واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تعامل اصلاح طلبان و اصولگرایان، جایی برای عناصر مستبد نمی گذارد تهران - ایرنا - از سال 84 به بعد برخی باندهای غیرقانونی و بدون شناسنامه فعال شدند که این باندها هیچ گاه مورد تأیید اصلاحات قرار نگرفته و نمی گیرد. منظور خاتمی از تعامل با جریان های رقیب آن تشکل ها و احزابی است که به صورت قانونی و رسمی فعالیت می کنند. باندهای غیررسمی که اثرگذار بوده و دارای امتیازات و قدرت زیادی هستند انتظار دارند که اصلاحات آنها را به رسمیت بشناسد
یک عضو بنیاد باران با بیان این که تعامل با همه جریان های سیاسی قانونی در ذات اصلاح طلبی قرار دارد، اظهار کرد: تعامل اصلاح طلبان با اصولگرایان معتدل موجب می شود، مجلس بعدی عاری از عناصر مستبد شود.
عبدالله ناصری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تبیین استراتژی اصلاح طلبان مبنی بر تعامل با حاکمیت و جریان های رقیب خود توسط سیدمحمد خاتمی، اظهار کرد: در ذات اصلاح طلبی تعامل با جامعه و حاکمیت قرار دارد.
وی در ادامه افزود: اصلاح طلبان نظام جمهوری اسلامی ایران که قانون اساسی معرف آن است را قبول دارند و توهمات و تحلیل های برخی باندهای قدرت را با عنوان اصل نظام نمی پذیرند و انتظار این باندها برای هماهنگی اصلاح طلبان با آنها را قبول نمی کنند. اصلاح طلبان با همه جریان هایی که قانون اساسی را قبول داشته باشند تعامل می کنند.
این فعال سیاسی همچنین با اشاره به این که اعتقاد به تکثر و تنوع مشی اصلاح طلبی است، خاطرنشان کرد: بر اساس همین خط مشی اصلاحات جریان های رقیب خود را مورد توجه قرار می دهد و عملکرد هشت ساله اصلاحات این ادعا را اثبات می کند. در طول دوران اصلاحات احزاب مختلفی از جمله احزاب رقیب اصلاحات مجوز فعالیت پیدا کردند.
این عضو بنیاد باران با تقسیم جناح رقیب اصلاحات به دو بخش تشکل های قانونی و تشکل های غیرقانونی، گفت: از سال 84 به بعد برخی باندهای غیرقانونی و بدون شناسنامه فعال شدند که این باندها هیچ گاه مورد تأیید اصلاحات قرار نگرفته و نمی گیرد. منظور خاتمی از تعامل با جریان های رقیب آن تشکل ها و احزابی است که به صورت قانونی و رسمی فعالیت می کنند. باندهای غیررسمی که اثرگذار بوده و دارای امتیازات و قدرت زیادی هستند انتظار دارند که اصلاحات آنها را به رسمیت بشناسد اما اصلاحات فقط تشکل ها و نهادهایی که در چارچوب قانون فعالیت می کنند را به رسمیت می شناسد و با آنها تعامل می کند.
وی در رابطه با تعامل اصلاحات با جریان های رقیب خود، افزود: بخش اندکی از جریان رقیب اصلاح طلب که جریان اصولگرایی عاقل و معتدل است و شخصیتی چون مطهری در آن قرار می گیرد هم به تعامل با اصلاحات تمایل دارند و هم در عمل آن را ثابت کرده اند. در واقع انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهور حاصل تعامل با این جریان بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه خاطرنشان کرد: اکثریتی که انحصارگر و قدرت طلب هستند تمایلی به گفت وگو و تعامل با اصلاح طلبان ندارند و سعی می کنند با ابزارهای سخت قدرت اصلاح طلبان را از صحنه خارج کنند.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توجه سیدمحمد خاتمی به لزوم و ضرورت حفظ اتحاد در میان اصلاح طلبان، گفت: بازسازی و نوسازی هنر یک حزب یا جریان سیاسی است. سال 84 اصلاح طلبان اشتباه کردند و با نامزدهای متعدد در انتخابات شرکت کردند و در اثر این اشتباه 8 سال کشور را تحویل اقتدارگرایان دادند اما این اتفاق موجب شد که آنها به خود بیایند و با مصلحت اندیشی و شرایط سنجی به انتخابات ریاست جمهوری سال 92 وارد شده و یک عضو جامعه روحانیت را به عنوان نامزد خود معرفی کردند.
این عضو بنیاد باران با بیان این که اصلاح طلبان باید همین سیاست را در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی در پیش بگیرند، گفت: اصلاح طلبان نباید دنبال این باشند که شخصیت های شاخص آنها در مجلس حضور داشته باشند. آنها باید به دنبال مجلسی متفاوت از مجلس فعلی باشند که در آن مجلس منافع ملی دراولویت باشد و عناصر جریان اقتدارگرا در آن حضور نداشته باشند.
وی در پایان درباره نحوه تعامل اصولگرایان با اصلاح طلبان نیز گفت: در سال گذشته در بین اصولگرایان تحول ایجاد شده و آنها حاضرند به هر قیمتی جریان اقلیت مستبد را حذف کنند. به نظر من این رویکرد اصولگرایان و تدبیر اصلاح طلبان در مجلس بعدی جایی برای عناصر مستبد باقی نمی ماند.
اول ** 1521
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]