تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):از ما نیست آن که دنیاى خود را براى دینش و دین خود را براى دنیایش ترک گوید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819256751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نخستین سد و نیروگاه ایرانی در تاجیکستان به بهره‌برداری رسید


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: با حضور روسای جمهوری ۲ کشور؛ نخستین سد و نیروگاه ایرانی در تاجیکستان به بهره‌برداری رسید خبرگزاری پانا: بهره‌برداری رسمی از سد و نیروگاه سنگ‌توده 2 به‌عنوان ˝نخستین سد و نیروگاه ایرانی در تاجیکستان˝ با حضور روسای جمهوری ایران و تاجیکستان به‌صورت ویدئوکنفرانس در کاخ ملت شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۰ شهريور ساعت 10:58

 به‌گزارش خبرگزاری پانا  به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حسن روحانی که برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای به تاجیکستان سفر کرده است، به‌صورت ویدئوکنفرانس دستور آغاز بهره‌برداری رسمی از سد و نیروگاه سنگ‌توده 2 را که با دانش و تلاش متخصصان ایرانی ساخته شده است، صادر کرد. مهران لطفی مدیرعامل شرکت فراب نیز که در این آیین حضور داشت، در این‌باره گفت: سد و نیروگاه 220 مگاواتی سنگ‌توده با توجه به مشکلات ناشی از کمبود شدید برق تاجیکستان در فصل سرما، منبع مطمئنی برای تامین انرژی برق در این کشور است و از این رو، از این طرح به‌عنوان نمونه موفقی از صادرات خدمات فنی و مهندسی متخصصان توانمند ایرانی یاد می‌شود . وی با بیان اینکه واحد نخست نیروگاه برق‌‌آبی سنگ‌توده 2 در تاریخ دهم دی‌ماه 1390 وارد شبکه برق جمهوری تاجیکستان شده است، گفت: مجموع برق تولیدشده در این نیروگاه تاکنون، بیش از 1.5 میلیارد کیلووات ساعت بوده است. مدیرعامل شرکت فراب سپس گفت: با راه‌اندازی طرح سد و نیروگاه سنگ‌توده 2، تولید انرژی برق‌آبی جمهوری تاجیکستان به میزان یک‌هزار گیگاوات ساعت در سال افزایش یافته است. لطفی سپس درباره تاریخچه این طرح گفت: براساس یادداشت‌تفاهمی که دی‌ماه 1383 به امضای وزیران نیرو و انرژی ایران و تاجیکستان رسید، احداث سد و نیروگاه سنگ‌توده 2 در تاجیکستان به شیوه B.O.T (ساخت، بهره‌برداری و انتقال) و در مدت زمان پنج سال به ایران واگذار شد که وزارت نیرو نیز شرکت فراب را به‌عنوان تنها شرکت ایرانی دارای تجربه و تخصص در زمینه احداث نیروگاه‌های برق‌آبی بزرگ به‌عنوان متولی تاسیس شرکت پروژه سد و نیروگاه سنگ‌توده 2 (سنگاب) انتخاب کرد. وی افزود: هیات وزیران جمهوری اسلامی ایران نیز بانک توسعه صادرات ایران را به‌عنوان بانک عامل در اعطای تسهیلات موردنیاز برای اجرای طرح تعیین کرد و در اسفندماه سال 1384، آیین کلنگ‌زنی احداث طرح با حضور رییس‌جمهوری تاجیکستان و وزیر نیروی وقت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. مدیرعامل شرکت فراب در ادامه گفت: پس از 58 ماه کار فشرده و شبانه‌روزی دست‌اندرکاران اجرای این طرح بزرگ، واحد نخست نیروگاه برق‌‌آبی سنگ‌توده 2 در دی‌ماه 1390 وارد شبکه برق جمهوری تاجیکستان شد و تولید انرژی در این نیروگاه آغاز شد. لطفی درباره هزینه‌های ساخت این سد و نیروگاه، گفت: هزینه‌های ساخت این سد و نیروگاه از سوی بانک توسعه صادرات ایران به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، دولت تاجیکستان و شرکت پروژه "سنگاب" (وابسته به شرکت فراب)، تامین شده است. براساس این گزارش، ساختگاه سد و نیروگاه سنگ‌توده 2 در 180 کیلومتری جنوب‌شرقی دوشنبه و در استان ختلان، واقع شده است. سد سنگ‌توده 2 از نوع خاکی با هسته رسی مرکزی بوده و طول تاج آن 305 متر و عرض تاج آن 12 متر است. این سد با دارا بودن مخزنی به حجم 66 میلیون و 500 هزار مترمکعب، 31 متر ارتفاع دارد. نیروگاه این سد نیز از نوع سطحی جریانی است و با دارابودن دو واحد 110 مگاواتی و درمجموع 220 مگاوات، سالانه یک‌هزار گیگاوات ساعت انرژی تولید می‌کند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن