واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از بازار کیف مدارس
کیف مدارس همچنان در چنبره طرحهای وارداتی
گذر در مرکز کیف مدارس بازار تهران نشان داد طرحهای خارجی به دلیل جذابیت، استفاده از تنوع و شخصیتهای کارتونی از اقبال بیشتری نزد دانشآموزان برخوردار هستند.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، کیف مدارس یکی از اقلام اساسی هر دانشآموز برای یک سال تحصیلی است و کیف مناسب ویژگیهایی مانند کیفیت پارچه، سبک بودن و در کنار آن، نوع طراحی و اشکال چاپ شده نیز از نکاتی است که همواره در خرید مورد توجه خانوادهها قرار میگیرد. برای آشنایی از روند بازار کیف مدارس به مرکز پخش کیف یعنی بازار «مشیرخلوت» در مرکز بازار بزرگ تهران رفتیم؛ نقطهایی که از مهم ترین مراکز تأمین و تغذیه بازار تک فروشی کیف مدارس فروشگاههای سطح شهر است. وارد این بازار قدیمی و معروف که شدیم؛ اولین چیزی که تعجبمان را برانگیخت، عبارت «تک فروشی نداریم» بود که به چشممان خورد. وقتی علت را جویا شدیم، فروشندگان گفتند: اینجا مرکز عمدهفروشی کیف است و ما تنها در 10 روز نزدیک به سال تحصیلی به تک فروشی روی میآوریم. البته در این بازار پر هیاهو که با استقبال مرم روبروست تک مغازههایی نیز وجود دارد که تک فروشی میکنند. اسدالله میرزاحسینی، یکی از فروشندگان با اشاره به طرحها و گلایه از وضعیت سال گذشته، گفت: دانشآموزان به دنبال طرحهایی مانند «باربی، توت فرنگی، اختاپوس، بنتن» هستند و طرحهای داخلی علاقمند زیادی ندارد و دلیل آن نیز عدم جذابیت لازم است.
محسن شیرکوند، نیز که برای خرید به بازار آمده است، معتقد است کارتو نهای ایرانی تلویزیون نتوانسته جذابیت لازم برای دانشآموزان ایجاد کند تا آنها از آن الگو گیرند و در بازار دنبال آن برای لوازمالتحریر باشند. یک فروشنده نیز یادآور شد: چاپهای برجسته «میکیموس،بنتن، کیتی و انگیبرد» که بر روی کیفها طراحی شده مورد اقبال دانشآموزان است و امسال 90 درصد کیفها تولید داخل بوده اما مواد اولیه آن چینی است. اسماعیل قوچیفرد، یک تولیدکننده دیگر گفت: واقعیتها در بازار کیف متفاوت است؛ بسیاری از دانشآموزان پسر طرحهای بنتن، باب اسفنجی و دختران طرح گربه ملوس و توتفرنگی را دوست دارند و باید به این نکته توجه کنیم این طرحها از کشورهای دیگر به ویژه چین وارد میشود. وی افزود: دانشآموزان عکس کارتونها را به دلیل علاقه خود میپسندند و آن را هنگام خرید در نظر میگیرند. جواد عیوضی، که در شلوغی بازار با ما سخن گفت؛ یادآور شد: طرح دارا و سارا و شکرستان را سال گذشته تولید و عرضه کردهایم؛ اما مورد استقبال قرار نگرفت. زهرا چمبری، دانشآموز کلاس ششم از علاقه خود به طرحهای کارتونی خارجی مانند گربه اشرافی گفت و اینکه برادرش نیز طرح ماشین مککویین را انتخاب کرده است.
خانم حسنآبادی، اظهار داشت: متأسفانه طرحهای خارجی در بازار بسیار زیاد است و چون این طرحها در دست بچههاست من نیز مجبور به خرید آن شدم. وی از گرانی کیف نیز گلایه کرد، موضوعی که وقتی با فروشندگان در میان گذاشتیم خیلی قبول نکردند و قیمتها را بنابر کیفیت و نوع آن دانسته که از 9 هزار تومان تا 60 هزار تومان متغیر است. برای آشنایی بیشتر از این بازار همیشگی به نمایشگاه نوشتافزار «بازباران» شهرداری تهران در برج میلاد رفتیم تا ببینیم وضعیت کیف در این نمایشگاه چگونه است. در این نمایشگاه علیرغم تبلیغات، فضای بسیار محدودی به کیف اختصاص یافته بود که در این فضا نیز هیچ خبری از تنوع محصول وجود نداشت و تنها تعداد محدودی کوله و کیف در چند قفسه مردم را به خرید تشویق میکردند؛ مردمی که به امید خرید و داشتن حق انتخاب از بین تعداد زیادی کیف به آنجا آمده بودند؛ اما این هرگز رنگ واقعیت به خود ندید. قیمتها نیز در کنار عدم تنوع متغیر است و با تخفیف بین 42 هزار تا 80 هزار تومان در نوسان است. در مقایسه بازار کیف در مرکز پخش آن در بازار تهران و نمایشگاه نوشتافزار در نقاط 10 گانه شهر تهران به این نکات پی بردیم که این محصول نیز مانند دیگر نوشتافزارها در دست طرحها و برندهای خارجی است و طرحهای با هویت اسلامی _ایرانی اقبال بسیار کمی در میان دانشآموزان دارد. حال اگر خواستهایم فضای این نابسامانی را بشکنیم؛ این کار در نمایشگاههای باز باران شهر تهران بخوبی صورت نگرفته است و مردم در برابر تنوع و گوناگونی ناچیز یا مجبور به خرید نشده و یا مکان دیگری را برای خرید کیف انتخاب میکنند. گزارش از محمد تاجیک انتهای پیام/
93/06/21 - 10:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]