واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «مگردیچ توماسیان»؛ شهیدی از خطه مسجد سلیمان تهران - ایرنا - سربازان رزمنده در جبهه با خطراتی روبرو بودند که هر لحظه جان آنان را تهدید می کرد، و این خطرات همانا گلوله ها و آتش مسلسل، خمپاره، توپخانه و بمباران های هوایی و موشکی بی وقفه دشمن بود، اما دور از تصور است که در جبهه، صاعقه ناگهانی همراه با باران سیل آسا نیز بتواند از صفوف رزمندگان قربانی بگیرد.
«مگردیچ توماسیان» به هنگام نبرد در جنگ تحمیلی، قربانی بلای طبیعی و صاعقه شد و در 12 آبان سال 1365(سوم نوامبر 1986) در جبهه سومار به شهادت رسید و پیکر او 21 آبان ماه (12 نوامبر) در شهر اهواز به بستگانش تحویل داده شد.
مراسم تشییع پیکر و تدفین مگردیچ توماسیان با حضور پرشکوه مردم و شرکت ارامنه و هموطنان مسلمان در اهواز برگزار و مراسم مذهبی تدفین در کلیسای مسروپ مقدس به دست کشیش مسروپ گالستیان پدر دینی ارامنه منطقه خوزستان انجام شد.
پدر روحانی در کلیسا بگونه ای شایسته سخن راند و اندیشه شهادت را بزرگ داشت و شهادت مگردیچ را به عنوان سرباز شجاع مدافع میهن ارزشمند شمرد.
در حیاط کلیسا، آقای آرداوازد باغومیان، نماینده ارامنه اصفهان و جنوب در مجلس شورای اسلامی، که بدین مناسبت به اهواز سفر کرده بود، در برابر تابوت شهید سخنرانی کرد و با اشاره به مقاصد پلید سیاسی و توطئه های جنگ تحمیلی بر ضد جمهوری اسلامی ایران، از خدمات میهن پرستانه و ایثارگری همه سربازان جبهه تقدیر کرد و شهادت و ایثار این پیمانداران دفاع مقدس را ارزشمند شمرد.
سپس تابوت بر دوش مردم حمل شد و با همراهی همان مردم به آرامگاه ارامنه اهواز منتقل و به خاک سپرده شد. به پاس احترام آن شهید 21 گلوله از سوی سربازان گارد احترام شرکت کننده در تشییع شلیک شد.
شهید مگردیچ توماسیان در هفتم شهریور سال 1342(29 اگوست 1963) در شهر در شهر مسجد سلیمان به دنیا آمد.
او فرزند آقای آلبرت و خانم هریپسیک بود. پدرش کارمند شرکت نفت بود که در سال 1347 (1968 میلادی) از مسجد سلیمان به اهواز منتقل شد و در آن جا مگردیچ در مدارس ابتدایی و راهنمایی ارامنه «کارون» و «رافی» به تحصیل پرداخت.
از آغاز دوران نوجوانی در او اعتقادات ملی پدیدار شد، از این رو در انجمن های نوجوانان و جوانان فعالانه شرکت کرد و در آن جا جهانبینی او شکل گرفت.
در فعالیت های ورزشی و فرهنگی انجمن فرهنگی ارامنه «ماسیس» اهواز شرکت فعال داشت. مگردیچ با مادر و دو برادر کوچکتر خود به اصفهان منتقل شد و در شهر «شاهین شهر» اقامت گزید، سپس به جلفای اصفهان نقل مکان کرد و تحصیلاتش را در رشته اقتصاد ادامه داد.
سپس دوباره به اهواز بازگشت و از آنجا در 18 بهمن سال 1363(6 فوریه 1984) به خدمت سربازی اعزام شد.
با گذراندن دوره آموزشی سربازی به پادگان سومار در منطقه جنگی اعزام شد و سرانجام در 12 آبان سال 1365 به شهادت رسید.
اجتمام(1) ** ن.س ** 1418 ** 1071
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]