واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خود درمانی با آنتی بیوتیک ها عوارض جبران ناپذیری دارد همدان-ایرنا- مسوول امور دارویی مرکز بهداشت استان همدان گفت: استفاده ناقص، بی رویه و خود درمانی با آنتی بیوتیک ها عوارض جبران ناپذیری دارد.
دکتر"بهناز داها"روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مصرف خودسرانه و نا آگاهانه آنتی بیوتیک، کلیه ها و قلب فرد را در معرض خطر قرار می دهند افزود: کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و نسبت به داروها مقاومت پیدا می کنند در معرض عفونت منتشر شده قرار می گیرند و سلامت جسمی شان به شدت به خطر می افتد.
دکتر داها گفت: مصرف زیاد و نابجای آنتی بیوتیک ها به ویژه آموکسی سیلین علاوه بر مقاوم کردن باکتری می تواند عوارض گوارشی و حتی پوستی ناخوشایندی را برای بیمار همراه داشته باشد.
وی عنوان کرد: هر چه آنتی بیوتیک های بیشتری برای سرفه و بیماری های شبیه به آنفلوآنزا یا عفونت های ادراری تجویز شوند، باکتری های بیشتری در یک چرخه معیوب به آنتی بیوتیک مقاوم می شوند.
وی ادامه داد: خطر مقاومت میکروبی اصلی ترین عارضه مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها بوده در حالی که آنتی بیوتیک ها سلاح ارزشمندی علیه عفونت ها هستند اما دیر یا زود میکروب ها به این مواد عادت می کنند و مقاوم می شوند.
وی افزود: در بیشتر مواقع مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها به دلیل تجویز بیش از حد مجاز در بیمارستان ها، تجویز پزشکان در مطب های خصوصی و یا خوددرمانی با آنتی بیوتیک ها و کامل نکردن دوره درمان اتفاق می افتد.
وی اضافه کرد: مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها فرصت ازدیاد باکتری هایی را فراهم می سازد که به درمان مقاومت نشان می دهند و در این حالت است که این سلاح ارزشمند بی اثر می شود.
وی عنوان کرد: با روندی که در مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در دنیا طی می شود این تهدید وجود دارد که دیگر آنتی بیوتیک ها اثرگذار نبوده و یک بیمار با سرما خوردگی ساده دیگر به هیچ دارو و آنتی بیوتیکی جواب ندهد و در پی آن شاهد مرگ و میر گسترده ای خواهیم بود.
مسوول امور دارویی مرکز بهداشت استان همدان با بیان اینکه استفاده ناقص و بی رویه مهمترین عامل ایجاد مقاومت میکروبی در بدن بر علیه داروهای آنتی بیوتیکی است گفت:کودکی که بی رویه و بدون علت آنتی بیوتیک مصرف می کند در معرض خطر عوارضی چون ناراحتی معده و اسهال قرارمی گیرد.
وی اضافه کرد: مصرف متناوب و نا متناسب آنتی بیوتیک ها فرصت ازدیاد باکتریهایی را فراهم می سازد که به درمان مقاومت نشان می دهند یا به عبارت دیگر بی اثر شدن آنتی بیوتیک ها در درمان برخی از بیماری های عفونی را در پی دارد که این پروسه مقاومت باکتریایی نام دارد.
دکتر داها با اشاره به عوارض مقاومت میکروبی بیان کرد: مقاومت میکروبی موجب طولانی شدن دوره بیماری ها و طولانی شدن مدت بستری بیماران شده، نیاز به ویزیت های مکرر پزشکان افزایش یافته،نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک های گرانقیمت افزایش یافته و درمان یک بیماری ساده، هزینه بسیار زیادی را به افراد وارد می کند.
وی اضافه کرد: همچنین این مقاومت میکروبی سبب مرگ و میر بیشتر بیماران ، ناتوانی های آنها و رنج و عذاب بیشتر آنها می شود.
وی با اشاره به راهکارهای پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی بیان کرد: از مصرف آنتی بیوتیک در سرماخوردگی یا آنفلوانزا جلوگیری شود و آنتی بیوتیک ها برای نوبت بعدی ذخیره نشود، آنتی بیوتیک ها طبق توصیه پزشک ( با همان دوز) استفاده و دوره درمان نیز کامل شود.
مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک ها از جمله مشکلات بخش درمان است که در سال های اخیر روند افزایشی به خود گرفته است.
7530/2624
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]