تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):اسلام بر پنج چيز استوار است، برنماز و زكات حج و روزه و ولايت (رهبرى اسلامى).
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852217239




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش انتخابات افغانستان |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چالش انتخابات افغانستان
عبدالغنی
کد خبر: ۴۳۳۵۴۶
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۸ - 10 September 2014


انتخابات افغانستان بعد از گذشت تقریباً یکسال هنوز برنده ای ندارد.  در زمان تشکیل ستادهای انتخاباتی، احزاب، گروه ها و جریانات سیاسی افغانستان به منظور بدست آوردن قدرت سیاسی از طریق مسالمت آمیز در قالب ستادهای انتخاباتی جمع شدند. این جریانات هرکدام با خواستها و منافع مختلف و گاهاً متضاد در مدت 10 ماه گذشته بشدت درگیر بده بستان ها و معامله گری های سیاسی بودند.

دور اول انتخابات باوجود تمام مشکلات و انتقادها به خوبی سپری شد و میرفت تا بزرگترین دستاورد دولت آقای کرزی باشد. اما به دلایل زیادی انتخابات به دور دوم رفت و آقای عبدالله عبدالله و آقای اشرف غنی احمدزی دو رقیب پیشتاز در دور دوم به رقابت پرداختند.
انتخابات دور دوم، با وجود انتقادات و شکایات فراوان از طرف ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله برگزار شد و این ادعا ها و جنجال ها باعث شد تا روند عادی انتخابات و شمارش آرا به تنش و حتی تا نزدیکی جنگ پیش برود. این امر که در انتخابات تقلب صورت گرفته را هیچکس انکار نمیکند اما آیا این تقلبات به میزانی که آقای عبدالله و تیمش میگویند هست؟ و آیا تأثیری بر نتیجه انتخابات گذاشته؟

برای پاسخ به این سوال باید کمی به عقب برگشت و وقایع را بصورت واضح تجزیه و تحلیل کرد .
تیم آقای کرزی تمام تلاش خود را بخرج داد و میدهد تا در قدرت باقی  بماند. این تلاش ها به صورت کاملاً حساب شده و پیش از مشخص شدن نامزدها شروع شده بود. در آن زمان آقای کرزی تلاش کرد تا در تیم های انتخاباتی مختلف عناصری نزدیک به خود را جابجا نماید و حتی به بعضی از نامزدها وعده حمایت داده بود. آقای کرزی با اعلان اینکه هیچ علاقه ای به باقی ماندن و ادامه حکومت ندارد، خواست تا خود را از سرزنش مردم و گروه های سیاسی نجات دهد. با وجود اینکه اکثراً براین باور بودند که نامزد مورد حمایت رئیس جمهور، آقای زلمی رسول خواهد بود و حتی اینکه انتخابات در دوم بین عبدالله و زلمی رسول برگزار خواهد شد به یک واقعیت قبول شده مبدل شده بود؛ اما در عمل از هیچکدام از نامزدان حمایت واقعی و علنی صورت نگرفت. آقای کرزی با عدم حمایت از آقای زلمی رسول در طول انتخابات خواست تا از تمام اتهاماتی که تا قبل از اعلان نتایج دور اول مبنی بر حمایت از یک نامزد مشخص از سوی نامزدان دیگر، بروی وارد میگردید برائت حاصل کند، که البته چنین هم شد.

در دور دوم انتخابات، آقای کرزی با همکاری کمیسیون انتخابات تلاش کرد تا با تقلب گسترده به نفع آقای اشرف غنی احمدزی فضا را به سمت تشنج بیشتر و عدم دست یافتن به یک نتیجه ی مطمئن و قابل قبول برای تیم عبدالله عبدالله هدایت کند. کرزی با این پیش فرض که اعضای تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله توانایی ایجاد تنش و درگیری را دارند این تلاش ها را انجام داد. با نگاهی کوتاه به ترکیب به حامیان آقای عبدالله و وجود سران جهادی در این تیم میتوان درک درست آقای کرزی از قدرت این تیم را فهمید. ایجاد تنش در پروسه انتخابات از سوی عبدالله عبدالله باعث میگردید تا کرزی به اهداف خود نزدیکتر شود. عدم قبول نتایج انتخابات از یک سو چهره عبدالله را به شخصی قانون گریز و نافرمان، ستیزه جو، ناآگاه به منافع ملی معرفی میکرد و از طرفی هم اشرف غنی احمدزی را که همیشه پایبند بودن به قانونش را تبلیغ میکرد فردی متقلب و دروغ گو به اثبات میرسانید و در نهایت هر دو رقیب خویش را مجبور به قبول نقش  محوری خودش در صحنه سیاسی افغانستان مینمود.

آنگونه که در اتفاقات بعد از انتخابات 24 جوزا(24 خرداد) دیدیم اعلان نتایج انتخابات و ارائه اسناد تقلب گسترده در انتخابات به نفع اشرف غنی احمدزی از سوی تیم اصلاحات و همگرایی( ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله) و درخواست رهبران این تیم از هوادارانشان مبنی بر تظاهرات و اعتصاب برای تجدید نظر در نتایج و بازشماری آرا، فضای سیاسی را همانطور که آقای کرزی پیش بینی کرده بود تا سرحد درگیری های خیابانی و شورش و تجزیه افغانستان متشنج کرد.
هدف اصلی رئیس جمهور کرزی از ایجاد چنین تشنجی تمدید زمان حکومت خویش از طریق اعلان حالت اضطراری و  تشکیل حکومت موقت و بازبینی قانون اساسی و تغییر نظام از نیمه ریاستی به صدراعظمی میباشد.

آقای کرزی در آخرین روزهای حکومت خود، تغییر نظام از ریاستی به صدارتی و تغییر در قانون اساسی را کاری شدنی و قابل قبول دانست. به نتیجه نرسیدن این انتخابات باعث میشود تا دو رقیب اصلی آقای کرزی از صحنه سیاسی حذف شوند و راه برای اجرای مدل ( پوتین – مدودوف) هموار شود.

با خارج شدن آقای عبدالله از پروسه شمارش آرا و عدم قبول نتایج انتخابات، محاسبات کرزی به واقعیت نزدیکتر شد. اما در این میان آمریکا که خواهان ادامه حکومت کرزی نبود و امضای قرارداد استراتژیک هم با وجود آقای کرزی امکان پذیر نبود، با همکاری سازمان ملل متحد در پروسه انتخابات افغانستان دخالت مستقیم کرد و تمامی طرفین درگیر را به حل مسالمت آمیز این مسئله تشویق کرد. این موضوع هم باعث نشد تا آقای کرزی از ادامه اهدافش دست بردارد.
هردو نامزد بر تشکیل حکومت وحدت ملی و بازشماری آرا در حضور جان کری و آقای یان کوبیش نماینده سازمان ملل در افغانستان به توافق رسیدند؛ ولی از حکومت وحدت ملی تعریف واحدی وجود نداشت. آقای عبدالله براین فکر بود که بازشماری آرا باعث خواهد شد تا نتیجه آرا به نفع وی تغییر کند. چون عدم تغییر نتایج منجر به حذف سیاسی و مورد ملامت قرارگرفتن از سوی مردم و نخبگان سیاسی را در پی خواهد داشت.

کمیسیون انتخابات بازشماری صد در صد آرا را بدون توجه به درخواست های تیم آقای عبدالله مبنی بر چگونگی بازشماری و تغییر در فورمول های شمارش آغاز کرد. این برخورد کمیسیون با عکس المعمل شدید تیم آقای عبدالله روبرو شد و شمارش آرا و اعلان نتایج چندین بار با مشکل مواجه شد. همزمان فشار آقای کرزی بر هر دو نامزد برای به توافق رسیدن بیشتر شد و با تعیین روز مراسم تحلیف خواست تا نشان دهد به ادامه حکومت هیچ علاقه ای ندارد. مذاکرات تیم های انتخاباتی بر سر تشکیل حکومت وحدت ملی بارها با مشکل روبرو شد. علت این امر هم عدم توافق بر صلاحیت های رئیس جمهور و رئیس اجراییه ذکر گردید.

خروج دوباره آقای عبدالله از پروسه مذاکرات سیاسی و بازشماری آرا که البته قابل پیش بینی هم بود شرایط را بر وفق مراد آقای کرزی پیش برد.

در این بین شاید تنها امید مردم دخالت مجدد ایالات متحده، سازمان ملل متحد و فشار گروه های داخلی باشد تا نهایتاً هردو کاندید مجبور به توافق و تشکیل حکومت وحدت ملی گردند. اما مشکلات فراوانی هنوز بر سر راه تعیین وزرا، صلاحیت های رئیس جمهور و رئیس اجراییه و نیز اجرایی کردن طرح هایی که هر دو نامزد وعده ی آنرا  به مردم داده بودند، وجود دارد. حل این مشکل و فایق آمدن بر شرایط سخت فعلی از توان هر دو نامزد خارج است. در یک جمله تشکیل حکومت موقت در افغانستان اجتناب ناپذیر است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن