واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۳ (۱۹:۱۹ب.ظ)
شهردار کلانشهر تبريز عنوان کرد؛ کار هنري بر روي سنگ سخت، ولي؛ ماندگار است شهردار کلانشهر تبريز گفت: براي برنامه ريزي درست و کار عملي بايد شهر را موجود زنده اي در نظر بگيريم و نيازها و خواسته هاي انسان هاي ساکن شهر را درک کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر صادق نجفي در مراسم آغاز به کار اولين سمپوزيوم ملي مجسمه تبريز گفت: تبريز گذشته بزرگي دارد و بايد براي نکوداشت اين شهر تفکر عميقي داشته باشيم.
شهردار تبريز اظهار داشت: اينجا تبريز است، تبريزي که بيش از چهار هزار سال قدمت دارد و در طول تاريخ انسان هاي بزرگي را تحويل جامعه داده و براي ايران اسلامي اثرگذاري هاي فراواني داشته اشت و حقيقتاً مدنيت، آزادي، ايثار، شهادت، علم و ادب و فرهنگ در تمام نقاط آن و در چهره تک تک مردم نقش بسته است.
وي افزود: هدف از هفته نکوداشت تبريز نشان دادن و نمايان ساختن گذشته اين شهر و مردم آن است تا مردان و زنان بزرگ و مفاخر و علامه ها و شاعرها و خلق کننده اولين ها را بشناسانيم.
شهردار تبريز گفت: محور توسعه هر جامعه پيش از پيشرفت علم و تکنولوژي خود انسان هاي آن جامعه هستند. هدف ما معرفي شاخصه ها و انسان هاي بزرگ اين شهر است و شروع کارمان در هفته نکوداشت تبريز را از مشروطيت تا قيام 29 بهمن انتخاب کرده ايم تا مدنيت و آزادگي اين مردم و مرزوبوم را نشان دهيم.
دکتر نجفي با اشاره به اينکه تبريز پايتخت تشيع است، گفت: در دوره صفوي تبريز نقش بسيار بزرگ و پررنگي در توسعه اقتصادي و فرهنگي ايران آن زمان داشت و مرکز حکومت بود.
وي افزود: در حوزه هنر سبک تبريز سبک خاصي است و حتي در شهرهاي ديگر مانند اصفهان نيز آثار کپي شده سبک تبريز را مي توان مشاهده کرد.
شهردار تبريز گفت: تبريز گذشته بزرگي دارد و هفتصد سال پيش بزرگترين دانشگاه منطقه ربع رشيدي را داشت و شهر حکيمان ناميده مي شد و در طول تاريخ همواره در تبريز شخصيت هاي بزرگ بسيار بوده است.
نجفي با اشاره به تداوم هفته نکوداشت در سال هاي آينده ادامه داد: هدف ديگرمان از برگزاري هفته نکوداشت تبريز معرفي گذشته شهر، توانمندي ها، مزيت ها و نيز پتانسيل هاي موجود اين شهر در رابطه با هويت گذشته، ولي؛ با ويژگي هاي جديد مي باشد.
وي از شاخصه هاي اصلي و اساسي مردم تبريز را ولايت مداري و عشق و علاقه به ائمه اطهار خصوصا سالار شهيدان ابا عبدالله الحسين (ع) و عاشورايي بودن و رزمنده بودن مردم دانست.
شهردار تبريز افزود: تبلور غيرت و شجاعت مردم تبريز در هشت سال دفاع مقدس در لشکر هميشه پيروز عاشورا و مهدي باکري و يارانش قابل مشاهده بود.
وي با اعلام اينکه آخرين برنامه هفته نکوداشت تبريز با نام و ياد استاد بزرگ و هميشه ماندگار استاد شهريار در ائل گلي آغاز خواهد شد، اظهار داشت: بايد تبريز را به عنوان قطب گردشگري در تمام جنبه هاي گردشگري مدنظر قرار دهيم و يکي از جاذبه هاي گردشگري مي تواند اثر هنرمندان باشد. از ماندگارترين آثار هنري کار بر روي سنگ مي باشد که براي همه مردم نيز ملموس است و سال ها و قرن ها باقي خواهد ماند.
وي افزود: با ديدن معماري شهرهاي مختلف متاسف مي شويم که چرا ما اين کارها را انجام نمي دهيم. ما بايد آنچه را که مي توانيم در شهر انجام دهيم تا بتوانيم اثري ماندگار ايجاد کنيم. بايد شهر را موجود زنده اي در نظر بگيريم و نيازها و خواسته هاي انسان هاي ساکن آن را درک کنيم تا بتوانيم در اين موارد برنامه ريزي و کار عملي داشته باشيم.
شهردار تبريز گفت: بايد با مشاهده کارهاي مفيد ساير شهرهاي پيشرفته خارج کشور خود بتوانيم کارهاي بومي سازي شده انجام دهيم و اين کارها را در شهرمان اجرايي کنيم، زيبايي هر منطقه بايد با ساکنانش پيوست داشته باشد.
دکتر نجفي در ادامه سخنانش اظهار داشت: انتخاب عنوان ايثار و شهادت در سمپوزيوم ملي مجسمه تبريز برداشت هنرمندان از ايثار و شهادت در آثارشان را نشان خواهد داد، سازمان هاي شهري بايد آگاهي و راهنمايي بدهند تا هنرمندان نيز از فرهنگ و علاقه هاي مردم آشنايي پيدا کنند و بدانند آثارشان در کجا تأثيرگذار خواهد بود و چه آثاري براي مردم بايد توليد کنند.
وي گفت: اين ما هستيم که بايد چشم انداز آينده شهر و وضعيت شهر را به هنرمندان معرفي کنيم و بايد کاري انجام بدهيم که اثر گذار باشد. هنرمندان نيز بايد با احساسات خود آثاري ماندگار خلق کنند که همه جامعه از آن لذت ببرند. نقش کار هنري بر روي سنگ سخت، ولي؛ ماندگار است.
شهردار تبريز در خاتمه افزود: شهر تبريز هميشه از وجود انسان هاي بزرگ و خوش فکر غني بوده است و اين هنرمندان با ديد بسيار بازي نسبت به کار خود حساسيت نشان مي دهند و نگاه انان با نگاه ساير مردم فرق مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]