شکستگی است و برنج طارم هاشمی به ازای هر کیلو گرم 61هزار ریال قیمت گذاری شده است.
قیمت خرید توافقی برنج " طارم محلی" و" علی کاظمی " به ترتیب هرکیلوگرم 59 و 52هزارو 500ریال و برنج های ارقام پر محصول "خزر" و" فجر" 35هزارو 500، " شیرودی" و "کشوری" 34هزار ریال ،"گلسار" و" بازرگانی" 29هزار ریال و "ندا" و" نعمت" نیز 28هزارو 500ریال است.
از آنجایی که امسال 70 درصد برداشت شالی برنج مازندران به صورت مکانیزه صورت گرفت , به یکباره تمامی شالیکوبی های استان مملو از برنج آماده فروش شده که عرضه زیاد باعث کاهش شدید قیمت برنج شد و این مساله انتقاد شالیکاران و مسوولان استانی و محلی را درپی داشت.
"کریم داداشی "یکی از شالیکاران بابلی که روز گذشته حدود یک هزارو 300 کیلو گرم محصول " برنج طارم هاشمی" را به شرکت تعاونی روستایی تحویل داده است، به خبرنگار ایرنا گفت: با اعلام قیمت و خرید توافقی انواع برنج، علاوه بر اینکه کف قیمت بازار مشخص شد ،دست واسطه ها در نوسانات قیمت نیز کوتاه شده است.
وی با بیان اینکه از دولت بابت اعلام قیمت کف و خرید توافقی قدر دانی می کنیم، اظهار داشت: برنج درجه یک طارم هاشمی را دلالان حدود 57هزار ریال خریداری می کردند که این قیمت کمتر از قیمت سال قبل بوده است.
وی با بیان اینکه اعلام قیمت و خرید توافقی برنج های ارقام کم محصول دیر اعلام شده است،اظهار داشت : هر چند قیمت اعلام شده به نسبت هزینه های تولید و تورم اندک است، اما اکنون قیمت برنج که از سوی تجار خریداری می شود ، زیر قیمت کف اعلام شده نخواهد بود.
" عزیزالله شهیدی فر " معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با تایید رضایتمندی کشاورزان از اقدام دولت در اعلام قیمت و خرید برنج ،گفت: بازار برنج با این قدام به موقع تا حدودی رونق گرفته است.
وی با بیان اینکه شالیکاران به صورت مستقیم محصول خود را به شرکت تعاونی روستایی تحویل بدهند، ادامه داد: محدودیتی در خرید وجود ندارد.
وی یکی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی را تنظیم بازار و حمایت از تولید کنندگان دانست و بیان داشت: دخالت دولت در تعیین قیمت و خرید ، سبب شد تا علاوه بر اینکه بازار رونق بگیرد ، دست واسطه ها نیز کوتاه شود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران یکی از عمده مشکلات کشاورزان را فروش محصول دانست و بیان داشت: از آنجاییکه وظایف تنظیم بازار از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی محول شده است، هماهنگی در نیاز ، واردات و صادرات محصولات کشاورزی به درستی صورت خواهد گرفت.
" داریوش آقا پور "معاون فنی و بازرگانی تعاون روستایی مازندران با اشاره به استقبال کشاورزان از قیمت توافقی وتحویل محصولشان به مراکز خرید ، گفت: تا کنون 620 تن انواع برنج خریداری شده است.
وی با بیان اینکه شالیکاران با رغبت و علاقه محصولشان را تحویل اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی شهرستان های استان مازندران می دهند، اظهار داشت: برنج ها از حدود هشت تا 13 درصد شکستگی خریداری می شود.
وی کیفیت برنج های تحویلی را مطلوب ارزیابی کرد و خطاب به کشاورزان گفت: در صورتیکه بازار کمتر از قیمت اعلام شده محصول برنج را خریداری می کند ،مستقیم به شرکت های تعاونی شهرستانهای محل سکونت خود تحویل دهند.
برنج از معدود محصولات کشاورزی است که هر سه مرحله کاشت ، داشت و برداشت آن با مشقت فراوانی همراه است و کشاورزان برنج کار از مرحله خزانه گیری در اسفند تا برداشت در اواخر ماه تیر باید شبانه روزی تلاش و مراقبت کنند تا بتوانند محصول قابل قبولی برداشت نمایند.
مشقت و حساسیت کشت برنج سبب می شود تا هرگونه سیاستگذاری غیرکارشناسی تاثیرات مخرب بر آن بگذارد و در صورت بی توجهی به تعطیلی کشت این محصول بیانجامد.
مازندران سالانه با تولید بیش از 900 هزار تن برنج سفید، 42 درصد برنج کشور را تامین می کند.ک/4
2585/506/111
سید رضا هاشمی کروئی
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]