واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری: طرح ترسیب کربن در 18 استان اجرا می شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: طرح ترسیب کربن با هدف حفظ و توسعه منابع طبیعی امسال در 18 استان کشور اجرا می شود.
به گزارش نامهنیوز "خداکرم جلالی" چهارشنبه شب در دیدار با استاندار قزوین گفت: در این طرح که با مشارکت مردم در مناطق روستایی انجام می شود، اقداماتی به منظور افزایش پوشش گیاهی، بیابان زدایی و حفاظت از خاک در عرصه های طبیعی انجام می شود.
وی گفت: این طرح ضمن کمک به حفظ و احیای منابع طبیعی و تقویت معیشت مردم، موجب رسوب و جذب دی اکسید کربن اضافی موجود در جو در گیاهان شده و به کاهش آثار سوء پدیده گرم شدن هوا کمک می کند.
این مسئول اجرای طرح ترسیب کربن را در راستای حرکت به سمت توسعه پایدار خواند و اظهار کرد: این طرح با کمک دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) انجام می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح ترسیب کربن مدل موفقی است که در کشورهای مختلف به اجرا درآمده و موجب مشارکت مردم در حفظ و توسعه عرصه های طبیعی شده است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اظهار کرد: امروز اگر بتوان منابع طبیعی را به معیشت مردم گره زد، شاهد حفظ، احیا و توسعه این منابع خواهیم بود که ما این هدف را با انجام برنامه های مختلف از جمله با اجرای طرح یاد شده دنبال می کنیم.
وی، در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه هنوز موفق به تبیین جایگاه و نقش منابع طبیعی در زندگی و حوزه های اقتصادی و اجتماعی برای مردم نشده ایم، گفت: امروز با تبیین این موضوع و با مشارکت جستن از مردم در بسیاری از کشورها شاهد تحولات چشمگیری در خصوص حفظ و تقویت منابع طبیعی هستیم.
جلالی، راهبرد اساسی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری برای انجام وظایف و ماموریت های خود را تقویت حس مشارکت جویی در بین مردم عنوان کرد و گفت: این موضوع را در کنار تشدید کنترل و نظارت ها به طور جدی دنبال می کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: تلاش می کنیم تا با مشارکت دادن مردم در اجرای برنامه های مربوط به حفظ و توسعه منابع طبیعی، موجب تقویت اشتغال و معیشت هموطنان در مناطق مختلف کشور شویم.
این مسئول همچنین با اشاره به اینکه کشورمان به لحاظ اقلیم از مواهب زیادی برخوردار می باشد که باید قدر این نعمت را بدانیم، اظهار کرد: ایران از 13 اقلیم شناخته شده دنیا به جز استوایی و قطبی از سایر اقلیم ها بهره مند است.
وی در ادامه با اشاره به نقش مخرب توسعه بی رویه فعالیت های صنعتی در طبیعت، گفت: از هنگام آغاز و رشد فعالیت های صنعتی مساحت جنگلهای موجود در جهان از 8 میلیارد هکتار به 4 میلیارد هکتار کاهش یافته است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در پایان اظهار امیدواری کرد با ارتقای آموزش و فرهنگ سازی بتوان از تخریب عرصه های طبیعی و جنگلها جلوگیری کرد و شاهد این بود که تمامی شهروندان حافظان منابع طبیعی باشند.
استاندار قزوین نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت منابع طبیعی در حوزه های مختلف، با اشاره به آسیب ها و تخریب های وارد آمده به این حوزه ظرف قرن اخیر، اظهار کرد: باید راهکار و چاره ای اساسی بیاندیشیم تا روند تخریب این منابع را کاهش دهیم.
"مرتضی روزبه" با تاکید بر اینکه باید قدر نعمت های خدادادی را بدانیم و از آنها به خوبی نگهداری و استفاده کنیم، افزود: به این موضوع در حوزه منابع طبیعی دقت و توجه کافی نداشتیم و باید این رویه را تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه هستیم، اظهار کرد: در برنامه های قبلی توجه مناسبی به حراست و حفاظت از منابع طبیعی نداشتیم و باید این موضوع را در برنامه ششم دیده و جبران مافات کنیم.
این مسئول، حرف های شعاری در خصوص حفاظت از منابع طبیعی و بهره برداری صحیح از آنرا فراوان خواند و گفت: هیچ فردی را نمی توان یافت که وجود جنگل و منابع طبیعی را بد و بی فایده بداند اما با این وجود تلاش لازم را برای حفاظت و استفاده درست از این نعمت ها انجام نداده ایم.
روزبه در ادامه خواستار تفویض اختیار برخی از وظایف سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری به استان ها به منظور انجام هرچه بهتر ماموریت های مربوط به حفظ و حراست از منابع و عرصه های طبیعی در سطح منطقه ای و استانی شد.
استاندار قزوین با بیان اینکه تمرکزگرایی شدید در امور و کارها، مسوولان استانی را در تصمیم گیری مناسب دچار مشکل کرده است، اظهار کرد: انتقال تمام مسایل ریز و درشت مناطق به تهران و تصمیم گیری در مورد آنها از سوی مدیران مرکز نمی تواند مدل موفقی برای حل مسایل و مشکلات استان ها باشد.
وی اظهار کرد: باید سازوکاری اندیشید که از تمرکزگرایی شدید مرکز کاسته و دست مدیران منطقه ای برای تصمیم گیری بازتر شود.
روزبه در پایان با بیان اینکه باید سهم مسوولان را در تخریب منابع طبیعی مشخص کنیم و درصدد جبران برآییم، گفت: باید نهایت تلاش خود را به منظور حفظ و احیای منابع طبیعی به عنوان میراث ارزشمندی که از نسل های گذشته به ما رسیده و ما نیز باید آنرا به آیندگان تحویل دهیم، به کار بگیریم.
منبع: ایرنا
۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]