تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832804471




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حال بهره وری خوب نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حال بهره وری خوب نیست تهران- ایرنا- در حال حاضر وضعیت بهره وری در کشور از نظر آمار و ارقام چندان خوب نیست و در یک دوره 40 ساله، سهم بهره وری در رشد اقتصاد ایران تقریبا 5/0 درصد بوده است: در حالی که در برنامه چهارم 5/2 درصد از 8 درصد و در برنامه پنجم 7/2 درصد از 8درصد باید از محل ارتقای بهره وری تامین می شد.


روزنامه "اعتماد" در مطلبی به قلم "رضا شفیعی ثابت" کارشناس بهره وری" می نویسد: در عرصه آسیب شناسی بهره وری عموما به سه شاخص بهره وری کار، بهره وری سرمایه و بهره وری کل عوامل تولید توجه می شود.
حوزه بهره وری کار نسبت به دو شاخص دیگر تقریبا وضعیت بهتری دارد و متوسط رشد 1/2 درصد را در 40 سال گذشته نشان می دهد که البته همین وضعیت هم در قیاس با سایر کشورها بسیار ناگوار است و ما از میان 20 کشور عضو سازمان بهره وری آسیایی، در بهره وری نیروی کار رتبه نوزدهم را داریم. با اینکه رشد بهره وری نیروی کار رشد مثبتی است، وقتی آسیب شناسی می کنیم، نخستین نکته یی که به نظر می رسد، این است که نیروی کار ما مهارت مکفی برای کارکرد ندارد، اما مشکل فقط ناشی از این مساله نیست، بلکه ناشی از این بوده که مواد و منابع مکفی در اختیار نیروی کار قرار نگرفته است که بتواند بهتر کار کند. پس یک وجه پایین بودن شاخص بهره وری نیروی کار، مهارت نیروی کار است و وجه دیگر آن این است که صاحب بنگاه به علت شرایط نامساعد مالی نتوانسته ورودی های مناسب را در اختیار نیروی کار قرار دهد که به تبع آن، شاخص بهره وری کار آن بنگاه نیز کاهش پیدا کرده است.
وضعیت ما در حوزه بهره وری سرمایه بسیار بد است. یکی از دلایل این رکود ناشی از به روز نشدن سرمایه ها یا به عبارت دیگر به روز نشدن فناوری های قدیمی است و دلیل دیگر این است که کارآمدی و ضریب کارایی این سرمایه بسیار پایین بوده است. به عنوان مثال، متوسط زمان بهره برداری از طرح های عمرانی ملی بیش از 10 سال است، در حالی که این طرح ها باید سه ساله به بهره برداری برسند. در واقع سرمایه یی که باید طی سه سال به بهره برداری می رسید و بازگشت سرمایه را طی هفت یا هشت سال ایجاد می کرد، بعد از گذشت 10 سال هنوز به بهره برداری نرسیده است. بدیهی است که چنین اتفاقاتی منجر به افول شاخص بهره برداری سرمایه می شود.
بخش سوم شاخص بهره وری کل، عوامل تولید است که به اثر متقابل کار و سرمایه وابسته است و سهم بهره وری را در رشد نشان می دهد. در واقع مربوط به نحوه مدیریت ما بر نهاده کار و نهاده سرمایه است و به عبارت روشن تر، به مولفه های مدیریتی ربط پیدا می کند. به عبارت دیگر، وقتی سهم بهره وری در رشد اقتصادی یا شاخص بهره وری کل عوامل تولید نزولی می شود، در واقع مکانیسم ها و سازوکارهای مدیریتی که برای مدیریت عوامل و نهاده های تولید استفاده می کنیم، از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و در ارزیابی نظام های مدیریتی کشور و همچنین بنگاه های اقتصادی تاثیر منفی خواهد داشت.
شاید مهم ترین عامل، نزول بهره وری در اقتصاد ایران، برون زایی اقتصاد ایران است. اقتصاد برون زا شرایط خاص خود را دارد که نزول بهره وری را تشدید می کند. از مهم ترین شرایط اقتصاد برون زا، سهم بیش از حد حاکمیت در اقتصاد است. در واقع دولت بیش از مردم و جامعه در عرصه اقتصاد نقش آفرینی دارد.
اول**1368**


22/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن