واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مصرف خودسرانه دارو عوارض طولانی مدت دارد یزد - ایرنا - کارشناس امور دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت:مصرف خودسرانه دارو عوارض طولانی مدت به دنبال دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد که روز پنجشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، " بهاره قدیریان" افزود: اگر دارو ها با بی دقتی مصرف شوند، می توانند موجب بروز خطرهای غیر منتظره شوند تا جایی که به جای تخفیف علائم، باعث مسمومیت و در بعضی موارد موجب مرگ می شوند.
وی با بیان اینکه همیشه هنگام مصرف دارو ها به تاریخ انقضای آنها باید توجه داشت، اظهار کرد: دارو ها را به دور از حرارت، رطوبت و دسترس کودکان نگه دارید و دور از چشم آنها استفاده شود.
قدیریان با اشاره به اینکه لازم نیست که تمام دارو ها در داخل یخچال نگهداری شوند، تصریح کرد: اگر دارو ها در جای مرطوب یا در مقابل نور آفتاب، در سرما یا گرمای زیاد قرار بگیرند تجزیه شده و در نتیجه فاسد می شوند.
وی افزود: بعضی دارو ها وقتی که تجزیه می شوند فقط اثرشان کمتر می شود، اما برخی دیگر پس از تجزیه به ترکیب کاملا متفاوت و خطرناکی تبدیل می شود.
این کارشناس دارویی در ادامه با بیان اینکه دارو ترکیب شمیایی هستند که برای درمان بیماری، بهبود ضایعه و تسکین درد به کار می روند، یادآور شد: این دارو ها به سلامتی افراد کمک می کند و در صورتی که داروهای امروزی صحیح مصرف شوند می توانند بسیاری از ناخوشی ها از سردرد گرفته تا بیماری قلبی را درمان، یا سلامتی افراد را تضمین کنند.
وی در ادامه به خود مراقبتی افراد در زمینه سلامتی اشاره کرد و گفت: در واقع خود مراقبتی شامل اعمالی است که مردم انجام می دهند تا تندرست بمانند، از سلامت جسمی خود نگهداری کنند، نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کنند.
این کارشناس اظهار کرد:همچنین خود مراقبتی باعث کاهش مراجعه پزشکی، و جلب مشارکت افراد در برنامه ریزی و تصمیم گیری برای سلامتی خود، می شود.
وی با بیان اینکه گاهی مواقع از مفهوم خود مراقبتی برداشت غلطی صورت می گیرد و با خود درمانی اشتباه می شود، افزود: خود درمانی به مفهوم اقدام به درمان بدون داشتن اطلاعات کافی در زمینه علائم و بیماری ها یا تصمیم گیری های خود سرانه و غیر استاندارد درمانی است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین عواملی که سلامت روان افراد را به مخاطره می اندازد، استرس (فشار روانی) است، گفت: استرس می تواند باعث ابتلا به انواع بیماری از قبیل فشارخون بالا، بیماری های قلبی، اختلال گوارشی، عوارض پوستی، سردرد، چاقی و یا دیابت شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین راههای کاهش استرس ورزش است، اضافه کرد: بالارفتن جریان خون ، رساندن اکسیژن بیشتری به سلول ها ، تندتر شدن متابولیسم و ارتقا عملکرد غدد و ارگانهای داخلی از جمله فواید ورزش است.
وی اضافه وزن و چاقی را عامل مهم خطرساز و تهدید کننده سلامتی بیان کرد و گفت: رعایت اعتدال و مصرف غذاهای گیاهی و طبیعی تضمین کننده سلامت است، وزن مطلوب را برای انسان به ارمغان می آورد.
وی خاطر نشان کرد:همه افراد به خوبی می دانند پیروی نکردن از یک رژیم غذایی مناسب برای بدن مضر است اما به ندرت افرادی پیدا می شوند که از ضرهای رژیم غذایی ناسالم بر روی سلامت ذهنی، عاطفی، و روحی آگاه باشند.
این کارشناس دارویی گفت: غذاهای بد و یا حتی غذاهای خوبی که به درستی مصرف نشوند، می توانند باعث تغییر حالت، اضطراب، منفی گرایی، خستگی و افسردگی شوند. ک/1
7546/2047/
20/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]