واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگر تعلیم و تربیت: نظام آموزشی از اصل یادگیری و طرح سوال غفلت کرده است تهران - ایرنا - پژوهشگر تعلیم و تربیت معتقد است: فرایند آموزش و یادگیری کنونی کشور صرفا اطلاعات و معلومات بدیهی را منتقل و از اصل یادگیری و طرح سوال و ایجاد ابهام غفلت کرده است.
محمدرضا سرکارآرانی در جمع کارکنان دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش اظهار داشت: در نظام آموزش کنونی تقویم برنامه تحصیلی بر مبنای تمام کردن کتاب تدوین شده است.
به گزارش روز سه شنبه شورای عالی آموزش و پرورش، وی ادامه داد: این در حالی است که مسوولان و دلسوزان نمی پرسند که در این نظام آموزشی و در جریان سال تحصیلی آموزش، یادگیری و یاددهی کجا قرار دارد.
این پژوهشگر تعلیم و تربیت اظهار کرد: هدف ها، آرمان ها و برنامه های خود را آن قدر آرمانی و ایده آل می گیریم که به نوعی شبیه آن است آن را مقابل خورشید گذاشته ایم که به هیچ وجه نه قابل دیدن و نه قابل لمس و حس کردن و فهمیدن است.
سرکار آرانی با اشاره به اینکه عواملی چون گفت و گو، صحنه پردازی، موقعیت پردازی در یاددهی، یادگیری و آموزش بسیار موثر است، خاطرنشان کرد: هدف و نیت آموزش باید آموختن و آموزش پرواز باشد.
وی با بیان این جمله که مفاهیم، موضوعات و برداشت های کهنه و منسوخ در آموزش و پرورش را هنوز بعد از گذشت سال ها رها نکرده ایم، یادآورشد: از سال 1290 تاکنون در زمینه آموزش و پرورش و تحول بر یک مدار بوده ایم.
این پژوهشگر و نویسنده اظهار داشت: همواره متولیان امر عنوان کرده اند که فرصت کافی نداریم و با عجله و شتاب و اضطراب به مقوله های مهم و سرنوشت ساز آموزشی و تربیتی پرداخته اند که نتیجه آن اجرای برنامه های موقتی، ناپایدار، بی محتوا و تکراری بوده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه ابزار و استفاده از وسایل، تجهیزات و تکنولوژی ها، مشکل و مساله ای نداریم، تصریح کرد: مقوله بسیار جدی و اساسی تشخیص، فهم و درک ما در مورد فرآورده و محصول و نتیجه حاصل از بکارگیری ابزار است که به سادگی از این مساله عبور می کنیم.
سرکارآرانی اضافه کرد: در برنامه های آموزش و پرورش بویژه اجرای سند تحول بنیادین باید خانواده ها را با خود همراه، همگام و همکار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید فرصت های امروز برای تغییر و تحول را از دست بدهیم، خاطرنشان کرد: در صورت کوتاهی و از دست رفتن فرصت تحول در آموزش و پرورش، مسوول هستیم.
سرکارآرانی خاطرنشان کرد: این که عده ای خود را فقط طراح و تدوین کننده سند تحول در تغییر بدانند و گروه دیگری عامل اجرایی آن باشند، قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه در دنیای پیشرفته امروز، تئوری در متن عمل خود را نشان می دهد، تصریح کرد: هر چند تئوری و نظریه ها ارزشمند و لازم است اما ارتباط آن با عمل و اجرا نباید مبهم، کنگ و ناهماهنگ باشد.
این پژوهشگر و نویسنده تاکید کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برای اجرا، مدام باید چالش ها و مشکلات را بازبینی و آسیب ها را شناسایی و تحلیل کند.
فراهنگ (1)**1883**1601**
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]