تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هنگام بى نيازى شكر مى گزارد و منافق هرگاه بى نياز شود طغيان مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803118802




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادرات حرفه‌اي با اصلاح قانون صدور كارت بازرگاني


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صادرات حرفه‌اي با اصلاح قانون صدور كارت بازرگاني
نویسنده : محمد لاهوتي* 
اين روزها درباره سوءاستفاده از كارت‌ها و نقش اتاق‌هاي بازرگاني در اين‌گونه سوءاستفاده سخن زياد به ميان مي‌آيد، حال آنكه نقش اتاق‌هاي بازرگاني در اين باره با اندكي تغيير مي‌تواند صادرات را حرفه‌اي‌تر و مطمئن‌تر براي شركاي خارجي و داخلي مي‌كند. براي وضوح بيشتر اين ادعا بدنيست بدانيم كه در اغلب كشورها اتاق‌هاي بازرگاني به عنوان پارلمان بخش خصوصي شناخته مي‌شوند و با توجه به قدرت بسياري كه دارند (به خصوص در كشورهاي پيشرفته با اقتصاد بازار آزاد) حتي در بسياري از تصميم‌سازي‌هاي سياسي كشورشان نيز تأثيرگذار بوده و در بعضي از مواقع تا جابه‌جايي مسئولان و مديران دولتي نيز دخالت مي‌نمايند. گرچه اين قدرت اقتصادي با توجه به كشورهاي مختلف متفاوت بوده و قدرت اتاق‌هاي بازرگاني با توجه به شرايط سياسي و اقتصادي آن كشور توانسته‌اند حضور و نقش خود را ايفا نمايند، اين شرايط در كشور ما نيز در شرايط مختلف متفاوت بوده و به رغم تعريف مشخص در قوانين كشور و جايگاه اتاق‌ها ولي متأسفانه كمتر از ظرفيت آنها استفاده شده است.
در حقيقت تنها اتاق‌هاي بازرگاني محل عضويت فعالان اقتصادي بوده كه به آن كارت عضويت اتاق بازرگاني اطلاق مي‌شود. به عنوان نمونه براي ارائه خدمت به تجار كشور مانند حمل و نقل، حق‌العمل‌كاري گمركي و... فعاليت كنند و باز براساس قانون، هرگونه تجارت خارجي اعم از صادرات و واردات نيازمند اخذ كارت بازرگاني بوده كه صدور آن در اختيار وزارت بازرگاني وقت قرار داشت ولي از سال‌هاي بعد از جنگ و توجه بيشتر به بخش خصوصي و همچنين ارتقاي اتاق‌هاي بازرگاني، دريافت كارت عضويت اتاق و همچنين كارت بازرگاني توأمان به اتاق‌هاي بازرگاني واگذار شد كه هر شخص حقيقي يا حقوقي ملزم به مراجعه به اتاق و تحويل مدارك براي صدور كارت عضويت و كارت بازرگاني (هر دو) به دايره صدور كارت شد ولي اين بدان معنا نيست كه صدور كارت بازرگاني در اختيار اتاق بازرگاني است بلكه تنها مرجع دريافت مدارك بر اساس ضوابط مشخص وزارت صنعت، معدن و تجارت براي ارسال و بررسي احراز صلاحيت ارسال به اتاق‌ها واگذار شده كه پس از تأييد شخص حقيقي يا حقوقي موفق به دريافت كارت عضويت اتاق بازرگاني و كارت بازرگاني مي‌شود ولي از زمان واگذاري دريافت مدارك كارت بازرگاني به اتاق‌ها اين برداشت پيش آمده كه چنانچه بعضاً از كارت‌هاي بازرگاني سوءاستفاده شده به دليل عدم توجه و اهمال اتاق‌ها بوده در صورتي كه اين سوءبرداشت بيشتر به دليل ناآگاهي از شرايط صدور كارت بازرگاني بوده و اتاق‌ها در خصوص صدور يا عدم صدور كارت بازرگاني نقشي نداشته و ندارند.
 فلذا با توجه به شرايط پيش گفته چنانچه به دنبال جلوگيري از سوءاستفاده‌هاي احتمالي از كارت‌هاي بازرگاني و بعضاً بي‌هويت در مقوله صادرات و واردات هستيم، مي‌بايست با اصلاح قوانين صدور كارت بازرگاني و تخصصي شدن كارت‌ها با تعيين رشته‌هاي مشخص و از همه مهم‌تر ملزم كردن شخص درخواست‌كننده كارت بازرگاني به عضويت در تشكل‌هاي مربوطه كه بهتر از هر مرجع تخصصي قادر به تشخيص صلاحيت افراد فعال در هر بخش هستنند واگذار كنيم و در مقابل تشكل‌ها نيز با پذيرفتن مسئوليت در مقابل هر گونه سوءاستفاده اعضاي خود كه مورد تأييد تشكل مربوطه بوده‌اند را برعهده بگيرند گرچه قبل از آن ابلاغ و اجراي قانون مستمر بهبود فضاي كسب و كار و ساماندهي تشكل‌ها زير چتر واحد اتاق‌هاي بازرگاني هر چه سريع‌تر اجرايي شود تا با افزايش ظرفيت تشكل‌ها و قدرتمند‌شدن آنها بتوانند به عنوان تشكل‌هاي ملي در خدمت رشد و ارتقاي اقتصاد ملي ايفاي نقش كنند.
*نايب رئيس كنفدراسيون صادرات ايران

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن