واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به قلم سردبیر روزنامه دریا: فریاد مرگ آب درهرمزگان بندرعباس - ایرنا - در صفحه دوم روزنامه دریا شماره 1822 روز شنبه 22 شهریورماه به قلم سردبیر این نشریه آمده است ˈفریاد مرگ آب در هرمزگانˈ
به گزارش خبر روزنامه دریا، این روزها دیگر هرمزگان کفگیرایی اش به ته دیگ ذخیره های آبی خورده است و ناقوس مرگ آب، این بار به شدت به صدا در آمده است.
خشکسالی های پی درپی سال های اخیر و کمبود نزولات آسمانی و همچنین نبود مدیریت صحیح آب های مصرفی و نزولات... همه و همه دست به دست هم داده تا آژیر بی آبی نه تنها درهرمزگان که در سراسر کشور به صدا درآید.
اما فرهنگ پایین مصرف و نبود مدیریت صحیح این گوهر گرانبها در طی سالیان متمادی نوعی از مصرف بی رویه و اسراف گونه را برای افراد جامعه بوجود آورده است تا جایی که اگر قرار بر درست مصرف کردن و صرفه جویی است آن را نوعی توهین دانسته و بلافاصله می گویند "پولش را می دهم"
این واژه که این روزها به وفور در تیکه کلام های افراد رواج یافته به نوعی ژست مصرف گرایی و تجمل گرایی عامه پسندی است که می رود تا تب این عامه گرایی مصرف، دامن کل جامعه را بگیرد و عقوبتش نیز خشکسالی و از بین رفتن منابع آبی است تا جایی که کارشناسان محیط زیست و آب هشدار می دهند شاید دیگر نه آب و نه زمینی برای نسل های بعدی با این رویه مصرف و آلودگی باقی نماند.
شاید دیگر فرزندان ما فقط در قصه های شب مادران و مادربزرگ ها معنای رودخانه و جنگل و آبشار و آسمان پرستاره و ... را دریابند و هیچگاه فرصتی برای لمس چمن های سبز و باطراوت زمین را نداشته باشند.
اگر این رویه مصرف گرایی تداوم یابد فراموش نکنیم که دیگر زندگی بی رمق امروزی خواهد مرد و حیات بی معناست و زیست بدون آب و خاک بی معناتر.
اگر امروز دست بکار نشویم و زمین و آب ها را نجات ندهیم ، اگر همت نکنیم و آلودگی و مصرف را کاهش ندهیم دیری نمی پاید که ماهی قرمزها خواهند مرد و رازقی ها و اطلسی های حیاط پدربزرگ هم می خشکند و نابود می شوند و آنچه می ماند دیوارهای سیمانی و بتونی و بیابان های رو به افزایش و روستاهای متروکه و کشاورزی نابود شده .
دیگر روستاهای ما خوش آب و هوا نیستند و محصولات خوراکی روستا طعم و مزه ای ندارد، دیگر آسمان آبی نیست و دریا بوی موج و صخره نمی دهد، این روزها روستاها خشک و لم یزرع شده و دریا این نعمت خدادادی بوی نفت و گازوئیل می دهد و ماهیان مرده هر روز بالا می دهد، دریا دیگر آبی نیست و نمی درخشد و دلفین ها دیگر نمی رقصند و پایکوبی نمی کنند.
دریا و آسمان آبی و زیبایمان را چه شده که اینگونه مورد بی مهری و زیاده خواهی من و تو قرار گرفته اند؟
چه شده که هر روز دودکش های صنایع آلوده کننده، آسمان زیبا را تیره و تار می کنند و ده ها بیماری و رنج را برایمان به ارمغان می آورند؟
ما را چه شده که اینگونه به دشمنی با خود برخاسته ایم و تیشه به ریشه زمین و آب و هوا می زنیم؟
بیاییم از همین لحظه برای حفظ محیط زیست، زندگی، آب وهوا و آسمان آبی شهر و دریامان کاری کنیم، بیاییم با مصرف کمتر کاغذ و آب و تغییر سبک زندگی و رویه تعادل وصرفه جویی اندکی منابع برای آیندگان هم باقی بگذاریم.
آنها هم حق حیات دارند و این منابع فقط برای ما آفریده نشده است.
روزنامه منطقه جنوب دریا به صاحب امتیازی ایوب دبیری نژاد و سردبیری فروغ مسلم زاده است. ک/1
7195/668
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]