پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849577405
چند راهکار آسان برای شادابی
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چند راهکار آسان برای شادابی
تلاش کنید شبانهروزتان را به چهار قسمت تقسیم کنید: بخشى را به کار و تلاش، اختصاص دهید؛ قسمتى را به عبادت خداوند بگذرانید؛ بخش سوم را به کسب دانش واگذارید و بخش چهارم را صرف خوشىهاى حلال و پسندیده کنید و با این [بخش چهارم]، مىتوانید از عهده سه تاى دیگر بر آیید.
پارسینه: یکى از محورهاى عمده سخنان معصومان، هشدار نسبت به سستى و راحتطلبى است. طبیعت آدمى، او را به آرامش و تن سپردن به وضع موجود، دعوت مىکند. اساساً انسان از رنج، مىپرهیزد و به خوشى روى مىآورد و چون خوشىهاى بزرگ، بىرنج به دست نمىآیند، به همین دل خوشکُنکهاى گذرا و کوچک، بسنده مىکند. هیچ کسى از موفّقیت و پیروزى بدش نمىآید؛ امّا چون رسیدن به قلّه آن دشوار است، بیشتر مردم به دامنههاى آن اکتفا مىکنند و از ادامه مسیر، تن مىزنند.
ریشه این کوتاه اندیشى و نداشتن همّت بلندى که آدمى را به جایى برساند، تنبلى، بىحوصلگى، سستى و امروز و فردا کردن است که در احادیث متعدّد، زشتْ شمرده شدهاند.
امام على(ع) کسالت (تنبلى) را آفت پیروزى مىداند و بر آن است که این خصلت، آفت هر نعمت و موفّقیتى و عامل هر تباهى است. ایشان در این مورد مىفرماید:
هر نعمتى، کلیدى و قفلى دارد که بی شک کلیدش شکیبایى و قفلش تنبلى است.
ایشان از سوى دیگر، براى توفیق در کارها، کنار گذاشتن خودپرستى و سُستى را توصیه مىکند و مىفرمایند: هر کس خودشیفتگى و تنبلى را کنار بگذارد، گزندى به او نمىرسد.
ایشان همچنین با تأکید بر پشتکار و تن سپردن به سختىها براى رسیدن به بهروزى، از کسالت و اندوه، با عنوان «گورستان پیروزى» نام مىبَرَند.
تشویق نشاط و شادابى
شادابى، به معناى انکار واقعیتها و ناخوشىها و ندیدن مشکلات خود و دیگران نیست. شادابى، به معناى چشم بستن بر پارهاى واقعیتهاى تلخ و فراز و نشیب زندگى نیست و بالاخره، شادابى به معناى خوشبینى بىپایه و خودفریبى نیست. نه؛ شادابى هیچ یک از اینها نیست؛ بلکه شادابى، به معناى اعتقاد به هدفدارىِ هستى و داشتن رویکردى است براى حلّ مشکلات و چیرگى بر موانع. شادابى یعنى پذیرفتن همه واقعیتهاى موجود (چه تلخ و چه شیرین) و سپس کوشش براى تغییر آنچه هست (امّا مطلوب نیست)، به آنچه باید باشد.
شخص شاداب، در دل هر مانعى، فرصتى و در کنار هر دشوارى، آسانى (إنّ مع العُسر یسراً ( (سوره انشراح، آیه 6) و در پى هر سیاهى، سپیدى را مىبیند و انتظار مىکشد. او عمیقاً ایمان دارد که رنج و سختى، بخش ناگسستنىِ وجود انسان (لَقَد خَلَقنا الإنسان فى کبَد؛ آدمى را در رنج آفریدیم؛ سوره بلَد: آیه 4) و زمینه شکوفایى استعدادهایش و لازمه رشد و تکامل است.
انسان شاداب، ناکامى و تلخى را انکار نمىکند؛ امّا معتقد است که مىتوان آنها را به کامیابى و شیرینى تبدیل کرد. او فشارهاى زندگى را چونان حرکات ورزشى مىداند که هر چه شدیدتر باشد، بدنِ او را نیرومندتر خواهد کرد. او شکست را مقدّمه پیروزى و سختى را طلایه آسانى مىداند.
چنین کسى با داشتن رویکردى مثبت به زندگى و اعتماد به خدا و در نتیجه، امید به هدایت او و اعتقاد به نیروهاى درونى خود، دلیلى براى افسردگى نمىبیند و چون عمیقاً بر این باور است که «هر انسانى در گروِ کارى است که مىکند(کُلّ اُمرئ بِما کَسب رهین؛ سوره طور، آیه 21)، ناگزیر، مسئولیتى جدّى در خود احساس مىکند و به جاى سرخوردگى و نومیدى و سستى و خود را چون پرِکاهى در توفان حوادث دانستن، با استوارى، در برابر ناخوشىها قد علم مىکند و با چهرهاى باز، براى گشودن راه خویش و آفریدن سرنوشت خود، پیش مىرود.
شادابى، گر چه حالتى است درونى و یگانه، امّا جلوههاى گوناگونى دارد. امام صادق(ع)، جلوههاى شادابى را در سه چیز مىداند و مىفرمایند: شادابى در سه خصلت است: وفادارى، رعایت حقوق دیگران و ایستادگى در حوادث ناخوشایند.
احادیث متعدّدى بر ضرورت این صفت براى آدمى تأکید مىکنند و از آن با عنوان: نشاط، شادمانى، سرزنده بودن و گشادهرویى یاد مىکنند. از این رو باید کوشید و این حالت را اگر نیست، به وجود آورد و اگر هست، آن را تقویت کرد و پرورش داد.
پارهاى از این احادیث، علاوه بر دستورهاى کلّى در مورد شادابى، دستور العملهاى خاصّى نیز براى حفظ و پرورش این حالت مىدهند و پارهاى، توصیههاى عملى و بهداشتى مىکنند.
برخى زمینههاى روانى شادابى، عبارتاند از: تلاوت قرآن، تفکّر در آفریدههاى خداوند، صدقه دادن و تقویت ایمان. برخى عوامل مادّى آن نیز عبارتاند از: تغذیه مناسب، ورزش، خوشپوشى، فعالیتهاى اجتماعى و مطالعه.
توجّه به این نکته، مهم است که گاهى حتّى شادابترین افراد نیز ناخواسته دچار پارهاى افسردگىها و کسالتها مىشوند که باید به سرعت با این حالت مبارزه کنند و اجازه ندهند که بر عملکرد و رویکردشان تأثیر بگذارد. لذا هر کسى با توجّه به شناختى که از خود دارد و تأمّل در علّت افسردگى پیشآمده، باید از راههاى پیشنهادى براى مبارزه با افسردگى استفاده کند. گاه، سفرى کوتاه مىتواند موجب شادابى شود و گاه تنها یک حمّام کردن و یا چند دقیقه شنا و یا حتّى کمى قدم زدن و نگاه کردن به سبزهها مىتواند این مقصود را تأمین کند. اما ائمه اطهار (ع) دستورالعمل هایی بسیار کامل و جامع را در این زمینه بیان داشته اند چنانچه امام کاظم(ع) میفرماید: تلاش کنید شبانهروزتان را به چهار قسمت تقسیم کنید: بخشى را به کار و تلاش، اختصاص دهید؛ قسمتى را به عبادت خداوند بگذرانید؛ بخش سوم را به کسب دانش واگذارید و بخش چهارم را صرف خوشىهاى حلال و پسندیده کنید و با این [بخش چهارم]، مىتوانید از عهده سه تاى دیگر بر آیید.
یکى از یاران امام رضا(ع) مىگوید: روزى حضرت از ما پرسید: «کدام غذا خوشمزهتر است؟». هر کسى پاسخى داد. یکى گفت: «گوشت». دیگرى گفت: «زیتون». سومى گفت: «شیر».
آن گاه خود ایشان فرمودند: «خیر، بلکه نمک (ظاهراً منظور آن بوده که اگر نمک نباشد، غذاهاى دیگر هم لذتبخش نیست) ». سپس فرمودند: روزى براى تفریح و هواخورى بیرون رفته بودیم. جوانها گوسفند چاقى را کشتند؛ ولى نمک با خود نیاورده بودند. از این رو، نتوانستیم از گوشت به خوبى استفاده کنیم و لذّت ببریم.
سیر و سفر
یکى از انگیزههاى سفر و گردشگرى، خوشىِ حلال است. در حدیثى آمده است: خردمند، جز براى سه چیز سفر نمیکند: توشه برداشتن براى آخرت، بازسازى اقتصاد زندگى، و خوشىِ حلال.
گشت و گذار در طبیعت و دیدن منظرههاى زیبا و آشنایى با آداب و رسوم ملّتها، گذشته از فایدههاى بىشمار مادّى و معنوى، آدمى را از افسردگى مىرهانَد و به سلامتى جسم و روان او کمک مىکند. امام صادق(ع) فرمود: سافِرُوا تَصِحُّوا؛ سفر کنید تا سالم باشید.
از امیر مؤمنان روایت شده است که: چنان که بدن خسته مىشود، روح نیز خسته و دلتنگ مىگردد و هر دو به تفریح و استراحت نیاز دارند. خستگىهاى بدن، با دیدن منظرههاى زیباى جهان آفرینش، برطرف مىشود و خستگىهاى روان، با شناخت و فهم حقایق هستى.
مىگویند ملّا محسن فیض کاشانى (که نوشتههاى بسیار و دیوان شعر دارد)، دوران جوانى را در قم سپرى مىکرد. آوازه دانشمندى در شهر شیراز به نام سیّد ماجد بَحرانى به گوشش رسید. تصمیم بر سفر به شیراز و کسب دانش از محضر او گرفت. پدرش از سفر او خشنود نبود. با اصرار وى، پدرش راضى شد که به قرآن و دیوان شعر منسوب به امام على(ع) تفاّل کنند (فال بزنند). وقتى قرآن را گشودند، این آیه آمد:
چرا از میان مؤمنان، گروههایى سفر نمىکنند تا با دین آشنا گردند و به هنگام بازگشت، قوم خود را هشدار دهند؟
و وقتى دیوان را باز کردند، این شعر آمد:
تَغَرَّبْ عَنِ الأوطانِ فى طَلَبِ الْعُلىوَ سافِرْ فَفِى الأسفار خَمْسُ فَوائدٍ
تَفَرُّجُ هَمٍّ وَ اکتِسابُ مَعیشةٍوَ عِلْمٍ وَ آدابٍ وَ صُحْبَةِ ماجِدٍ.
در جستجوى بزرگى، از وَطنْ دور شو و مسافرت نما که داراى پنج فایده است:
غم و اندوهْ برچیده مىشود؛ روزى و علم و ادب به دست مى آید و همنشینى بزرگانْ دست مى دهد.
فیض کاشانى، پس از این تفاّل، راهىِ شیراز شد. علوم دینى را نزد سیّد ماجد بحرانى فرا گرفت و با ملّاصدرا آشنا گشت. فلسفه و عرفان را از او آموخت و به دامادى استادش (ملّاصدرا) نیز نائل آمد.
کار و تلاش و پرهیز از تنبلى و کاهلی
کار، جوهر آدمى و نشانِ حیات اوست. آن که تلاش نمىکند و به تنبلى و کسالت خو کرده، بهرهاش از زندگى، اندک است و سلامتىاش در خطر و شادابىاش بر باد.
کار و تلاش، استعدادهاى آدمى را شکوفا مىسازد؛ از انحراف و لغزش او جلوگیرى مىکند و بر سرزندگى و نشاطش مىافزاید.
پیشوایان دینى، خود، مظهر تلاش و کار بودهاند. امیر مؤمنان(ع) با اُجرت آبیارى نخلستانها، صدها بَرده را در راه خدا آزاد کرد و امام باقر(ع) کار را جهاد در راه خدا قلمداد مىنمود. از همین رو، سفارشهاى آنان به کار و کوشش و هشدارشان براى دورى جُستن از تنبلى و کسالت، بر جان مىنشیند. على(ع) میفرماید:
هر که کار کند، توانمندىاش فزونى میگیرد و آن که از تلاشش بکاهد، سستىاش زیاد میشود و نیز فرمود: فزون یافتن سخن از کار، عیب است و فزون یافتن کار و تلاش از سخن، زیبایى و برازندگى است. به همان اندازه که از کار و تلاش ستایش شده، از تنبلى نیز نکوهش شده است. امام على(ع) میفرماید: تنبلى، به دین و دنیا آسیب مىرسانَد و نیز فرموده اند: آفت موفّقیت، تنبلى است و نیز از ایشان روایت شده است: آن که پیوسته تنبلى میورزد، از دستیابى به آرزوها ناکام میمانَد.
پوشیدن لباسهاى روشن
علّامه مجلسى در کتاب حلیة المتّقین نوشته است: بهترین رنگها در جامه، سفید است و بعد از آن، زرد و بعد از آن، سبز و بعد از آن، قرمزِ روشن و کبود و عدسى. پوشیدن لباس قرمزِ تیره، مکروه است، خصوصاً در نماز. پوشیدن جامه سیاه، کراهت شدید دارد، در همه حال، مگر در عمّامه و عبا و کفش؛ و اگر عمّامه و عبا هم سیاه نباشد، بهتر است.
امام صادق(ع) فرموده است که على(ع) بیشتر وقتها جامه سفید مىپوشید. نیز مؤذّن مسجد النبى مىگوید: دیدم که امام صادق(ع) در میان قبر پیامبر (ص) و منبر ایشان، نماز مىگزارد و جامه زردى به رنگ بِه بر تن داشت.
همچنین امام صادق(ع) از پوشیدن کفشِ مشکى برحذر مىداشت؛ چرا که به فرموده حضرت، چشم را کمسو مىکند و غمبار است.
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
چند راهکار آسان برای اینکه افراد شادابی باشید!؟
چند راهکار آسان برای اینکه افراد شادابی باشید تلاش کنید شبانهروزتان را به چهار قسمت تقسیم کنید بخشى را به کار و تلاش اختصاص دهید قسمتى را به عبادت خداوند بگذرانید بخش سوم را به کسب دانش واگذارید و بخش چهارم را صرف خوشىهاى حلال و پسندیده کنید و با این بخش چهارم مىتوانیفارس مطالبات مقام معظم رهبری از دستگاه قضا را واکاوی میکند افزایش قضات و مجتمعهای قضایی و استفاده از سامانه
فارس مطالبات مقام معظم رهبری از دستگاه قضا را واکاوی میکندافزایش قضات و مجتمعهای قضایی و استفاده از سامانههای الکترونیکی برخی راهکارهای دسترسی آسان به عدالتهمیشه سعی و کوشش دستگاه قضا بر این بوده که عدالت را برپا کند و موجب گسترش عدل و داد در جامعه شود اما با اندکی دقت در پیاچند رسانه در نمایشگاه مطبوعات ثبتنام کردند؟
چند رسانه در نمایشگاه مطبوعات ثبتنام کردند در چهار روز نخست ثبت نام رسانه ها در سامانه الکترونیکی perssexpo ir بالغ بر 100 نشریه خبرگزاری پایگاه اطلاع رسانی و موسسه مطبوعاتی برای حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزارaی ها ثبت نام کردند تابناک در 4 روز نخست ثبت نام اولفارس گزارش میدهد عرضه اولیه شرکت ساختمانی در بازار رکودی مسکن/ 2 دلیل عمده افزایش قیمت تسهها و راهکار ایجا
فارس گزارش میدهدعرضه اولیه شرکت ساختمانی در بازار رکودی مسکن 2 دلیل عمده افزایش قیمت تسهها و راهکار ایجاد تعادلدر حالی امروز عرضه اولیه یک شرکت ساختمانی با نماد ثرود در فرابورس ایران با موفقیت به قیمت 3100 ریال انجام شد که بازار مسکن در رکودی فراگیر به اعتقاد بزرگان بازار گرچندرسانه برای نمایشگاه مطبوعات ثبتنام کردند؟ |اخبار ایران و جهان
چندرسانه برای نمایشگاه مطبوعات ثبتنام کردند در بیستمین نمایشگاه مطبوعات حداقل متراژ 12 متر بوده و با همین ضریب افزایش می یابد و برای متراژهای مازاد بر 24 متر برای رسانه های بخش خصوصی 50 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است کد خبر ۴۳۱۰۶۷ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۵ - 01 Seچند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه
چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه خبرگزاری رسا ـ رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان نطنز از در دسترس قرار گرفتن سامانه جامع موقوفات تا پایان سال 93 در 700 نقطه کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری رسا روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه حجت الاسلام مرتضی اکبری رئیس ادارصدور حکم در پرونده آزار و اذیت چند دانشآموز توسط ناظم
صدور حکم در پرونده آزار و اذیت چند دانشآموز توسط ناظم خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که شنیده شده 36 روزنامهنگار فیلم ساز و وبلاگ نویس احضار و دستگیر شدهاند و خواستار توضیح سخنگوی دستگاه قضایی شد که وی گفت شنیده شما دروغ است آفتاب سخنگوی دستگاه قضایی گفت کسی منکر اچندنفر در جامعه غذای مناسب ندارند؟
چندنفر در جامعه غذای مناسب ندارند معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اعلام صدور کارت سلامت برای تمام ایرانیان گفت متاسفانه ۴۷ میلیون ایرانی غذای مناسبی مصرف نمیکنند و در غذای آنان نمک و چربی وجود دارد و میوه و سبزی کمتر مصرف میکنند تسنیم علی اکبر سیاری در برنامه آغاز به کار رسمیتوسعه صنعت توریسم یکی از راهکارهای رونق گردشگری "نیر"
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۰ استاندار اردبیل گفت توسعه صنعت توریسم از راهکارهای رونق گردشگری این شهرستان است به گزارش ایسنا مجید خدابخش در افتتاح فاز اول مجتمع آب درمانی شهر آفتاب نیر با اشاره به اینکه از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در این استان در سالهای اخیر نه تنها حمایتشاهرودی:چندروزست که آیتالله مهدوی کنی عطسه میکنند/عکس
شاهرودی چندروزست که آیتالله مهدوی کنی عطسه میکنند عکس آیت الله شاهرودی به لطف خدا وضعیت جسمانی ایشان خیلی خوب است و گروههای پزشکی خوبی برنامه سلامت ایشان را تحت کنترل دارند و از ایشان مواظب میکنند عطسههای آیتالله کنی حاکی از حساسیت و حرکت سلولهای مغزی ایشان است آیتالله شاچند خبرکوتاه از بنیاد بین المللی امام رضا
چند خبرکوتاه از بنیاد بین المللی امام رضا خبرگزاری رسا ـ ریس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد مقدس اظهار داشت همزمان با اختتامیه دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی از استاد برجسته خوشنویسی کشور تجلیل و یک اثر فاخر خوشنویسی رونمایی می شود به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از واحد خبر و اراهکار تلویزیون برای رفع خستگی از برنامهها
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۴ تهیهکننده و مجری برنامه زنده باد زندگی از آغاز پخش سری جدید این مجموعه خبر داد محمد جعفرخسروی در گفتوگو با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بیان کرد سری جدید و چهارم برنامه مقارن با میلاد امام رضا ع به روی آنتچند ابهام باقيمانده در روز پاياني نقل و انتقالات
چند ابهام باقيمانده در روز پاياني نقل و انتقالات شايد طرفداران فوتبال بيشتر از هر رخداد ديگري در طول سال انتظار پايان ضربالاجل نقل و انتقالات را ميکشند به گزارش "ورزش سه" این آخرین فرصتیست که تیمها میتوانند ترکیب خود را بهبود بدهند و باز هم قوی&zجزئیات کلاهبرداری میلیونی از مردم با چند سکه عتیقه
جزئیات کلاهبرداری میلیونی از مردم با چند سکه عتیقه مأموران انتظامی شهرستان بوانات استان فارس دو نفر متهم را با 350 میلیون ریال كلاهبرداری شناسایی و دستگیر كردند سرهنگ رجبعلی رزمجویی فرمانده انتظامی شهرستان بوانات استان فارس در گفتگو با خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران با اعلام امدیرکل استاندارد کرمانشاه خبر داد صدور 184 گواهی تاییدیه ایمنی آسانسور در کرمانشاه
مدیرکل استاندارد کرمانشاه خبر دادصدور 184 گواهی تاییدیه ایمنی آسانسور در کرمانشاهمدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمانشاه از صدور 184 گواهی تاییدیه ایمنی و کیفیت آسانسور طی پنج ماه نخست سالجاری توسط ادارهکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمانشاه خبر داد محمودرضا نیازیفرهنگ سازی گسترده ای برای ترویج فرهنگ الگوی ازدواج آسان در جامعه صورت گیرد
استانها شمال گیلان عادلی فرهنگ سازی گسترده ای برای ترویج فرهنگ الگوی ازدواج آسان در جامعه صورت گیرد رشت – خبرگزاری مهر مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان بر ضرورت فرهنگ سازی گسترده برای ترویج فرهنگ الگوی ازدواج آسان در جامعه تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام ولی عادچند هزار هواپیما و مسیر هوایی در جهان داریم؟ |اخبار ایران و جهان
چند هزار هواپیما و مسیر هوایی در جهان داریم رییس سازمان هواپیمایی کشوری گفت در دنیا 1397 ایرلاین وجود دارد و 25 هزار فروند هواپیما که در 50 هزار مسیر بار و مسافر جابجا میکنند کد خبر ۴۳۱۰۰۲ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۱ - 01 September 2014 رییس سازمان هواپیمایی کشوری گ-