واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش گرایش زنان به دخانیات
سال ها قبل شاید مصرف سیگار در خانم ها یک ننگ بود اما امروزه کافیست دقایقی در ترافیک و یا پشت چراغ قرمز جاده ها بمانید تا به وضوح زنانی را ببینید که بدون توجه به نگاه اطرافیان در ماشین هایشان سیگار می کشند
کد خبر: ۴۳۴۰۷۳
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۳ - 14 September 2014
سال ها قبل شاید مصرف سیگار در خانم ها یک ننگ بود اما امروزه کافیست دقایقی در ترافیک و یا پشت چراغ قرمز جاده ها بمانید تا به وضوح زنانی را ببینید که بدون توجه به نگاه اطرافیان در ماشین هایشان سیگار می کشند
به گزارش پارسینه، افزایش مصرف سیگار و دخانیات در میان جوانان و همچنین عادی شدن این موضوع زنگ خطری جدی به شمار می رود به طوری که برخی از این جوانان به پای ثابت سفره خانه ها و کافه ها تبدیل شده اند اما آنچه بیش از این حائز اهمیت و توجه دو صد چندان است رشد مصرف سیگار در میان زنان و دختران جوان است.
زمانی که برای نخستین بار زنان جوان آمریکایی سیگار را به مثابه مشعل آزادی در دست گرفتند و در خیابان ها به حمایت از جنبش رهایی زنان قدم زدند، هیچ کس تصور نمی کرد که روزی این مشعل به زنگ خطری برای دیگر جوامع تبدیل شود و تهدید کننده برای جامعه زنان در دنیا شود.
آمار می گوید در سال های گذشته سهم جمعیت زنان ایران از مصرف مواد دخانی حدود 1.4 درصد بود که اکنون به حدود 4.5 درصد رسیده است، شواهد هم نشان از همین امر دارد.
سال ها قبل شاید مصرف سیگار در خانم ها یک ننگ بود اما امروزه کافیست دقایقی در ترافیک و یا پشت چراغ قرمز جاده ها بمانید تا به وضوح زنانی را ببینید که بدون توجه به نگاه اطرافیان در ماشین هایشان سیگار می کشند.
در کافی شاپ ها و سفره خانه ها نیز شاهد این اتفاقات هستیم. دخترانی که دیگر قلیان و سیگار را مردانه نمی دانند و دود را از گوشه لبشان بیرون می دهند.
همه ماجرا این نیست. افزایش مصرف سیگار و سایر دخانیات عوارض جانبی و پیامدهای بعدی نیز دارد که بسیار تاسف بار و خطرناک است.
عوراض مصرف سیگار در بانوان
سال هاست که پزشکان و متخصصان بر مضرات سیگار تاکید می کنند. از جمله این مضرات می توان به افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان ها به خصوص سرطان ریه، افزایش ضربان قلب و غلظت و فشار خون، کاهش توانایی های حرکتی، پیر و چروک شدن پوست و بوی نامطبوع دهان اشاره کرد که این ها تازه بخش کوچکی از هزینه هایی است که سیگاری ها برای لذت بردن از این اعتیاد پرداخت می کنند.
تحقیقات نشان می دهد با افزایش مصرف دخانیات در میان زنان، این گروه نیز همانند مردان سیگاری در معرض افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های ریوی هستند اما جالب آنجاست که بدانید ریسک ابتلا به این بیماری ها برای زنان بیشتر است. چرا که مصرف سیگار باعث از بین رفتن ویتامین C در بدن افراد شده و این ویتامین که خود از بروز بیماری های قلبی و انواع سرطان جلوگیری می کند، با مصرف سیگار محدود شده و احتمال ابتلا به انواع بیماری ها افزایش پیدا می کند.
علاوه بر آن افزایش خطر سقط در حاملگی های اول و دوم، زایمان نوزاد کم وزن، حاملگی خارج از رحم و یائسگی در زمان جوانی از دیگر عوارض گسترش این پدیده در این گروه از جامعه است.
مطالعات اداره بهداشت عمومی وزارت بهداشت آمریکا نشان می دهد که زنان سیگاری بیش از زنان غیرسیگاری در معرض خطر تاخیر در حاملگی، سقط در حاملگی های اول و دوم، مشکلات خاص در دوران بارداری، زایمان زودرس، زایمان نوزاد کم وزن، مرده زایی، حاملگی خارج از رحم و سقط خود به خودی هستند.
بله، مصرف سیگار در 3 ماهه سوم بارداری اثرات جبران ناپذیری دارد. اگر زنان مصرف سیگار و سایر دخانیات را قبل از دوران بارداری یا در زمان بارداری ترک کنند، آثار نامطلوب آن کاهش می یابد. مطالعات نشان می دهند نوزادانی که مادرانشان در 3 ماهه اول دوران بارداری دخانیات را ترک می کنند از نظر وزن و رشد جسمی با سایر نوزادان تفاوتی ندارند.
بر اساس گزارشات منتشر شده بین سال های 1989 تا 1998 که مصرف سیگار در میان خانم ها به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت، کاهش 10 درصدی مرگ ومیر نوزادان و کاهش 12 درصدی مرگ و میر جنین و نوزادان زیر یک ماه را به همراه داشته است.
مصرف سیگار عوارض دیگری نیز دارد. زنان سیگاری نسبت به زنان غیرسیگاری تراکم استخوان کمتری دارند و به خصوص در معرض خطر شکستگی مفصل ران یا روماتیسم مفصلی قرار می گیرند.
دلایل گرایش زنان به مصرف دخانیات
تغییر نقش زنان در جامعه، اثر لاغر کنندگی، جذاب به نظر رسیدن، مشکلات روحی و روانی، بیکاری، تنهایی و شاید پرقدرت نشان دادن از جمله مهم ترین دلایل گرایش زنان به سیگار است. مجردی زندگی کردن و همچنین افزایش زندگی دانشجویی را نیز می توان از دیگر عوامل رشد تصاعدی این پدیده دانست.
از آنجایی که اهمیت نقش زنان در تربیت نسل آینده از جمله نکاتی است که همواره کارشناسان بر آن تکیه داشته و دارند، مقابله با این پدیده ناگوار اجتماعی برای تمام جوامع بشری یک ضرورت به نظر می آید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]