واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایراد ضرب و جرح عمدی، دومین جرم کشور به لحاظ فراوانی است زنجان - ایرنا - رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت: بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی قوه قضاییه دومین جرم از نظر فراوانی در سطح کشور ، ایراد ضرب و جرح عمدی است.
حجت الاسلام محمد کاظم بهرامی روز دوشنبه در مجمع استانی پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح با موضوع "بررسی علل و عوامل ارتکاب جرایم ایراد ضرب و جرح عمدی و ارایه راهکارهای موثر پیشگیری از وقوع آن" ، افزود: ایراد ضرب و جرح عمدی از روی قصد و با اختیار و اراده صورت می گیرد که برای کاهش این معضل چه در سطح جامعه و چه در نیروهای مسلح، باید راهکارهای پیشگیرانه جدی تری اتخاذ شود.
وی، اقدامات پیشگیرانه را در کاهش میزان جرایم و آسیب ها لازم و ضروری دانست و با اشاره به اینکه پیشگیری از وقوع جرم موضوعی مقدس و ارزشمند است، اظهار کرد: "سلامت جسم و روح" در جامعه بشری از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده و آن اندازه که به موضوع سلامت جسم توجه شده آنگونه که باید و شاید به سلامت روح توجه زیادی نشده است.
حجت الاسلام بهرامی با تاکید براینکه پیشگیری آسان تر، کم هزینه تر و مفیدتر از درمان است و باید اهمیت بیشتری به این موضوع مهم قایل شد افزود: ارتکاب جرم آثار زیانباری برای جامعه، افراد و خانواده ها دارد و اعمال مجازات گرچه یک مساله ضروری و لازم است اما آثار منفی نیز در پی دارد و نمی تواند تمام مسایل و مشکلات را حل و فصل کند.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته اقدمات بسیار خوب و مناسبی در خصوص پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی انجام شده است، تصریح کرد: فرماندهان و مسوولان ذیربط اهتمام و توجه خاصی به این موضوع مهم و اثربخش دارند چراکه ایراد ضرب و جرح عمدی علاوه بر جامعه در نیروهای مسلح نیز وجود دارد.
حجت الاسلام بهرامی با بیان اینکه میزان ایراد ضرب و جرح در نیروهای مسلح کشور در سطح پایینی است اما با این وجود باید مدام به فکر و برنامه ریزی بود، گفت: نباید اندک جرایم نیز در نیروهای مسلح اتفاق بیفتند و این پذیرفتنی نیست.
وی با تاکید براینکه ضرب و جرح از نظر شرع نیز ظلم بارزی برای جامعه و انسان ها محسوب می شود و خداوند سبحان نیز قوم ظالمین را هدایت نکرده و انسان های ظالم را دوست ندارد، وظیفه بخش های فرهنگی را در آگاهی بخشی از عواقب ظلم و کاهش مظالم بسیار مهم خواند و افزود: ظلم یکی از مهمترین آفات قدرت و حکومت ها می باشد و حکومت ها ممکن است با کفر باقی بمانند ولی با ظلم جاودان نخواهند بود.
وی ، ایراد ضرب و جرح را از مصادیق ظلم خواند و اظهار داشت: حکومت ها باید سنت ها را پابرجا و دین را اقامه کنند و انسان های بی گناه نه فقط باید از سوی بانیان و اعضا حکومت ها در امان باشند بلکه باید رفع مظالم نیز ولو اندک داشته باشند.
حجت الاسلام بهرامی یادآور شد: در بین نیروهای مسلح ، نیروی انتظامی تماس دائم با جامعه و مردم دارد و در برخوردها باید بیشتر مراقب باشند چراکه تاثیرات آن بطور مستقیم به ذهنیت مردم بر می گردد.
وی با اشاره به اینکه خشم و غضب یکی از عوامل موثر در فحاشی، ایراد ضرب و جرح و قتل است افزود: خشم اگر تحت کنترل قرار نگیرد ممکن است به عواقب تلخ و ناگواری چون قتل، ضرب و جرح، فحاشی، تهمت و افترا و غیره شود و بهتر است افراد خشم خود را فرو خورده و یا اینکه از آن به موقع، بجا و به اندازه استفاده کنند تا پشیمانی به بار نیاید.
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت: خشم و غضب ، جنونی آنی و ناگهانی و در واقع کلید هر شری است و برای علاج آن 14 فقره راهکار ارایه شده است تا این غریزه تحت کنترل فرد قرار گرفته و منجربه ناهنجاری و آسیب های اجتماعی نشود.
حجت الاسلام بهرامی افزود: "خودبینی ، فخرفروشی، تکبر ، لجاجت و لجبازی ، تمسخر، شوخی های بی مورد و عیب جویی" ازجمله علل و اسباب غضب می باشد و افراد باید به این مهم توجه دقیق و جدی تری داشته باشند تا مشکل آفرین نشود.
597/596
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]