واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: کارگردان جوان نمایش «دو مرغابی در مه» به پانا گفت: جای خالی نمایش هایی با مضمون ادبی اصیل ایران خبرگزاری پانا: نمایش «دو مرغابی در مه» نوشته شادروان ˝حسین پناهی˝ قرار است نخستین تجربه کارگردانی یک کارگردان جوان در یک جشنواره استانی باشد!از این رو نخستین گفتگو با کارگردان های شرکت کننده در جشنواره بیست چهارم را با کارگردان جوان و تازه کار این نمایش ترتیب داده ایم.
۱۳۹۳ يکشنبه ۲۳ شهريور ساعت 13:59
باربد یحیوی در گفت و گو با خبرنگار پانا گفت : جای کارهایی که به ادبیات و هنرهای بومی و اصیل ایرانی وابستگی داشته باشد در جشنواره بیست چهارم خالی است، سال هاست که در یزد آثاری که مبتنی بر شاهنامه یا هنرهای بومی یزد ساخته شده باشد ، وجود ندارد! وی در خصوص پیشینه کاری اش در عرصه تئاتر بیان داشت: آغاز کار من در عرصه تئاتر به حدود 8 سال پیش و در گروه تئاتر دانشگاه بر می گردد و تنها تجربه کارگردانی من پیش از این جشنواره، نمایش "اژدهاک" نوشته استاد "بهرام بیضایی" بوده که در مهر 88 در سالن فردوسی دانشگاه تهران اجرا شد. و پس از آن در خدمت اساتید نمایش یزد ، چون سیدحسین پیغمبری و سعید شهریار تجربه اندوزی می کردم. یحیوی انگیزه شرکت در جشنواره را فرصتی دانست که می تواند برای یک اثر ،موفقیت ایجاد کند و در واقع کارگردان نیز می تواند در قالب جشنواره حرفش را به مخاطبین و قشر خاص بزند.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر در جشنواره ای کار شما پذیرفته نشود چه واکنشی نشان خواهید داد، اظهار داشت:
همانگونه که پیش از این نمایش را به صورت اجرای عموم کار می کردم، اگر کارم به جشنواره نرسد، آن را به صورت اجرای عموم انجام خواهم داد. کارگردان نمایش «دو مرغابی در مه» همچینین در خصوص ملاک های گزینش آثار در جشنواره گفت: هر اثر هنری از فرم و درون مایه تشکیل شده است و همچنین ساختار هنر نیز بر «کیفیت در محتوا» و «کیفیت در اجرای اثر» استوار است. به نظر من این ها ملاک های خوبی برای گزینش آثار در جشنواره است.
وی عمده ترین تفاوت نمایش "دو مرغابی در مه" با دیگر نمایشش در این دانست که: من انسان 5 سال پیش نیستم و در طول این مدت تحصیل کرده و نزد اساتید گوناگون تجربه اندوزی فراوانی کردم و در نهایت نسبت به کار قبلی که در محیط دانشگاه اجرا شده بود، تجربیات بیشتری کسب کرده ام.
در پایان این کارگردان جوان نمایش استان یزد در خصوص نمره ای که به اثر خود می دهد به خبرنگار پانا پاسخ داد : یک کار هنری بر اساس شرایطی که در زمان و مکانی خاص ساخته می شود ارزش پیدا می کند. این کار هر اندازه که توانست در طول زمان و در شرایط گوناگون دوام آورده و با مخاطب ارتباط طولانی مدت برقرار کند ماندگار تر است و به معنی واقعی کلمه دارای ارزش می شود. کار تئاتر چون نمایش زنده بوده و برای مخاطب به صورت زنده اجرا می شود باید به قدری با مخاطب ارتباط برقرار کند تا بتواند ماندگار باقی بماند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]