تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850404570




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توجه به فضاهای آموزشی بافت جدید شهر یزد ضروری است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توجه به فضاهای آموزشی بافت جدید شهر یزد ضروری است یزد- ایرنا- روزنامه ˈ پیمان یزد ˈ در شماره 3523 خود در گزارشی تاثیر فضای آموزشی از منظر توسعه پایدار را مورد توجه قرار داد و بر ضرورت رسیدگی و توجه بیشتر به مدرسه های دولتی در بافت جدید شهر یزد تاکید کرد.


گزارش ایرنا به نقل از پیمان یزد به عنوان نخستین روزنامه فرهنگی، اجتماعی هنری و ورزشی استان یزد حاکی است: در قانون اساسی تصریح شده است که تحصیل در مدرسه های دولتی رایگان است، هر سال هنگام ثبت نام دانش آموزان از طریق رسانه ها اعلام می شود نباید وجهی از این بابت دریافت شود.
نگارنده گزارش این روزنامه به نقل از اولیا یکی از دانش آموزان مرکز استان یزد نوشت: امسال برای ثبت نام فرزندش به چند مدرسه مراجعه کرد و با مشکلهای مختلفی رو به رو شد که ناقض موارد اعلام شده است .
نگارنده مطلب پیمان یزد افزود: " تصمیم گرفتم دلیل را جویا شوم و با شماری از مدیران مدرسه و خانوادههای دانش آموزان متقاضی برای ثبت نام در مردسه گفت و گو کنم."
وی می گوید: این گزارش به مصداق ضرب المثل معروف " مشت نمونه خروار است" ماحصل درد دل چند نفر از مدیران مدرسه و اولیا دانش آموزان مناطق مختلف شهر یزد از قبیل صفائیه، قاسم آباد ، شهرک رزمندگان، و آپارتمانهای مسکن مهر است.
نگارنده مطلب ابراز امیدواری کرد: مدیریت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد، که از تجربه کافی در این ارتباط برخوردار است با سر پنجه تدبیر به رتق و فتق مسائل و مشکلی که به وی به ارث رسیده بپردازد تا همچنان شاهد رشد و شکوفایی بیشتر آینده سازان در استان باشیم.
مدیر یکی از مدرسه های بخش نوساز شهر یزد به گزارشگر روزنامه پیمان یزد گفت: به مدت شش سال مدیریت دبستانی بر عهده وی است و طی این مدت با مشکل های متعددی رو به رو بود.
وی در ارتباط با این مشکلات گفته است: به دلیل مهاجرت مردم از بافت قدیم به بافت جدید و منطقه آپارتمانی تراکم جمعیت بالاست، تعداد مراجعه کنندگان به مدرسه برای ثبت نام بیش از اندازه است.
وی می گوید: به دلیل ذکر شده، کمبود فضای آموزشی و معلم ، کلاس های درس در بافت جدید شهر با 25 تا 25درصد بالاتر از سقف تعیین شده از تعداد دانش آموز تشکیل می شود.
وی تصریح کرد: بالطبع کیفیت آموزشی و پرورشی به همین میزان یا حتی بیشتر پایین خواهد آمد( که این امر در شرایط مطلوب است)
وی ادامه داد: با توجه به این مساله به دلیل مراجعه بیشتر افراد واجد شرایط ساکن در محدوده های ذکر شده روبه رو هستیم، به ناچار از پذیرش آنها معذوریم.
نگارنده گزارش روزنامه پیمان یزد در ادامه به بیان نتایج گفت و گوهای خود پرداخت و نوشت:
طبق قانون مصوب شهریور ماه 1389 مجلس شورای اسلامی و وزارت مسکن و شهرسازی به ازای ساخت 200 واحد مسکونی نیاز به تعدادی مشخص فضای آموزشی، فرهنگی و مذهبی است.
ولی نهادهای مسئول و سازندگان پروژه های مسکونی با تخلف از این قانون و ساخت تعداد کمتر از میزان تعیین شده در قانون ، از زیربار ساخت این مکانها شانه خالی می کنند.
هیچکدام از نهادها و مسئولان ذیربط پاسخگوی این مهم نیستند و در پیگیری های متعدد، هر ارگان و سازمانی مسئولیت را به عهده سازمان دیگری می اندازد و هیچکدام جوابگوی این مساله نیستند.
در گزارش به نقل از این مدیر که نامش ذکر نشده آمده است : در نتیجه این امر، دانش آموزان جدید واجد الشرایط که به دلایل فوق از پذیرش آنها معذوریم به اداره آموزش و پرورش مراجعه می کنند.
به گفته وی این گروه از دانش آموزان با راهنمایی مسئولان به مدرسه های دورتر یا خارج از محدوده محل سکونت معرفی می شوند که به دلیل تکمیل ظرفیت یا خارج از محدوده بودن این مدرسه ها از ثبت نام آنها خودداری می شود.
و یا به دلیل بعد مسافت مدرسه با منزل، هزینه سرویس ایاب و ذهاب به مقدار قابل توجهی افزایش می یابد که این امر باعث فشار مالی به خانوده ها می شود.
لذا، با تماس مکرر مسئولان و درخواست خانواده ها ناچار به پذیرش دانش آموز بیشتر از حد استاندارد هستیم و کلاس ها به میزان بیشتر از سقف تعیین شده تشکیل می شود.
در گزارش تاکید شد، این موضوع باعث پایین آمدن کیفیت نظام آموزشی می شود و باعث کاهش چشمگیر رتبه های علمی و پرورشی دانش آموزان یزدی با سایر استانها می شود.
از دیگر مسائلی که مدیران دلسوز مدرسه ها مطرح کردند که با آن درگیراند، کمبود نیروی انسانی متخصص است که دلایل آن را این چنین بیان کردند:
یکی از دلایل کمبود نیروی انسانی متخصص می توان به تعطیلی مراکز تربیت معلم اشاره کرد که از سال 1376از پذیرش و تربیت دانشجو خودداری شد، حدود دو سال پیش دانشگاه فرهنگیان اقدام به جذب دانشجو برای ورود به بدنه آموزش و پرورش کرد.
تعطیلی 15ساله مراکز تربیت معلم و بازنشسته شدن تعدادی از معلمان و آموزگاران ابتدایی طی این مدت و استخدام نکردن نیروهای جدید به اندازه کافی توسط وزارت آموزش و پرورش- به علت کمبود منابع مالی دولت- باعث کمبود شدید نیروی انسانی در آموزش ابتدایی شد.
این معضل باعث پذیرش تعدادی سرباز معلم یا نیروهای جدید خرید خدمت با آموزش های فشرده و بدون تجربه آموزشی شد و نظام آموزشی را از نظر کیفیت تحت تاثیر زیادی قرار داد.
موضوع دیگری که باعث نگرانی و نارضایتی خانوادهها با توجه به مشکل اقتصادی در بین اغلب قشرهای جامعه است، دریافت پول توسط مدرسه های دولتی است .
وزارتخانه مربوط اعلام می دارد، مدیران حق دریافت هیچگونه وجهی برای ثبت نام در مدرسه های دولتی ندارند و در صورت شکایت، مدیر مدرسه مربوط توبیخ و از کار معلق می شود .
این ذهنیت ایجاد شده در بین مردم خلاف واقع است در حالیکه در طول این چند سال وجهی تحت عنوان سرانه آموزشی در اختیار مدرسه قرار داده نشده و تقربیا مدرسه ها خودگردان عمل می کنند.
مسئولان مدرسه های دولتی تمام هزینه ها برای خرید کتاب، بیمه دانش آموز، تجهیزات و مواد مصرفی مانند گچ ، تخته پاکن، لوازم بهداشتی مدرسه، تعمیر فضای آموزشی و امکاناتی از قبیل در، شیشه ، پنجره، وسایل سرمایی، گرمایشی، تایپ و تکثیر، خرید انشعاب گاز، آب ، برق، تلفن و پرداخت این هزینه ها را از حساب مدرسه انجام می دهند.
این در حالیست، طی دو سه سال گذشته از طرف دولت بخشنامه ها و دستورالعمل هایی مبنی بر رایگان بودن واگذاری انشعاب های مزبور به مدرسه صادر شد که عملا تحقق پیدا نکرد.
همچنین پرداخت هزینه قبض آب ، برق ، تلفن و گاز مصرفی از طرف دولت تعهد شد اما این امر تحقق نیافت.
اغلب مدرسه ها اخطار قطع آب و برق... دارند بخشنامه هایی صادر شد که در پایان سال مثلا قبض آب به صورت اقساطی پرداخت شود.
این امکانات برای مراکز مذهبی از طرف دولت رایگان است از همه قابل تامل تر اینکه دریافت کتاب دانش آموزان از طرف مدرسه منوط به ارائه فیش واریزی به حساب اداره است.
با اضافه شدن آمار مدرسه های دولتی، مدیر برای تهیه میز و نیمکت و صندلی باید وجه مربوط را به حساب اداره آموزش و پرورش واریز کند تا تخته ، میز و نیمکت تهیه شود .
در نتیجه مدیر برای اداره مجموعه خود ناچار به دریافت وجهی برای ثبت نام و کمک های مردمی است.
**هوشمندسازی مدرسه
روزنامه پیمان یزد در ادامه گزارش خود نوشت: چند سالی است از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش رونمایی شده است یکی از موارد باب شده هوشمند سازی مدرسه است .
طی صحبت های صورت گرفته با اولیا دانش آموزان در بعضی از مدرسه ها هزینه بخشی یا تمام هزینه طرح از اولیا اخذ شده در حالیکه انجام این امر به عهده دولت و نهادهای مربوط است.
از سوی دیگر در تعدادی از مدرسه ها که طرح هوشمند سازی با هزینه بالا اجرا شد، نیروی متخصص وجود ندارد و امکانات طرح هوشمند سازی عملا بدون استفاده مانده و دغدغه مدیران نگهداری از این وسایل است که اغلب جنبه تزئینی و تبلیغاتی دارد. ضمن اینکه کم کم به دلیل رشد روزافزون فناوری جنبه اسقاطی هم پیدا می کنند.
با توجه به این سند، آموزش و پرورش ملزم به برگزرای کلاس های آموزشی وایجاد انگیزه کافی در معلمان در چارچوب استفاده از این ابزار است.
البته بیشتر نارضایتی ها و دغدغه مدیران دلسوز و فداکار تهیه و تامین هزینه های جاری مدرسه از طریق اولیا دانش آموزانی که خود درگیر مشکل مالی و اقتصادی هستند یا ازطریق خیران است .
این در حالیست دولت به جای اینکه خود باری از دوش مدیران مدرسه بردارد یا صادقانه مردم را ترغیب به همیاری در امر تحصیل فرزنداشان کند آنها را در این امر خطیر تنها می گذارد.ک1
2047


27/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن