تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837973621
جدایی ادبیات از حافظیه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جدایی ادبیات از حافظیه شیراز- ایرنا- پنجاه و دو سال پیش، چهار ساختمان با نام دانشکده ادبیات ؛ کنار آرامگاه حافظ سربرافراشتند که وجود این ساختمان ها سرآغاز هویت بخشیدن به یک چهارراه و منطقه با نام ادبیات بود و هست اما از مدتی پیش، برخی تصمیم گرفتند همجواری ادبیات با حافظ را برهم زنند.
در حالی که قرابت های فیزیکی و معنوی این دانشکده یکی از عناصر هویتی شهر شعر و ادب و پایتخت فرهنگی محسوب می شود، در دوران دولت قبل در تصمیمی که ناگهانی توصیف شد حکم به تغییر تولیت ساختمان این دانشکده از دانشگاه به استانداری داده شد.
آنگونه که مدیران دوره جدید دانشگاه شیراز اعلام کرده اند، در ازای واگذاری این ساختمان، کاربری سه ساختمان دیگر واقع در پیرامون چهارراه ادبیات به تجاری تغییر می یابد تا در صورتی که دانشگاه شیراز قصد فروش ساختمان های واقع در سه ضلع دیگر این چهارراه را داشته باشد، آنها را با قیمت تجاری به فروش برساند تا درآمد بیشتری نصیب این مرکز آموزش عالی شود.
اما این تصمیم با واکنش های منفی در سطح جامعه دانشگاهی شیراز و فعالان فرهنگی استان فارس روبرو شد و از سوی دیگر، مردم شیراز که بیش از نیم قرن به واسطه استقرار دانشکده ادبیات، چهارراه مجاور آن را ادبیات نامیده اند، از تصمیم خود صرف نظر نکرده اند، هرچند این روزها بر شمار تابلوهای ورودی دانشکده ادبیات افزوده می شود.
در ورودی این ساختمان، تابلوهای دفتر وزارت امور خارجه در شیراز و دفتر امور بانوان استانداری فارس دیده می شود و حال آن که بخش زبان و ادبیات فارسی و استادان بنام و برجسته این بخش، به مهاجرت اجباری تن نداده اند.
نقطه مقصد مشخصی برای انتقال دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز تعیین نشده است و در پردیس ارم دانشگاه که کانون متمرکز شمار زیادی از دانشکده های این دانشگاه ها است، ساختمان مشخصی برای این دانشکده پیش بینی نشده است و این موضوع سبب شده است که دانشکده ادبیات در چهار ساختمان جدا از هم در دو سوی کلانشهر شیراز فعال باشد و این موضوع بر دشواری کار دانشجویان، استادان و نیز مدیریت این دانشکده افزوده است.
هرچند نباید از نگاه دور داشت که نزدیکی دانشکده ادبیات به کارخانه روغن نباتی در دهه های اخیر، با استنشاق هوایی همراه بوده است که بوی روغن می دهد که موضوعی آزاردهنده تلقی می شود. البته اهالی دانشگاه با اشاره به تکلیف صورت گرفته مبنی بر انتقال این کارخانه به خارج از شهر شیراز، بر تداوم استقرار دانشکده ادبیات در مکان فعلی اصرار دارند.
شنیده ها از آن حکایت دارد که تصمیم ناگهانی واگذاری ساختمان دانشکده ادبیات چنان برای استادان باسابقه زبان و ادب فارسی به مثابه یک ضایعه بزرگ غم انگیز و دلسردکننده بوده است که برخی از استادان در اعتراض به این تصمیم برای بازنشستگی پیش از موعد خود اقدام کرده اند اما با پادرمیانی دلسوزان فرهنگ و ادب و سایر استادان دانشگاه از این تصمیم منصرف شده اند.
استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز امروز در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه ها امیدوار هستند که در دولت تدبیر و امید و با تاکید رییس جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همت و درایت استاندار فارس، تصمیم نادرست گذشته درباره دانشکده ادبیات اصلاح شود.
** سیر تاریخی پرونده دانشکده ادبیات
پراکندگی ساختمان های دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز در پردیس ارم سبب شد به زحمت دفتر ریاست دانشکده را از میان سه ساختمان واقع در این پردیس پیدا شود.
بخش آغازین گفت و گو با رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز به بررسی مکاتبات و مستنداتی از نامه نگاری های صورت گرفته در تایید خواسته اساتید بخش زبان و ادبیات فارسی از مسوولان کشور اختصاص یافت.
دکتر شاهرخ محمدبیگی که خود از استادان باسابقه زبان و ادبیات فارسی است، در این میان به نامه ای اشاره می کند که اهالی دانشگاه شیراز به حضرت آیت الله خامنه ای در دوران ریاست جمهوری نوشتند و ایشان در نامه ای به وزیر وقت علوم در مورخ 29 اردیبهشت 1367 مرقوم فرمودند: "توصیه شود که نظر آقایان اعمال شود".
وی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز نهم تیرماه 1373 در زمان ریاست جمهوری خود نظر موافق خود را اعلام کرد که بخش زبان و ادبیات فارسی در محل فعلی بماند.
رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز گفت: حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی رییس جمهوری وقت در تاریخ 26 مهرماه 1383 در هامش نامه درخواست این دانشگاه مبنی بر ماندن بخش زبان و ادبیات فارسی در محل کنونی و تامین اعتبار برای ساختن ساختمان جدید در مجاورت ساختمان فعلی خطاب به وزیر وقت علوم و همچنین معاون وقت خود و رییس سازمان برنامه و بودجه نوشت: "لازم است برای پرداختن به آنچه خواسته اند اقدام شود."
وی ادامه داد: حجت الاسلام خاتمی دوم آذرماه 1383 در هامش نامه مجدد دانشگاه شیراز در این زمینه تاکید کرد: "لازم است دفتر ریاست جمهوری پی گیری کند تا هرچه زودتر درخواست بجای این عزیزان اجابت و کمک لازم صورت گیرد."
محمدبیگی اظهار کرد: معاون وقت وزیر علوم نیز هشتم دی ماه 1383 در نامه ای به سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: "نسبت به ایجاد ردیف مستقل در قانون بودجه 1384 جهت ساخت و تجهیز مجموعه اقدام شود."
وی افزود: وزیر وقت علوم و استاندار وقت فارس نیز سال 1383 درخواست های جداگانه ای برای تخصیص اعتبار برای ساخت بخش جدید فارسی و تالار اجتماعات در جوار حافظیه بر اساس دستور رییس جمهوری را ارایه کردند.
رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز اظهار کرد: با وجود نظر و دستور موافق همه مسوولان کشور در دهه های گذشته، مشخص نیست که چرا این دستورالعمل ها اجرایی نشده است.
وی با اشاره به عناوین مطرح برای شهر شیراز مانند شهر شعر و ادب و پایتخت فرهنگی گفت: چه پایتخت فرهنگی هستیم که به موضوع دانشکده ادبیات به عنوان افتخار فرهنگی این شهر اهمیت قائل نمی شویم؟
**پیشنهاد ثبت ملی دانشکده ادبیات
این استاد زبان و ادبیات فارسی با تاکید بر این که بازگرداندن ساختمان دانشکده ادبیات به دانشگاه شیراز، مطالبه جدی استادان این دانشگاه است، گفت: با توجه به رویکرد موافق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ملغی شدن تصمیم گذشته درباره این دانشکده و از سوی دیگر، نگاه مثبت استاندار فارس به حوزه دانشگاه امیدوار هستیم که مطالبه استادان این دانشگاه در دولت تدبیر و امید محقق شود.
وی گفت: ماموریت دانشگاه، درآمدزایی نیست که تیم مدیریتی سابق در صدد تغییر کاربری ساختمان های اطراف چهارراه ادبیات به کاربری تجاری بوده است و از این منظر نیز این تصمیم نادرست به نظر می رسد.
محمدبیگی اظهار کرد: در صورتی که به فرض این امر محقق شود نیز شاهد ناهمگونی درفضای فرهنگی مجاور حافظیه و باغ ملی شیراز خواهیم بود چرا که سربرآوردن مجتمع های تجاری به جای دانشکده های واقع در چهارسوی چهارراه ادبیات با شهر شعر و ادب همسو و همخوان نخواهد بود.
رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز اظهار کرد: در کشورهای خارجی هر اثر با قدمت اندک را ثبت ملی می کنند و حال آن که در کشور ما به دنبال واگذاری دانشکده ادبیات با قدمت بیش از نیم قرن و از بین بردن تابلوی آن بوده اند.
وی گفت: پیشنهاد ثبت ملی ساختمان دانشکده ادبیات در جوار حافظیه را ارایه کرده ایم و به طور همزمان، با توجه به فرسوده بودن این ساختمان، مرمت آن و نیز احداث ساختمان جدید در فضای باز مجاور این ساختمان برای پاسخ به نیازهای روز اهالی فرهنگ و هنر را خواهان هستیم.
** جانمایی منحصر به فرد
دکتر محمد یوسف نیری نزدیک 35 سال است که تدریس زبان و ادب فارسی در دانشگاه شیراز را برعهده دارد و به درجه استاد تمامی دانشگاه رسیده است.
از درجه بالای دانشگاهی وی که بگذریم، وی چهره ای شناخته شده برای فارسی پژوهان و محققان زبان و ادبیات فارسی است.
نیری معتقد است: جانمایی دانشکده ادبیات در شیراز انتخاب معقول و منطقی بوده است و موقعیتی برای این دانشکده انتخاب شده که از هر جهت با ادبیات فارسی و دو شخصیت بزرگ و بلامنازع ادبیات جهان یعنی سعدی و حافظ تناسب دارد.
این استاد دانشگاه شیراز اظهار کرد: سعدی و حافظ در قله رفیع اندیشه و حکمت جهانی و بلکه مولد اندیشه و حکمت جهانی هستند و بی تردید متولی فرهنگ و معارف این دوشخصیت بزرگ، بخش زبان و ادبیات فارسی وبه طور طبیعی باید دانشگاه شیراز باشد.
وی ادامه داد: قرار گرفتن بخش فارسی در کنار حافظیه و مابین آرامگاه های سعدی و حافظ مفهوم بسیار روشن و ویژه ای دارد که برای همه فرهنگوران و اهل خرد روشن و معلوم است.
نیری اظهار کرد: ساختمان دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز بیش از نیم قرن است که کانون تدریس است و از آنجا که خدمات فرهنگی در یک مکان ویژه، ارزش های خاص به آن مکان می بخشد می توان گفت که این ارزش ها امروز در ساختمان دانشکده ادبیات آشکار و نمودار است که باید از این ارزش ها پاسداری کنیم.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز گفت: این ارزش فرهنگی یکی از عناصر هویت ساز مهم شهر شیراز است که با تاسف و دردمندی، تنها موردی که در این سال ها شاهد بودیم که در دانشگاه شیراز چوب حراج بر پیکره فرهنگ زدند واگذاری ساختمان این دانشکده بوده است که ضایعه ای بسیار بزرگ بود.
وی افزود: انتظار است که مسوولان کشوری و استانی، وضعیت ساختمان دانشکده ادبیات را به وضعیت قبل بازگردانند.
نیری گفت: هرچند تمرکز همه دانشکده های دانشگاه شیراز یک امر طبیعی و به نفع دانشگاه است اما متاسفانه مسوولان ما توجهی به این موضوع نداشته اند که سعدی و حافظ در همه جای دنیا و همه برهه های تاریخی یافت نمی شوند؛ سعدی و حافظ دو استثنای بزرگ در تاریخ هستند و دانشکده ادبیات نیز باید از سر این استثناء در موقعیت ویژه خود در محل کنونی قرار داشته باشد.
** چوب حراج بر پیکر فرهنگ
وی ادامه داد: متاسفانه به بهانه تمرکز دانشگاه، چوب حراج بر پیکر فرهنگ زدند و ضرورت های فرهنگی استثنا قائل شدن درباره تداوم فعالیت دانشکده ادبیات در مکان فعلی را درک نکردند.
استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: هرچند این تصمیم یک خیانت و ضایعه بزرگ است، جای خوشبختی است که جبران پذیر است و باید جبران شود و بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز در جایگاه خود قرار گیرد.
وی افزود: بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز یکی از بزرگترین بخش های این دانشگاه و از جمله آبرومندترین بخش های ادبیات فارسی در دانشگاه های کشور است و شاید بتوان گفت که این بخش به خاطر داشتن امتیازهای زیاد علمی، پژوهشی و خدمات فرهنگی خود در کشور سرآمد است.
نیری اظهار کرد: این بخش به عنوان قطب علمی در گرایش های ادبیات عرفانی، حماسی، غنایی در دوره دکتری و گرایش ادبیات پایداری در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان بسیار برجسته ای را به جامعه تقدیم کرده است که رساله های علمی آنها در جشنواره های ملی امتیازهای برتر را به خود اختصاص می دهند.
** استادان ادب فارسی را از حداقل امکانات محروم نکنید
این استاد دانشگاه شیراز در ادامه گفت: بخش زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه با توجه به ظرفیت های برجسته، استادان شایسته و دانشجویان خوب در شهر شیراز و در موقعیت همجوار آرامگاه حافظ و سعدی باید تولیت شناخت و شناساندن حافظ و سعدی را داشته باشد و باید به طور ویژه به این بخش نگاه شود و نه این که این بخش را از حداقل امکانات محروم کنند و همه هم و غم اعضای هیات علمی صرف این شود که این طرف و آن طرف بروند تا بر آنها منت گذاشته شود که آنها را در به در نکنند.
نیری افزود: البته استادان زبان و ادب فارسی دانشگاه شیراز از این فرایند تاسف برانگیز نه تنها دلسرد نشده اند بلکه عزم و تصمیم خود را راسخ تر کرده اند که در راستای اعتلای این بخش حرکت کنند و با جدیت بیشتری در این مسیر حرکت کنند و همزمان امید دارند که معامله ساختمان دانشکده ادبیات به عنوان "خیار غبن" و معامله ای نامشروع از نظر شرعی و فرهنگی لغو شود و بخش زبان و ادب فارسی در جایگاه شایسته خود در جوار حافظیه به فعالیت خود ادامه دهد.
** پیام های امیدبخش
قائم مقام دانشگاه شیراز نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تیم های مدیریتی جدید در استانداری فارس و دانشگاه شیراز براین باورهستند که جابجایی ساختمان دانشکده ادبیات که از سر اجبار به مدیران وقت دانشگاه صورت گرفته، تصمیم مناسب نبوده است و در چنین فضایی امیدوار هستیم که با درایت همگان ، بتوان رضایت استادان را به دست آورد و مکان قبلی را به عنوان فضایی دانشگاهی حفظ کرد.
سیدعلی اکبر صفوی افزود: استادان و تیم مدیریتی جدید این دانشگاه خواهان اصلاح تصمیم اشتباه مدیران دولت قبل در زمینه واگذاری مکان دانشکده ادبیات به سایر دستگاه ها هستند که این امر نیازمند همدلی و درایت همه مسوولان فعلی در استان فارس است.
در حالی که همه نگاه ها به تدبیر رییس دولت تدبیر و امید و نماینده عالی وی در استان فارس دوخته شده است، نشانه ها و پیام های روشنی از امیدبخش بودن تلاش ها برای حفظ ساختمان دانشکده ادبیات در جوار حافظیه حکایت دارد.
در مقیاس ملی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت تدبیر و امید اهمیت قابل توجهی برای نظر و دیدگاه استادان دانشگاه قائل است و از آنها در انتخاب روسای بخش های علمی دانشکده ها نظر می خواهد و در چنین فضایی شنیده شدن صدای استادان دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز و لبیک به آن امری طبیعی به نظر می رسد.
از آنجا که تغییر توافقنامه اصولی منعقده در دولت سابق در این زمینه مستلزم همکاری بین دستگاهی است، دستور و نظر مساعد استاندار فارس از اهمیت بالایی در عملیاتی شدن خواسته دانشگاهیان برخوردار است.
سیدمحمد احمدی استاندار فارس دانشگاه شیراز را دانشگاهی جامع برای همه دانشگاه های استان می داند و روزهای اخیر در نشستی با روسای دانشگاه های استان فارس با اشاره به محوریت دانشگاه شیراز در هماهنگی مراکز آموزش عالی فارس بیان کرد: سابقه، اهمیت و توانمندی این دانشگاه به گونه ای است که می تواند تکیه گاه سایر دانشگاه های استان فارس باشد.
وی همه دستگاه های اجرایی استان فارس را به اختصاص بخشی از اعتبارات خود به پژوهش به دانشگاه های استان مامور کرده است که این موضوعات از دیگر پیام های امیدبخشی است که دانشجویان و استادان بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز را به تداوم تحصیل و تدریس در جوار حافظیه امیدوار کرده است.
580 دانشجوی کارشناسی، 486 دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، 135 دانشجوی دکترا و 61 عضو رسمی هیات علمی و 32 مدرس حق التدریس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز در آستانه سال تحصیلی جدید چشم انتظار خبر خوش مسوولان دولت تدبیر و امید درباره بازگشت ساختمان دانشکده ادبیات به دامان دانشگاه هستند.
تابلو کاشی کاری و آبی رنگی بر فراز ساختمان دانشکده ادبیات و علوم دانشگاه شیراز هنوز چشم نوازی می کند که بازگوکننده قدمت این دانشکده و تاسیس آن در سال 1341 هجری شمسی است.
بعدها، دانشکده علوم از دانشکده ادبیات مستقل شد و در طول زمان دانشکده های علوم اجتماعی، علوم تربیتی و الهیات از دامان آن پرورده شده و استقلال یافتند.
از پنجره این ساختمان که بیش از نیم قرن کانون سخن و بحث علمی درباره شعر و ادبیات است، آرامگاه حافظ در مجاورت این دانشکده پیدا است.
ازسوی دیگر، قرار گرفتن این ساختمان بین آرامگاه حافظ و سعدی دو شاعر بلندآوازه ایران در جهان، سبب شده است که دانشجویان زبان وادبیات فارسی این دانشکده در همجواری فیزیکی و معنوی بااین اسطوره های ادب پارسی علم اندوزی کنند.ک/4
گزارش: سیداحمد نجفی
2026 /675
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
جدایی ادبیات از حافظ
جدایی ادبیات از حافظ شیراز- ایرنا- پنجاه و دو سال پیش چهار ساختمان با نام دانشکده ادبیات کنار آرامگاه حافظ سربرافراشتند که وجود این ساختمان ها سرآغاز هویت بخشیدن به یک چهارراه و منطقه با نام ادبیات بود و هست اما از مدتی پیش برخی تصمیم گرفتند همجواری ادبیات با حافظ را برهم زننراه سوم در ادبیات آیینی
سهشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ نشست بررسی و معرفی کتاب رقعه سروده حمیدرضا برقعی با حضور جمعی از شاعران آیینی و دوستداران شعر برگزار شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بر اساس گزارش رسیده در این نشست که دوشنبه دهم شهریور در هنگسرای امید برگزار شد سعید بیابانکی مجدهمین شماره از«پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان» منتشر شد
فرهنگ و ادب بازار نشر دهمین شماره از پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان منتشر شد دهمین شماره از پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان با نگاهی ویژه به موضوع کتاب تعاملی سواد چندرسانهای منتشر شد همچنین در تازهترین شماره از این نشریه به بررسی آثار سیدمهدی شجاعی پرداخته شده است به گبا اهدای کتاب از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی شعر و داستان به بچههای مناطق محروم هم رسید
با اهدای کتاب از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانیشعر و داستان به بچههای مناطق محروم هم رسیدبنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران بیش از هزار جلد آثار برتر حوزه شعر و داستان را با اهدا به گروههای جهادی به مناطق محروم فرستاد به گزارش خبرگزاری فارس این کتابها به همت گروههای جهادی ازانگیزه کم برای رشتههای دانشگاهی زبان و ادبیات فارسی
سهشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۴ یک مدرس دانشگاه گفت متاسفانه انگیزه در بین افراد برای ورود به رشتههای دانشگاهی زبان و ادبیات فارسی اندک است محمدابراهیم ایرجپور استادیار دانشگاه پیام نور نجفآباد با بیان اینکه زبان و ادبیات فارسی میتواند رشد اجتماعی و فرهنگی را به ارمغان بیاکوثری اعلام کرد علمیفرهنگی 150 کتاب جدید کودک منتشر میکند/ لزوم تناسب ادبیات کودک با زندگی کودک ایرانی
کوثری اعلام کردعلمیفرهنگی 150 کتاب جدید کودک منتشر میکند لزوم تناسب ادبیات کودک با زندگی کودک ایرانیمدیرعامل انتشارات علمی فرهنگی گفت ادبیات کودک و نوجوان باید متناسب با تحولات زندگی کودکان این مرزو بوم متحول شود و نسل جوان نویسندگان که با این تحولات ارتباط نزدیکتری دارتد ببرگزاری نشست دگرخند با موضوع طنز در ادبیات دفاع مقدس
فرهنگ و ادب ادیبات ایران برگزاری نشست دگرخند با موضوع طنز در ادبیات دفاع مقدس هفتاد و پنجمین برنامه دگرخند با موضوع طنز در ادبیات دفاع مقدس برگزار میشود به گزارش خبرگزاری مهر هفتاد و پنجمین نشست «دگرخند» با موضوع «طنز در ادبیات دفاع مقدس» ساعت 17 روزذوالنور: روحانیت باید از ادبیات متناسب با زمان امروز استفاده کند
ذوالنور روحانیت باید از ادبیات متناسب با زمان امروز استفاده کند همدان - ایرنا - مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت امروز نوع تهاجم دشمن عوض شده و لازم است نوع ادبیات و آگاه سازی روحانیون نسبت به گذشته تغییر یابد و به فراخور زمان حرف بزنند به گزارش ایرناحفظ ادبیات فولکور به تشکیلات عظیمی نیاز دارد
حسین احمدی نسب در گفتگو با باشگاه خبرنگاران حفظ ادبیات فولکور به تشکیلات عظیمی نیاز دارد حسین احمدی نسب نویسنده گفت حفظ ادبیات فولکور به تشکیلات عظیمی نیاز دارد و باید کار سیستماتیک روی این قضیه انجام شود حسین احمدی نسب نویسنده در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران گفتدر حاشیه مراسم ملی صنعت چاپ بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران از «محمدعلی بهمنی» تقدیر کرد
در حاشیه مراسم ملی صنعت چاپبنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران از محمدعلی بهمنی تقدیر کردبنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران دیروز در جشنی که به مناسبت ملی شدن صنعت چاپ برگزار شد از محمد علی بهمنی تجلیل کرد به گزارش خبرگزاری فارس در حاشیه مراسم امسال جشن ملی صنعت چاپ که با حضور علی جرئیس انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان عنوان کرد همنوایی با ادبیات داستانی متعهد/ آسیبهای جشنوارههای ادبی
رئیس انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان عنوان کردهمنوایی با ادبیات داستانی متعهد آسیبهای جشنوارههای ادبیرئیس انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان گفت همنوایی با ادبیات داستانی متعهد و بازخورد بیرونی یکی از مهمترین کارکردهای جشنواره ادبیات داستانی بسیج است به گزارش خبرگزاری فدوشنبه در حوزه هنری برگزار میشود برگزاری نشست «تاثیر اندیشه مقاومت بر ادبیات و هنر ایران و سایر کشورها
دوشنبه در حوزه هنری برگزار میشودبرگزاری نشست تاثیر اندیشه مقاومت بر ادبیات و هنر ایران و سایر کشورهانشست تاثیر اندیشه مقاومت بر ادبیات و هنر ایران و سایر کشورها عصر دوشنبه در حوزه هنری برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس مجتبی رحماندوست از فعالان حوزه مقاومت در خصوص نشستنگاهی به «فنجان خالی یک زن» در کانون ادبیات
فرهنگ و ادب ادیبات ایران نگاهی به فنجان خالی یک زن در کانون ادبیات مجموعهشعر فنجان خالی یک زن سروده زهرا قجاوند در قالب نشست هفتگی کانون ادبیات ایران مورد نقد و بررسی قرار میگیرد به گزارش خبرگزاری مهر این نشست سیصد و شصت و دومین برنامه از سری نشستهای هفتگی کانونآیت الله یزدی: درس و بحث ها به سمت جدایی دین از سیاست حرکت نکند
آیت الله یزدی درس و بحث ها به سمت جدایی دین از سیاست حرکت نکند قم - ایرنا- رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه تربیت طلاب فاضل و آگاه به مسائل روز را از رسالت های اصلی حوزه خواند و گفت درس و بحث های حوزه نباید به سمت جدایی دین از سیاست حرکت کند به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از مرهنر جزو جدایی ناپذیر زندگی است
رییس سازمان سینمایی هنر جزو جدایی ناپذیر زندگی است تهران - ایرنا - رئیس سازمان سینمایی در پیامی به جشنواره فیلم و عکس همراه تهران آورده است برگزاری این جشنواره یعنی هنر جزو جدایی ناپذیر زندگی است به گزارش روز جمعه ایرنا از دومین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران در پیام حجت اللهنگاه احساسی به ادبیات جواب نمیدهد
چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۸ قائممقام انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت امروز نگاه احساسی به ادبیات چندان جواب نمیدهد عبدالرضا مدرسیزاده در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان اینکه هر یک از فارسیزبانان و در هر شغل و مقامی وظیفه پاسداشت زبان و ادبیات فارسدر نشستهای نقد کتاب انتشارات علمی و فرهنگی مطرح شد بررسی ادبیات غرب از سه منظر/ لزوم ارتباط اهالی فلسفه و هنر
در نشستهای نقد کتاب انتشارات علمی و فرهنگی مطرح شدبررسی ادبیات غرب از سه منظر لزوم ارتباط اهالی فلسفه و هنریک استاد دانشگاه گفت از سه منظر میتوان ادبیات غرب را کاوش کرد نخست تاریخ غرب دوم اسطوره شناسی و سوم فلسفه آنها اما به یاد داشته باشید که هیچ مکتب ادبی و هنری در غرب-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها