واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه الازهر:درک درست از اسلام مانع تکثیر تفکر تکفیری می شود سنندج - ایرنا - استاد دانشگاه الازهر مصر گفت: درک درست از اسلام موجب می شود که تکفیر، غلو و سوء استفاده از نام دین توسط گروه های سلفی، القاعده، داعش و امثال این تفکرات ممکن نباشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شیخ احمد محمود کریمه روز شنبه در نشست مشترک با روحانیون اهل تسنن و شیعه سنندج مرکز استان کردستان که در محل مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور برگزار شد افزود: در اسلام ارهاب حرام است و این دین برادری و تحکیم است و مسلمانان همواره باید بر تقویت این اتحاد و یکپارچگی بیفزایند.
وی گفت: تمام مذاهب در پی بهره برداری از اندیشه های ناب پیامبر اکرم (ص) هستند و در این راستا لازم است که از مذهب گرایی، طایفه گرایی و ایجاد اختلاف و تفرقه دوری شود.
استاد دانشگاه الازهر مصر اظهار کرد: همه ما مسلمانان باید تلاش کنیم همدیگر را در آنچه اتفاق نظر داریم پذیرفته و اختلافات را به همدیگر ببخشیم و با این کار بر اتحاد و انسجام هر چه بیشتر میان خود بیفزاییم.
وی با اشاره به این که اسلام به هیچ وجه مانع منتسب شدن مردم به اقوامشان نبوده است اظهار کرد: در آغاز اسلام نیز چنین اموری مرسوم بوده و انتساب به بزرگانی همچون سلمان فارسی و بلال حبشی وجود داشته است.
استاد دانشگاه الازهر مصر در ادامه با بیان این که ایران اسلامی مایه های تمدن را از قدیم الایام داشته است گفت: ما در سفر به این کشور در صدد هستیم تا روح و نظر امام خمینی(ره) را به درستی درک کنیم.
وی با اشاره به این که قومیت کُرد در راستای عزت و تعالی اسلام تلاش های موثری انجام دادند افزود: ما همواره یاد صلاح الدین ایوبی که قدس شریف را آزاد کرد، گرامی می داریم.
به گفته وی در اندیشه اسلامی دانش افزایی و دانش پروری امری واجب تلقی شده است و ملت ایران با وحدت و انسجام خود توانسته است اندیشه قرآنی و نبوی را مجسم کند.
احمد محمود کریمه افزود: در زمان پیامبر گرامی اسلام(ص) خود ایشان به عنوان مرکز علم و دانش های اسلامی مطرح بودند و خداوند اگر بخواهد خیری را در کسی ایجاد کند وی را صاحب علم و دانش خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه الازهر دارای 75 دانشکده، پنج هزار آموزشکده و 500 هزار دانشجو است گفت: در این دانشگاه تدریس بر اساس فقه اهل سنت است و در مراحل تخصصی نیز اشاعر، فقه مقارن و دیدگاههای مذهبی مطرح می شود.
این استاد دانشگاه با بیان این که 80 ملیت در این دانشگاه درس می خوانند و مذهب ما معتدله است، افزود: همه مسلمانان را دوست داریم، تمامی مذاهب را قبول داشته و تلاش داریم که میان تمامی مذاهب تقریب و هماهنگی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه ملت مصر تجربه دموکراسی را در پیش گرفته اند و با ابلاغ محبت و دوستی این مردم، اظهار امیدواری کرد در سایه وحدت و انسجام بین اقوام و مذاهب اسلامی توطئه های آمریکا، صهیونیست ها و خائنانی که در بین مسلمانان هستند خنثی شود.
مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور نیز در این نشست گفت: مرکز بزرگ اسلامی به درخواست علمای منطقه و تایید امام راحل(ره) در سال 59 تاسیس شد و به علمای آذربایجان غربی و کردستان خدمات رسانی می کند.
حجت الاسلام محرم علی فراشی افزود: امروز این مرکز مفتخر به میزبانی از چهرهای تقریبی بسیاری است و این دیدار نیز به منظور تقریب میان مذاهب اسلامی تشکیل شده است.
7348/570
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]