پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851010459
سمنان استانی ناشناخته با جاذبه های گردشگری کویر و جنگل
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شماری از کارشناسان طبیعت گردی کشور: سمنان استانی ناشناخته با جاذبه های گردشگری کویر و جنگل سمنان - ایرنا - جالب است و البته غم انگیز، اینکه آن طور که هستی دیده نشوی و آن طور تصور شوی که نیستی.
این موضوع حکایت غریب استان سمنان است، استانی که به رغم قرابت به تهران، قرار داشتن در مسیر بیش از 15 میلیون مسافر و زائر حرم امام رضا(ع)، برخورداری از تنوع اقلیمی، جانوری، صنایع دستی، جنگل، مناطق حفاظت شده، میراث تاریخی و طبیعی فراوان و .... در اذهان عمومی به عنوان استانی کویری و بدون جاذبه گردشگری حک شده است.
البته نه اینکه این استان کویری نیست، که هست و این خود قابلیت مهمی برای جذب گردشگر است، اما باید قابلیت های گردشگری استان سمنان را بیش از اینها دید و در یک کلام در رابطه با استان سمنان "چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید."
استان سمنان باید مقصد گردشگری شود
"محمدعلی فیاضی" دبیر کمیته ملی طبیعت گردی هم همین اعتقاد را دارد و می گوید: استان سمنان نباید فقط یک استان عبوری باشد و باید به مقصد گردشگری تبدیل شود.
وی با اشاره به قابلیت های مهم استان سمنان در زمینه جذب گردشگر گفت: تنوع بالای اقلیمی و زیست محیطی، وجود اقوام و گویش های مختلف، مناطق حفاظت شده و پارک های ملی و .... می تواند بستر خوبی برای جذب گردشگر به استان سمنان باشد.
وی افزود: این استان زادگاه یوزآسیایی، گورخر ایرانی و زاغ بور به عنوان تنها گونه بومی انحصاری ایران است و باید در این استان از ظرفیت های بالقوه گردشگری، بهره برداری بیشتری شود.
وی گفت: بر اساس آمار اعلام شده از سوی دبیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی تنها 50 تا 70 قلاده از گونه نادر یوزآسیایی در ایران وجود دارد و استان سمنان به عنوان زادگاه یوز آسیایی می تواند از این قابلیت، بیشترین بهره برداری را داشته باشد.
زمینه بازدید گردشگران از زادگاه یوز آسیایی فراهم شود
دبیر کمیته ملی طبیعت گردی گفت: زادگاه یوز آسیایی از جمله جاذبه های دیدنی برای مردم و علاقمندان داخلی و خارجی است و باید بستر لازم برای بازدید گردشگران از زادگاه یوز، گورخر و زاغ بور فراهم شود.
فیاضی یکی از بهترین راهها برای معرفی استان سمنان را برگزاری تورهای گردشگری ویژه اقشار و گروه های مختلف عنوان کرد و گفت: دومین همایش ملی طبیعت گردی در استان سمنان نیز در این راستا و با هدف معرفی هر چه بیشتر قابلیت های طبیعی و گردشگری این استان برگزار شد.
وی با بیان اینکه استان سمنان به دلیل برخورداری از اکوسیستم های متنوع برای برگزاری کارگاه مذکور انتخاب شد، گفت: با بازدید میدانی کارشناسان طبیعت گردی استان ها از پارک های ملی، مناطق حفاظت شده و بستر طبیعی استان سمنان اقدام اجرایی شایسته ای در راستای اهداف کمیته ملی طبیعت گردی شامل توانمندسازی جوامع محلی، تقویت اقامتگاه های بوم گردی، توسعه ظرفیت های روستاهای هدف و ... انجام گرفت.
وی یکی از مهم ترین جاذبه ها و موهبت های استان سمنان را وجود مردم خونگرم و گردشگر پذیر عنوان کرد و گفت: تنوع غذایی، محصولات دامی و باغی همگی در جذب گردشگر به استان سمنان موثر است و استان سمنان می تواند زمینه توسعه طبیعت گردی کشور را فراهم کند.
وی با بیان اینکه کمیته ملی طبیعت گردی درصدد معرفی مناطق طبیعت گردی اولویت دار استان سمنان است، گفت: بر این اساس، در استان سمنان چهار طرح مشخص از سوی معاونت گردشگری معرفی شده است.
وی افزود: بر اساس سند ملی توسعه طبیعت گردی، ایجاد زیرساخت مناسب جاده سنگفرش و برقراری ارتباط استان سمنان و اصفهان در حوزه کویر، توجه به روستاهای هدف گردشگری، کویر حاج علی قلی دامغان، منطقه خوش ییلاق و جنگل ابر از جمله طرح های در نظر گرفته شده برای توسعه طبیعت گردی و توسعه پایدار استان سمنان است.
مردم مهمان نواز بزرگ ترین سرمایه گردشگری استان سمنان
کارشناس طبیعت گردی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی نیز با بیان اینکه مهمان نوازی به خصوص در روستاها از مهم ترین سرمایه های استان سمنان در جذب گردشگر است که وی را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: جاذبه های طبیعی استان سمنان نیز بی نظیر است.
"علی اکبر احمدزاده" با بیان اینکه برای نخستین بار است که به استان سمنان سفر می کند، افزود: مناطق جنگلی شاهرود و سمنان و مناطق بیابانی و کویری اطراف شاهرود به خصوص منطقه حفاظت شده و پارک ملی توران در نوع خود بی نظیر است.
وی با بیان اینکه پارک ملی توران در استان سمنان یکی از بزرگترین ذخیره گاههای زیستگاهی دنیا محسوب می شود و آفریقای کوچک است، گفت: یوز آسیایی، گورخر ایرانی، آهو و زاغ بور از جاذبه های منحصر به فرد منطقه حفاظت شده توران است.
این کارشناس طبیعت گردی، استان سمنان را دارای جاذبه های گردشگری متنوع دانست و گفت: بازدید از جنگل ابر، یکی از برنامه های وی در سفر بعدی به این استان است.
مشاور رییس و مدیر کل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با ابراز خرسندی از برگزاری کارگاه ملی طبیعت گردی در استان پرظرفیت سمنان، ابراز امیدواری کرد: با حمایت سازمان های مرتبط و همراهی بخش خصوصی، استان سمنان بیش از پیش معرفی و گردشگری این استان تقویت شود.
"علیرضا تابش" با بیان اینکه استان سمنان و شهر شهمیرزاد نمونه ای از تنوع اقلیمی کشور است، گفت: بر اساس آمار سال 2010 انجمن بین المللی گردشگری طبیعت، 50 درصد گردشگران دنیا برای دیدن مقاصد طبیعی به سفر رفته اند که نشانگر تلاش فزاینده کشورها در زمینه توجه به امر گردشگری طبیعی است.
وی گفت: برای توسعه گردشگری طبیعی کشور، سند ملی توسعه طبیعت گردی مبتنی بر گردشگری پایدار در دست تهیه است.
تنوع اقلیمی استان سمنان شگفت انگیز است
کارشناس طبیعت گردی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان نیز با بیان اینکه 13 سال از نخستین سفر وی به استان سمنان گذشته است، گفت: در سال 1380 نیز برای شرکت در یک جشنواره به این استان سفر کردم.
"آوات مکاری" با ابراز خرسندی از برگزاری کارگاه طبیعت گردی در استان سمنان، اظهار داشت: با برگزاری این کارگاه شناخت بیشتری از استان سمنان پیدا کردم و با اقلیم های مختلف استان آشنا شدم.
وی با ابراز تعجب از تنوع اقلیمی استان سمنان، گفت: به فاصله پنج ساعت، مناطق"توران" و "پرور" را با اقلیم های متفاوت تجربه کردم که نشانگر غنای جاذبه های گردشگری استان سمنان است.
این طبیعت گرد، نزدیکی به تهران، قرار داشتن در مسیر جاده ابریشم و مسیر زائران حرم امام رضا(ع) را از امتیازات ویژه استان سمنان برای جذب گردشگر عنوان کرد و افزود: برگزاری این کارگاه در معرفی هر چه بیشتر استان سمنان موثر بود.
وی با بیان اینکه تبلیغات چهره به چهره یکی از موثرترین و بهترین شیوه های جذب گردشگر است، گفت: هر یک از طبیعت گردان، مبلغی برای استان سمنان هستند.
مکاری، یکی از پرجاذبه ترین نقاط استان سمنان را روستای هدف گردشگری قلعه بالا واقع در بیارجمند دانست و افزود: رفتار مردم، رقص محلی، پوشاک سنتی و حتی خوراک و غذاهای این روستا جالب بود و به همه طبیعت دوستان، سفر به این روستا را پیشنهاد می کنم.
لازمه رشد گردشگری استان سمنان؛ اجرای تورهای استان گردی
این کارشناس گردشگری خواستار برگزاری تورهای استان گردی در استان سمنان شد و گفت: باید جوامع محلی استان سمنان و مردم این استان با بسیاری از جاذبه های کمتر شناخته شده و بکر استان، آشنا شوند تا مبلغان خوبی برای جذب گردشگران به این استان باشند.
وی با بیان اینکه بسیاری از مناطق چهارگانه کشور در استان سمنان وجود دارد، گفت: بیش از 23 درصد از وسعت استان سمنان را مناطق حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش تشکیل می دهد و این قابلیت برای توسعه طبیعت گردی استان بسیار مهم است.
کارشناس طبیعت گردی استان آذربایجان شرقی نیز گفت: با سفر به استان سمنان، کاملا نظرم در رابطه با این استان عوض شد.
"رضا رخشه ماه" با بیان اینکه تا کنون به استان سمنان سفر نکرده و همیشه از جاده های این استان عبور کرده است، گفت: با اینکه تورلیدر هستم اما تا کنون سفر به استان سمنان را تجربه نکرده بودم.
وی که در قالب کارگاه آموزشی طبیعت گردان کشور از استان سمنان بازدید می کرد، افزود: ذهنیت من از استان سمنان، منطقه ای کویری با آب و هوای بسیار بد بود اما در این سفر با آب و هوای متفاوتی مواجه شدم.
استان سمنان جمیع اضداد
این کارشناس مسئول گردشگری گفت: در این سفر هوای بسیار خنک در کنار هوای بسیار گرم را در نقاط مختلف استان و در فاصله های کم تجربه کردم، کویر را در کنار جنگل دیدم و گونه های بسیار نادر جانوری و پوشش گیاهی و روستاهای هدف گردشگری مختلفی مشاهده کردم که هر یک در نوع خود جاذبه گردشگری منحصر به فردی است.
وی اظهار داشت: باید در مورد استان سمنان بیشتر تحقیق کنم و البته در صدد برگزاری تور در این استان نیز هستم.
استان سمنان بهترین نقطه برای برگزاری تورهای طبیعت گردی
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان نیز با اشاره به جاذبه های متعدد گردشگری این استان گفت: سمنان به دلیل داشتن مناطق و موقعیت مناسب طبیعی و وسعت کافی، جایگاه مناسبی برای حیات انواع وحوش و انواع گیاهان و برگزاری تورهای طبیعت گردی است.
"محمدحسین بحرالعلومی" افزود: مناطق زیستی استان سمنان دارای ویژگی هایی از جمله ذخیره گاه و بانک ژن طبیعی گیاهی و جانوری ایران و جهان، منطقه حایل بین کویر و مناطق زیستی کوهستانی استان، زیستگاه گونه های خاص نادر و در معرض انقراض جانوری و گیاهی، طبیعت زیبا با چشم اندازهای طبیعی و دارای شرایط ویژه جهت امور پژوهشی و اقتصادی است.
وی گفت: مناطق زیستی و حیات وحش استان سمنان شامل پناهگاه حیات وحش "خوش ییلاق"، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده "توران"، منطقه حفاظت شده "پرور"، منطقه شکار و تیراندازی ممنوع "خنار"، منطقه شکار و تیراندازی ممنوع "تپال"و پارک ملی و منطقه حفاظت شده کویر است.
وی تاکید کرد: استان سمنان به دلیل داشتن مناطق و موقعیت مناسب طبیعی و وسعت کافی و اینکه بیش از 23 درصد از وسعت استان را مناطق حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش تشکیل می دهد، جایگاه مناسبی برای طبیعت گردان است.
وی افزود: دومین کارگاه بازآموزی کارشناسان طبیعت گردی کشور در استان سمنان با عنوان "توسعه پایدار طبیعت گردی در مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست به منظور توانمندسازی جوامع بومی" با حضور بیش از 70 کارشناس طبیعت گردی استانی و ستادی برگزار شد.
وی گفت: طبیعت گردان در این برنامه، طی سه روز از جاذبه های طبیعی و تنوع زیستی برخی از مناطق طبیعی و حفاظت شده استان از جمله پارک ملی توران(زیستگاه گونه های نادر جانوری از جمله یوز آسیایی)، بیارجمند و روستای قلعه بالا، منطقه حفاظت شده پرور و شهمیرزاد بازدید کردند و در طی برنامه برای طبیعت گردان کارگاه های آموزشی و میدانی نیز برگزار شد.
بحرالعلومی برگزاری این دوره را در توسعه پایدار طبیعت گردی در استان سمنان موثر دانست و گفت: طبیعت گردان سفیران خوبی برای استان سمنان هستند و در جذب هر چه بیشتر گردشگران به استان سمنان نقش موثری دارند.
قابل توجه رسانه ملی؛ استان سمنان نیاز به معرفی بیشتری دارد
وی با تاکید بر رونق صنعت گردشگری استان سمنان، گفت: استان سمنان نیاز به معرفی و اطلاع رسانی شایسته جاذبه های گردشگری از طریق ابزارهای کارآمد اطلاع رسانی مانند صدا و سیما و رسانه های ملی و بین المللی دارد.
بحرالعلومی با اشاره به اهمیت اجرای طرح آمایش سرزمین در توسعه گردشگری استان سمنان، ابراز امیدواری کرد: طرح جامع گردشگری استان سمنان، امسال نهایی شود.
وی ایجاد و توسعه زیرساخت های مورد نیاز در روستاهای هدف گردشگری استان، احیاء جاده سنگفرش، توسعه طبیعت گردی در مناطقی از جمله پارک ملی توران، پرور، خوش ییلاق و ... را از جمله طرح های در دست اجرا توسط این اداره کل برای توسعه گردشگری استان اعلام کرد.ک/4
7342/599
تهیه و تنظیم: سمانه سلطانی پور
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
محوطه باستانی غبیرا | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
در دهه پنجاه هیئتی از باستانشناسان انگلیسی طی چند فصل در محوطه باستانی و تاریخی غبیرا كاوشهای مهمی انجام داد این هیئت به سرپرستی دو متخصص باستانشناسی دوره اسلامی بنام های ج فهروری G Fehervari و اچ بیوار H Bivar بخشهایی از شهر مهم اسلامی غبیرا را حفاری كرد غبیرا كهجنگل دشت شاد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
جنگلهای کالپوش در حوزه استحفاظی استان سمنان و در آبریز شمالی کشور واقع اند این منطقه جزء شهرستان شاهرود و در منطقه کالپوش قرار دارد این منطقه از نظر اقلیمی جزء اقلیم نیمه خشک تا نیمه مرطوب به شمار میرود در واقع منطقه در اقلیم نیمه مرطوب از یک سو و وضعیت اراضی کشاورزی دیم زار کخانه رجبی سمنان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
خانه رجبي برج بادگير اين بنا متعلق به اواسط قاجار مي باشد و در قسمت جنوبي سمنان در محله اسفنجان و در نبش ميدان ابوذر پاچنار واقع است بنا متعلق به خانواده رجبي كلانتر وقت سمنان بوده است بنا داراي يك حياط مركزي و باغچه و فضاهايي به شرح ذيل مي باشد يك راهرو طولاني كهکویر رملی ( شن های روان ) | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اين منطقه كويري از حاشيه هاي جنوبي شهرستان دامغان شروع مي شود و تا روستاي يزدان آباد در 75 كيلومتري شهر دامغان ادامه مي يابد منطقه مذكور با پوشش گياهي تنك غالبا” در محاصره شن هاي روان است و هر چه جلوتر برويد بويژه از روستا هاي حسن آباد امروان و خورزان به بعد شن هاي روان شآب پخش کن سمنان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آب پخش كن كه در اصطلاح محلي آبياري سنتي سمنان بدان پارا مي نامند در شمال شهر سمنان واقع شده كه به واسط شيب دار بودن زمين آب رودخانه گل رودبار در شمال شهر سمنان با سرعت به مخزن اولي آب مي ريزد تعداد اين مخزن ها شش عدد است هر يك از اين مخزن ها نسبت به ديگري در سطح بالاتري قرامامزاده علی بن جعفر(ع) سمنان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
امامزاده علي بن جعفر فرزند امام جعفر صادق و برادر بزرگوار امام موسي كاظم مي باشد اين بقعه در خيابان شهيد رجايي واقع شده است و مساحت فعلي اين مجموعه در حدود 3500 متر مربع مي باشد مساحت بقعه 40 و مساحت كل بنا 550 متر مربع مي باشد ساختمان اين بقعه متبركه شامل گنبد ايوان حرمشهر جنگل | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
جنگل شهری است در استان خراسان رضوی در شرق ایران این شهر در بخش جنگل شهرستان رشتخوار قرار دارد جمعیت این شهردر سال ۱۳۸۵ برابر با ۶۲۸۲ نفر بوده استامامزاده علي بن اشرف(ع) سمنان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بارگاه علي اشرف ع در محله زاوغان سمنان و در خيابان امام حسين ع واقع شده است حضرت علي اشرف فرزند عمر اشرف بن امام زين العابدين ع از علما علم حديث بوده است وي جد اعلي مادري سيد مرتضي و سيد رضي مي باشد و ناصر كبير پادشاه ديلم و طبرستان فرزند اوست قسمتي از صحن امامزاده به مشهر سمنان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پيشينه تاريخي این شهر از دیرباز یکی از شهرهای چهاردهمین ایالت تاریخی ورن یا ورنه از تقسیمات 16 گانه باستانی بوده است برخی از محققان و مورخان این شهر را جزو ایالتهای مادها و برخی دیگرجزو ایلتهای پارتها به حساب می آوردند ويژگي هاي جغرافيايي شهرستان سمنان مرکز استان سمنانامامزاده یحیی بن موسی(ع) سمنان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
در مرکز شهرسمنان و در انتهای بازار جنوبی حضرت و در جنوب غربی تکیه معروف پهنه بقعه ای با بارگاه رفیع و مجلل به نام حضرت امامزاده یحیی ع وجود دارد به شهادت ابن شهر آشوب در مناقب و صاحب عمدة الطالب و کشف الغمه و کتب دیگر و تأیید مرحوم حضرت آیت الله علّامه حائری مازندرانی که سالهبازار بزرگ سمنان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اين بازار در حدود 180 سال قبل در اوايل سلطنت سلسلة قاجاريه ساخته شد بازار سمنان که به سبک معماري سنتي ايران با سقفهاي خشتي و آجري متناسب با وضعيت آب و هواي خاص منطقة کويري ساخته شده بزرگترين مرکز خريد و فروش کالاهاي تجارتي است در گذشته بازار عمومي شهر متشکل از راسته بازارمنطقه کویری طرود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه کویری طرود شاهرود که بزرگترین نخلستان شمالشرق کشور را در خود جای داده و به همراه رمل های کویری زیبا و دیدنی چاه جم و بلندای زیبا و دیدنی آرامگاه پیرمردان در این بخش کویری جلوه ای دیگراز قدرت یزدان پاک را به تماشا می گذارد روستای طرود – مروارید کویر از قدمت بسیار زیادی بآرامگاه شیخ علاء الدوله سمنانی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
احمد بن محمد بن احمد البیابانکی سمنانی را از لحاظ مقام دینی به لقب رکن الدین و به مناسبت خدمات جوانی اش در دستگاه دیوانی به علاء الدوله ملقب ساخته اند بنای آرامگاه به دستور عمادالدین جمال الدین عبدالوهاب وزیر سلطان محمد خدابنده از خشت خام بنا گردیده و شیخ خانقاهی بر آن افزوددیوار بارو | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
از آنجایی که دامغان شهریست بسیارقدیمی ودر مسیر جاده ابریشم قرار داشته وچون از لحاظ سوق الجیشی بسیار مهم بوده و همیشه مورد تهاجم بیگانگان در زمانهای مختلف بوده حصاری به دور این شهر کشیده اند این حصار که آثارش در اطراف شهر باقیست در قسمت جنوب حدود 1610 متر و در شرق حدود 1620 متروشهر حصار گرم خان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
حِصارِ گَرْمخان شهری از توابع استان استان خراسان شمالی است که در بخش گرمخان شهرستان بجنورد قرار گرفتهاست این شهر در سال ۱۳۸۵ تعداد ۷۹۸ نفر جمعیت داشتهاست مکان زیارتی و گردشگری ایوب پیغمبر در ۸۵ کیلومتری شمال بجنورد و در روستایی به همین نام از توابع بخش حصارگرمخان در حاشیه متپه علی کش | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تپه علی کش از تپه های قدیمی شهرستان دهلران استان ایلام است که قدمت آن به هزاره ۸ قبل از میلاد می رسد تپه علی کش در جنوب غربی استان ایلام در شش کیلومتری بخش موسیان شهرستان دهلران در میان ارضی کشاورزی و درنزدیکی رودمیمه قرار گرفته است تپه علی کش بین سالهای ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۳ توسط فرانکشهر ایوانکی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اِیوانَکِی یکی از شهرهای شهرستان گرمسار در استان سمنان ایران است این شهر در شهرستان گرمسار و در ۶۵ کیلومتری خاور تهران قبل از شهر گرمسار قرار دارد جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۰٬۳۹۶ نفر بوده است-