تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداى عزوجل به موسى وحى كرد: اى موسى در هيچ حالى مرا فراموش نكن و به ثروت زياد شاد نش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831189853




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهیدی که رهبر معظم انقلاب وی را شهید پیشرو و پیشتاز نامیدند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مردان آسمانی 19/ شهیدی که رهبر معظم انقلاب وی را شهید پیشرو و پیشتاز نامیدند کرمانشاه - ایرنا - رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 90 در جمع خانواده های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران استان کرمانشاه فرمودند: شهید سید محمد سعید جعفری شهیدی پیشرو پیشتاز بود.


شهید جعفری اولین فرمانده سپاه در غرب کشور در 12 بهمن 1331 در قصرشیرین و در ایام تصدی پدرش بر گمرک خسروی به دنیا آمد.
هوشمندی سعید از ایام کودکی منجر به اشتغال همزمان او در دروس کلاسیک تا اخذ دیپلم ریاضی و پذیرش دوره کارشناسی و آموزش های دینی و مذهبی تا بدانجا شد که از 16 سالگی رسما در مساجد و جلسات دینی به سخنرانی می پرداخت.
شهید جعفری از نوجوانی آموزش دروس حوزوی را در نزد روحانیت کرمانشاه آغاز کرد و از محضر اساتیدی چون شهید محراب آیت الله عطاءالله اشرفی و شهید آیت الله بهاءالدین کنگاوری(محمدی عراقی) و آیت الله مجتبی حاج آخوند و نیز آخوند ملاعلی معصومی همدانی و استاد علی حجتی کرمانی تا آغاز دروس خارج استفاده علمی کرد.

* فعالیت ها

شاید نخستین فعالیت سیاسی او به پخش اعلامیه های امام در خرداد 42 و زمـان کودکی بـر می گردد، شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در سال1350با ایشان آشنا می شود و این آشنایی را نقطه عطفی در تغییر مسیر زندگی خویش دانسته و می گوید: "آشنایی من با سعید آغاز آشنایی من با مربیان دینی بود سعید برای من همچون پلی بود به جهان معرفت و معنویت".
شهید صیاد از موضع علنی ایشان در مخالفت با رژیم از همان زمان اظهار تعجب می نماید، (کتاب در کمین گل سرخ اثر محسن مومنی و مصاحبه شهید صیاد با مرکز اسناد انقلاب اسلامی)
سعید جعفری همه جا در سخنرانی های خود از مبارزه و قیام سخن می گوید و از سال 1352 مورد گزارش هفتگی ساواک قرار می گیرد، (اسناد ساواک) از سال 1353 فعالیت های خود را به منطقه غرب گسترش می دهد و سخنرانی های متعدد در استان های ایلام، کردستان، همدان و تهران برگزار می کند.

* تاسیس شورای یاوری تهیدستان

شهید جعفری با همکاری علمای ذی نفوذ، بازاریان و ثروتمندان خیر کرمانشاه مجموعه ای را برای کمک رسانی به فقرا و مستمندان راه اندازی می کند که بعدها آن را "شورای یاوری تهیدستان" می خوانند.
در سال 1356 مرحله نظامی فعالیت های خویش را آغاز کرده و گروه مخفی برای فعالیت های تهاجمی و آموزش استفاده از تسلیحات نظامی تشکیل می دهد.

* دستگیری شهید به وسیله ساواک

شهید جعفری در همین مسیر شبکه وسیعی را در غرب کشور به منظور تهیه طبع و انتشار اعلامیه های ضد شاه با نظارت و همراهی آیت الله سید مرتضی نجومی مهیا کرده با اوج گیری خیزش ملت نقش اساسی در سازماندهی مراسم و تظاهرات و جلوگیری از انحراف حرکت و شعارها در منطقه ایفا می کند.
در جریان فتنه سالار جاف و تعرض چماقداران او به مردم که با سکوت و حمایت ضمنی شهربانی درشهرهای مختلف غرب کشور توام است شهید جعفری به تدارک تحصن بزرگی از علما و بزرگان منطقه در کرمانشاه می پردازد که در این زمان دستگیر و زندانی اما تحصن با موفقیت و برآمدن خواسته های متحصنین برگزار می شود.

تاسیس سپاه پاسداران انقلاب در دی ماه 1357

شهید جعفری به محض آزادی با متشکل کردن شاگردان و جوانان مرتبط کمیته حفاظت شهری کرمانشاه را در اول آذر ماه 57 راه اندازی و شهر را به 14 منطقه حفاظتی تقسیم کرد.
به جهت عدم امکان آموزش مسلحانه و استفاده آشکار سلاح در ساعات حکومت نظامی، شهید جعفری پایگاه مخفی ای را در نیمه دوم آذر ماه در ارتفاعات برفگیر "خورین" حد فاصل کرمانشاه، کامیاران راه اندازی کرده و نخستین آموزش متمرکز نظامی نیروهای انقلاب و هسته اولیه مجموعه ای که بعدها آن را سپاه پاسداران نامیده اند شکل می دهد.
با پیروزی انقلاب اسلامی شهید جعفری اردوگاه پیش آهنگی خضر زنده را به پادگان آموزش نظامی تبدیل کرده و نیروهای پادگان های خورین و چغانرگس را در آنجا مستقر و با عنوان پاسداران انقلاب اسلامی شروع به فعالیت می کند.
در اوایل اسفند ماه 57 شهید جعفری به خدمت امام راحل (ره) رسید و گزارشی از نیروهای آموزش دیده در پادگان های خورین و چغانرگس و خضرزنده ارائه و امعان نظر امام (ره) برای تجهیز تسلیحاتی این نیروها و راه اندازی یک نیروی نظامی مستقل و توجه بیشتر مسئولان به مسائل کردستان را تقاضا می کند که منجر به ارجاع ایشان به آیت الله حسن لاهوتی و شهید سپهبد ولی الله قرنی از سوی امام (ره) می شود.
آیت الله لاهوتی در اسفند ماه 57 برای دیدار از پادگان خضر زنده و اقدامات به عمل آمده به کرمانشاه سفرمی کند و با تشدید درگیری ها در کردستان و سقوط منطقه شهری سنندج و محاصره پادگان آن به وسیله گروهک ها تسلیحات گسترده این پادگان در شرف تصرف گروهک های معاند با نظام قرار گیرد.
شهید سپهبد قرنی با ارائه اختیارات تام به شهید سعید جعفری در نیروهای نظامی منطقه غرب ورود نیروهای آموزش دیده ایشان را به عرصه دفاع طلب می کند.
شهید جعفری با استقرار در هوانیروز کرمانشاه و هماهنگی عملیات هوایی از پایگاه نوژه عملیات سنندج را آغاز کرده با خاموش کردن آتش نیروهای مهاجم به پادگان و هلی برد نیروهای آموزش دیده پادگان خضر زنده به درون پادگان تحت محاصره سنندج نخستین عملیات نظامی انقلاب اسلامی را در 28 اسفند ماه 1357 با موفقیت کامل رهبری می کند.
در این عملیات پرخطر نظامی با به شهادت رسیدن نخستین شهیدان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهید امیر شاهرضایی و برادران امیر و حسین اشک تلخ پادگان سنندج و تسلیحات آن از سقوط حتمی نجات می یابد و شهر سنندج از تصرف گروهک ها خارج می شود.
در اوایل مرداد 58 با سقوط پایگاه سپاه در مریوان به دست گروهک ها و قتل عام خانواده پاسداران منطقه، شهید جعفری با تقویت سران محلی مدافع انقلاب و ایجاد حرکت از روستا به شهر این نیروها (طرح و مدیریت یکی از نزدیکان شهید) منجر به محاصره شهر و قطع ارتباط گروهک ها با نیروهای خارج شده و با ورود شهید مصطفی چمران به منطقه به نمایندگی از دولت و مذاکره ایشان با شهید جعفری با سران گروهک ها نیروهای مهاجم مریوان را به سمت پاوه ترک می کنند.
در آن فضای متشنج شهید جعفری در اقدامی شجاعانه با همراهی آیات اشرفی، کاظمی و خرمشاهی در جمع مردم متحصن در فرمانداری پاوه حضور می یابد و با سخنرانی و اعلام حمایت از متحصنین شخصا خطر مذاکره با سران گروهک ها را در قوری قلعه به جان می خرد و سعی در ختم غائله دارد.
شهید جعفری در دو مرحله تسلیحات و نیروهای جان برکفی را به فرماندهی شهید آیت شعبانی و آقای عبدالعلی بوچانپور به درون حلقه محاصره پاوه اعزام و پی گیری وسیعی را با همراهی آیت الله مجتبی حاج آخوند جهت صدور فرمان امام (ره) خطاب به ارتش برای نجات پاوه ایفا می کند.

تشکیل گروه سلمان و پیشمرگان کرد مسلمان

در شهریور 58 شهید جعفری با اعزام نیروهای سپاه به روانسر دشمنان انقلاب را بدون درگیری به عقب نشینی از آن شهر وادار کرده در دیماه 58 با تشکیل گروه سلمان و تدوین طرح یک عملیات چریکی پیچیده به فرماندهی شهید ابوالحسن یاری کامیاران را در اوج ناامیدی بدون تلفات شهری و با تقدیم کمتر از 12 شهید آزاد می کند.
از دیگر اقدامات شهید گرفتن امان نامه از امام برای برخی از افرادی است که از زمان طاغوت با جرایم کوچک به عراق گریخته بودند، این طرح منجر به بازگشت این آوارگان به کشور و رفع یکدست ناهنجاری های اجتماعی در منطقه و نیز همراهی بسیاری از آنان با انقلاب در مقاطع بعدی بخصوص در مجموعه "پیشمرگان کرد مسلمان" شد.

تاسیس حزب الله کرمانشاه و نهضت اسلامی دانشجویان غرب کشور

اقدام دیگر شهید آن بود که در مسیر تالیف قلوب طوایف محلی تعدادی از افراد ذی نفوذ و نیازمند منطقه را نیز مورد حمایت مالی نظام قرار دهند، شهید جعفری همزمان در عرصه سیاسی مبارزه وسیعی را علیه گروهک ها التقاطی و مجاهدین خلق و سایر گروهک های مارکسیستی سامان داد، قدرت مناظره سعید در این مسیر بسیار موثر و نزدیکی ایشان با جامعه روحانیت کرمانشاه بسیار راهگشا بود.
همچنین با برگزاری دروس تفسیر قرآن کریم، نهج البلاغه و سخنرانی در مساجد بخصوص برگزاری جلسات هفتگی مسجد معتضدی و دعای کمیل مسجد بروجردی و افشاگری در مورد ماهیت بنی صدر و نیز با متشکل کردن و برافراشتن نام حزب الله و تدارک تاسیس نهضت اسلامی دانشجویان غرب کشور به عنوان نخستین اتحادیه دانشجویی و نامزدی در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی در پاوه نقش بی بدیلی در عرصه های سیاسی و فرهنگی منطقه ایفا کرد.

حضور شهید در جبهه های غرب در همان اولین روزهای جنگ

شهید جعفری با سخنرانی های متعدد در کرمانشاه به دعوت عمومی و بسیج نیروهای مردمی به جهاد اهتمام کرده شخصا با جمعی از یاران و شاگردان جان برکف خویش به عنوان نخستین گروه پیشتاز در مبارزه و جهاد به جبهه دشمنان در حال پیشروی می شتابند و در حالی که دشمن از سرپل ذهاب گذشته است با آنان روبرو می شوند.
راهبرد سردار شهید و همرزمان او در این نبرد نابرابر اجرای عملیات چریکی و وارد کردن ضربات متعدد بر پایگاه ها و مراکز نظامی دشمن در طول شب به منظور افزایش خسارت و تلفات مهاجمان و عدم امکان پیشروی و زمین گیری ماشین جنگی دشمنان است.
یک ماه مقاومت سرسختانه این گروه اندک که با حمایت هوانیروز کرمانشاه بخصوص رشادت های شهیدان علی اکبر شیرودی و احمد کشوری و یحیی شمشادیان پشتیبانی می شود، منجر به زمین گیر شدن سپاه سوم عراق در دشت ذهاب و نهایتا تخلیه و عقب نشینی آن ها از منطقه شهری سرپل ذهاب و انتقال جبهه مقاومت ایران به ارتفاعات قراویز در غرب سرپل ذهاب می گردد.
عاقبت شهید جعفری در چهارم آبان 1359 در شب خجسته عید غدیر ولایت مرتضوی در خط مقدم جنگ و ارتفاعات قراویز و در حالی که برای برگرداندن پیکرهای مطهر همرزمان خود به عمق جبهه دشمن نفوذ کرده بود بر اثر انفجار مین به اجداد پاک و شهید خویش تاسی کرده پس از عمری کوتاه اما بسیار پربرکت در حال سجده جان به جان آفرین تسلیم می کند.
علمای کرمانشاه بر پیکر او نماز مکرر می گذراند و مردم کرمانشاه باشکوه ترین تشییع را در خاطره این شهر برای او بر پا می کنند، آیت الله سید مرتضی نجومی به خط خوش خویش بر سنگ مزار ایشان نگاشت: "درود بر تو ای عزیز روزگار و ای ابا صالح"
برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی شهید سید محمد سعید جعفری
567


22/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن