واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: راه اندازی شهرک سنگ زینتی چهارمحال وبختیاری 226 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد شهرکرد-ایرنا- تکمیل طرح شهرک تخصصی سنگ های زینتی چهارمحال وبختیاری 226 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
غنای معادن کانی کشور، افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی در فراوری سنگ های قیمتی و زینتی را ضروری کرده است.
بر اساس آمارها، چهار میلیارد تن ذخیره سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در کشور شناسایی شده که بر اساس این آمار، ایران از نظر میزان ذخایر و کیفیت در میان 10 کشور مطرح دنیا قرار گرفته است.
گسترش صنعت فراوری سنگ های زینتی در کشور ضرورتی انکار ناپذیر، به گونه ای که بر اساس آمارها، سنگ های قیمتی و زینتی کشور به صورت فله ای صادر شده و با قیمت ۵۰۰ برابری به کشور وارد می شود.
بازار سنگ قیمتی در دنیا نیز از منابع درآمدزای اقتصادی است به گونه ای که تجارت سنگ های قیمتی، سومین شغل پردرآمد دنیا به حساب می رود و بعضی کشور ها نظیر هندوستان درآمد خود را در پنج سال از ۵۰۰ میلیون دلار به ۲۰ میلیارد دلار افزایش دادند.
به گفته یکی از مسئولان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی تجارت پرسودی را در جهان به خود اختصاص داده است به گونه ای که مقدار سرمایه در گردش آن سالانه حدود 60 میلیارد دلار است.
در حال حاضر برخی کشورهای جهان به طور خاص با سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بومی خود شناخته می شوند به عنوان مثال چین با سنگ یشم، بولیوی با بولیوینیت و برزیل با آموزنیت شناخته می شوند.
حدود ۳۵ هزار واحد صنفی در فراوری سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در کشور مشغول به فعالیت هستند.
چهارمحال وبختیاری نیز از استان هایی است که از سابقه درخشانی در این عرصه برخوردار بوده و این هنر صنعت از دوره صفویه در استان رونق داشته است و آثار و شواهد این فعالیت در شهر هفشجان شهرستان شهرکرد به دوره ایلخانیان و تیموریان باز می گردد.
آسیاب دستی، هاون و دیزی سنگی از احجام سنگی است که در گذشته در چهارمحال وبختیاری تولید شده و در زندگی مردم استفاده می شده است.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با ایرنا با بیان ظرفیت های معدنی و سنگ زینتی استان، راه اندازی مجتمعی شامل موزه سنگ و کارگاه های آموزشی و تولید کننده سنگ در شهر هفشجان را از برنامه های مسئولان استان در راستای توسعه صادرات سنگ از استان عنوان کرد.
"مهرداد رئیسی" با بیان اینکه بسیاری از سنگتراشان هفشجانی در استان های خراسان رضوی و قم در کارگاه های خود فعالیت می کنند، گفت:نخستین موزه سنگ استان چهارمحال وبختیاری نیز در این شهر راه اندازی می شود تا از این ظرفیت برای معرفی فعالیت های فعالان این بخش استفاده شود.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری چهارمحال وبختیاری تصریح کرد:مجتمع سنگ های زینتی استان با هدف متمرکز ساختن کارگاه های سنگتراشی و کاهش آلودگی صوتی ناشی از این فعالیت در هفشجان راه اندازی می شود.
وی افزود: با همکاری شهرداری و شورای اسلامی زمینی برای احداث این موزه در نظر گرفته شده که عملیات احداث آن تاکنون 20 درصد پیشرفت داشته است و امید است با جذب اعتبار و مشارکت سرمایه گذاران، این طرح بهره برداری شود.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری راه اندازی این مجتمع را فرصت مناسبی برای صادرات سنگ های تزئینی و احجام سنگی از استان عنوان کرد.
547
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]