واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چگونه كودكان را با هويت اسلامي-ايراني آشنا كنيم؟ / ترغيب خانوادهها به خريد لوازم التحرير داخلي
يك جامعه شناس و استاد دانشگاه بر اين باور است كه برخي خانوادهها به دليل ندانم كاري و نيز بخاطر وجهه خواهي براي فرزندانشان دفترچه هاي خاص و تزئيني، مدادرنگي هاي غربي و در كل لوازم التحرير گران قيمت مي خرند تا با كيف و كفش و نوع مداد و خودكارشان آن وجهه اجتماعي شان را نشان دهند كه اين به نظر من مضر است و استفاده از اين قبيل وسايل باعث مي شود كه فرزندانشان تعاملات اجتماعي نادرستي داشته باشند.
جوانآنلاين: امان الله قرايي مقدم در گفتوگو با «جوانآنلاين» در خصوص وجود برچسب ها و نمادهاي غربي كه روي لوازم التحرير دانش آموزان قرار دارد، اظهارداشت: در آستانه سال تحصيلي جديد هستيم و خوشبختانه امسال و سال گذشته دولت و مسئولان نشر كتاب و به خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي آمادگي خود را در خصوص مقابله با اين اشكال اعلام كردند كه به طور كلي نظام تفكر منطقي در اين مورد به عمل آورده است.
وي تصريح كرد: قرار بر اين شده است تا به جاي آن تصاويري كه از قهرمانان القاشده ي غربي از قبيل مرد عنكبوتي، لوك خوش شانس، بتمن، زورو و بقيه كه روي دفترها و لوازم التحرير بوده است، الگوهايي كه در جامعه ي ما نظير قهرمانان جنگ است، مد نظر قرار گيرد و يا حتي به سمت شخصيت هاي اصلي داستان هاي نمايشي مانند كلاه قرمزي و مدرسه موش ها كه توليدات نمايشي داخلي هستند پيش برويم كه اين امر بسيار جاي تقدير و تشكر دارد.
اين جامعه شناس و استاد دانشگاه با اظهار تاسف از كارتون هايي كه در رسانه ملي پخش مي شود، عنوان كرد: متاسفانه در زمان كودكي پخش كارتون هاي غربي سبب مي شود كه ما با هويتمان بيگانه شويم و اين كار به نوعي است كه خودمان به نحوي آب در آسياب دشمن مي ريزيم.
قرايي مقدم افزود: اگرچه ما در ابتداي راه هستيم و بايد از مدت ها قبل در اين زمينه تمهيداتي را به عمل مي آورديم اما حالا هم دير نشده است و تصاويري كه به ويژه در جلد و متن كتاب ها به كار برده شده است، نشان مي دهد كه توجه عميقي به اين مسئله شده ولي هنوز هم جاي كار دارد اما در همين حال متاسفانه مي بينيم كه برخي خانواده ها به دليل اينكه مي خواهند باز هم پايگاه طبقاتي خودشان را به وسيله فرزندانشان در مدرسه اعلام كنند فرزندانشان را به داشتن لوازم التحرير زينتي و گرانقيمت سوق مي دهند به خصوص كه اين اتفاق وقتي در مدارس دولتي كه شامل دانش آموزان فقير، غني و متوسط كه در كنار هم هستند، تبعات بيشتري دارد.
وي عنوان كرد: برخي خانوادهها به دليل ندانم كاري و نيز بخاطر وجهه خواهي براي فرزندانشان دفترچه هاي خاص و تزئيني، مدادرنگي هاي غربي و در كل لوازم التحرير گران قيمت مي خرند تا با كيف و كفش و نوع مداد و خودكارشان آن وجهه اجتماعي شان را نشان دهند كه اين به نظر من مضر است و استفاده از اين قبيل وسايل باعث مي شود كه فرزندانشان تعاملات اجتماعي نادرستي داشته باشند.
اين جامعه شناس و استاد دانشگاه بيان داشت: ما يكي از كارهايي كه بايد انجام دهيم و من سال هاي قبل اين مسئله را مطرح كردم اين يكنواخت بودن دانش آموزان در محيط مدرسه است كه همه با يك نوع لباس خاص به مدرسه بروند حالا هر رنگي را كه مسئولان مدرسه در نظر مي گيرند اما نه اينكه يكي با لباس گرانقيمت و مخصوص و ديگري با لباس كهنه به مدرسه برود.
قرايي مقدم اضافه كرد: اين يكنواختي علاوه بر اينكه تفاخر و برتري جويي و برتري طلبي را به بچه ها ياد نمي دهد؛ نشان از نوعي عدالت اجتماعي است كه سبب مي شود اگر اين ها در بيرون مدرسه كار خلافي بكنند نشان دهد كه اين ها دانش آموز هستند؛ مانند وقتي كه سربازي در بيرون از پادگان كار خلافي مي كند و مي فهمند اين سرباز است و به كل سيستم ضربه زده است كه مورد مواخذه قرار مي گيرد؛ بنابراين معتقدم روپوش مدرسه و حتي نوع كفش ها باعث ايجاد نظم در دانش آموزان مي شود.
وي ادامه داد: اين كار باعث مي شود كه دانش آموز احساس كند فردي از جامعه است و هيچ برتري نسبت به ديگران ندارد و نمي تواند با كفش و كيف و لباس و دفترچه و قلمش به ديگران فخر بفروشد بنابراين به نوعي يك نوع دموكراسي به حساب مي آيد و يك انسان متعادلي مي شود كه از نظر روحي و رواني سالم است.
اين جامعه شناس و استاد دانشگاه با انتقاد از داشتن دانش آموزاني كه در كلاس درس تلفن همراه دارند، تصريح كرد: اين مسائل بايد در آموزش و پرورش بررسي شود چه معنايي دارد كه دانش آموز در كلاس درس موبايل داشته باشد؛ از همين رو برخي كارهايي كه يك سري از خانواده ها انجام مي دهند واقعا نوعي وجهه خواهي است چون مي خواهند با وسايلي كه فرزندانشان در مدرسه در ميان دانش آموزان ديگر ظاهر كرده و نشان مي دهند به نوعي مقام و منزلت خود را بالا ببرند.
قرايي مقدم خواستار آگاهي رساني رسانه هاي جمعي در اين خصوص شد و گفت: بايد خانواده ها را در جهت خريد نوشت افزار و لوازم التحريري كه نشانه هاي فرهنگ ايراني را دارا هستند، ترغيب كرد.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]