واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: غارت منابع ملی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی با سکوت متولیان امر نوشهر - ایرنا - بخشدار کجور شهرستان نوشهر با اشاره به فعالیت بدون مجوز و غیرقانونی سه شرکت شن وماسه در منطقه کجور، گفت: غارت منابع ملی درمنطقه حفاظت شده البرز مرکزی با سکوت متولیان امر در کجور با سرعت در حال انجام است.
" سید نادر موسوی زاده " روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: با توجه به پی گیری ها و مکاتبات صورت گرفته با دستگاه های متولی حفظ منابع ملی، تاکنون این سه کارگاه در برغم در اختیار نداشتن مجوز، در حال برداشت از این منبع ملی هستند.
وی تصریح کرد: این برداشت شبانه روزی در جایی صورت می گیرد که علاوه بر قرار داشتن درختان دست کاشت، در آن منابع ملی بسیاری وجود دارد که حتی قطع یک درخت آن نیز ممنوع است.
وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که برای حفظ جان مردم برای تغییر چند پیچ در محور دوآب به کجور که موجب تصادفات زیادی شده، برغم پی گیری و مکاتبات فراوان با ادارات متولی امر به دلیل قرار داشتن در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی، موفق به دریافت مجوز نشده ایم.
بخشدار کجور نوشهر افزود: از سوی دیگر علاوه بر فعالیت غیرقانونی در یک منطقه حفاظت شده ما شاهد آلودگی منطقه و آب رودخانه به دلیل نداشتن دستگاه های تصفیه در این کارگاه ها هستیم که تاکنون منجر به نابودی بسیاری از باغات کشاورزی و شالیزارهای منطقه شده است و حتی این برداشت از بستر رودخانه نیز صورت گرفته که احتمال طغیان آن را افزایش داده است.
موسوی زاده ادامه داد: این وضعیت نارضایتی کشاورزان را منطقه را موجب شده تا حدی که آنها تهدید به مسدود کردن محور کردند که با پی گیری های صورت گرفته که تاکنون بخشی از فعالیت های این شرکت ها با حکم دادگاه به صورت موقت متوقف شده که بعد از چند روز بلافاصله دوباره فعالیت شان را از سر گرفته اند.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط حاکم و سکوت دستگاه های متولی امر در برابر غارت منابع ملی به صورت شبانه روزی هرماه مبلغ 30 میلیون ریال از سوی این شرکت ها به امور آب واریز می شود.
وی با اشاره به نیاز شهرستان های نوشهر و چالوس به ماسه و مصالح ساختمانی، گفت: نیاز این منطقه به ماسه باید در چارچوب ضوابط قانونی و حفظ منابع ملی انجام پذیرد نه به قیمت تاراج منابع ملی و طبیعی صورت گیرد.
بخشدار کجور نوشهر اظهار داشت: در جلسه ای که هفته گذشته در فرمانداری با حضور مسوولان منابع طبیعی، محیط زیست، صنعت معدن و تجارت، و امور آب و صاحبان شرکت های بدون مجوز برداشت شن و ماسه برگزار شد، به این شرکت ها 10 روز فرصت داده شد تا علاوه بر گرفتن مجوز قانونی به نصب دستگاه های تصفیه نیز اقدام کنند.
فرماندار چالوس نیز هفته گذشته خواستار تعامل و مساعدت بیشتر دستگاه های نظارتی و قضایی، محیط زیست، منابع طبیعی و امور آب استان برای برخورد با قانون شکنان شد که آلوده کننده رودخانه حفاظت شده چالوس می باشند شد که ناشی از این سه کارخانه برداشت غیر قانونی شن و ماسه در کجور است.
" محمد ناصر زندی " با توجه به جدیت دولت در مسایل زیست محیطی، وضعیت آلودگی زیست محیطی رودخانه چالوس نیز با جدیت و تلاش فراوان پی گیری می شود که یا به نصب دستگاه تصفیه در اسرع وقت اقدام یا کارگاه های بدون مجوز مورد نظر تعطیل شوند.ک/3
1295/1535/608
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]