واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختصاصی ایرنا/ ایستگاه 78 سال تاریخ خودرو در تبریز تبریز - ایرنا - نخستین مجموعه دار خودروهای قدیمی درتبریز با اشاره به تلاش 40 ساله خود برای جمع آوری خودروهای قدیمی گفت: این مجموعه ایستگاه 78 سال تاریخ خودرو جهان است که قدیمی ترین خودرو آن یک دستگاه فورد با شماره پلاک سه رقمی 607 مربوط به سال 1936 میلادی است.
خلیل غفاری روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این مجموعه به زودی توسط مسوولان افتتاح می شود، افزود: برای تامین این خودروها که تعدادشان به 20 دستگاه می رسد، فشارها و مشقت های زیاده کشیده ام و در برخی موارد برای تهیه قطعات آنها چهار تا پنج سال وقت صرف کرده و به نقاط مختلف جهان سفر کرده ام.
وی یکی از عمده دلایل برپایی این نمایشگاه را جاودانه کردن نام تبریز به عنوان شهر اولین ها اعلام کرد و گفت: برای این منظور هزینه ها و تلاش های زیاده کرده ام و امروز نیازمند همفکری و حمایت مسوولان حوزه فرهنگی هستم تا این کار به نحوی که شایسته نام و اعتبار تبریز است، به سرانجام برسد.
غفاری با بیان اینکه زیرساخت های بهره برداری از این مجموعه آماده است، گفت: در این راستا زمینی به مساحت سه هزار و 500 متر مربع در مسیر تبریز - تهران (نرسیده به پلیس راه تبریز - بستان آباد) تهیه و با چهار سال زمان سالنی به وسعت 600 مترمربع به صورت سنتی در داخل آن احداث و برای نمایش خودروها آماده کرده ام.
وی تنها دغدغه خود را تنهایی و نبود حمایت های فکری مسوولان امر اعلام کرد و افزود: آرزوهای بزرگ و عمر کوتاه دو چالش پیش روی انسان در دستیابی به اهداف زندگی است و امیدواریم در مسیری که انتخاب کرده ام بتوانم به نحو مطلوب و شایسته موثر باشم.
نخستین مجموعه دار خودروهای قدیمی در تبریز با بیان اینکه هزینه تعمیر و نگهداری این خودروها بسیار سنگین و سرسام آور است، یادآوری کرد: برپایی این نمایشگاه فقط با اهداف فرهنگی صورت گرفته است چرا که درآمدهایی همچون فروش بلیط برای نمایش این خودروها به هیچ وجه نمی تواند جوابگوی نیازهای این مجموعه تاریخی باشد.
غفاری در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر قیمت خودروهای جمع آوری شده در این مجموعه، گفت: با توجه به قدمت خودروها نمی توان برای آنها قیمتی تعیین کرد و هر کس بر اساس شناخت و علاقه خود در این زمینه اظهار نظر می کند.
وی دایمی بودن و داشتن شجره معتبر خودروهای به نمایش درآمده را از ویژگی های این نمایشگاه اعلام کرد و افزود: بخشی از اعتبار این خودروها مربوط به صاحبان شاخص و مشهور آنهاست و در این زمینه می توان به خلیفه کل ارامنه اصفهان، خان علمدار جلفا و خان ماکو اشاره کرد.
غفاری با اشاره به سختی های خرید و جمع آوری خودروهای قدیمی از اشخاص مختلف، گفت: برای نمونه برای خرید یکی از خودروهای به نمایش درآمده در این مجموعه 20 سال زمان صرف کرده ام تا فروشنده راضی شود خودرو خود را در اختیار مجموعه من قرار دهد.
وی خودروهای به نمایش درآمده در مجموعه خود را از کشورهای آلمان، آمریکا و ژاپن و از مدل های فورد، بنز، شورلت و بیوک شورلت، فولکس واگن، دوج و دیگر مدل ها اعلام کرد و افزود: برخی از این خودروهای به نمایش درآمده در این مجموعه همچون بنز وی.آی.پی به تعداد بسیار محدودی در جهان تولید شده و نمونه حاضر یکی از معدود خودروهای باقی مانده از این مدل است.
وی با تقدیر از حمایت های شهردار و رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: خوشبختانه نگاه این دو مجموعه موجب دلگرمی ام برای ادامه راه و تلاش برای افزایش کمی و کیفی برنامه هایم برای این مجموعه شده است.
وی افزایش تعداد موزه سازان در کشور را نشانه رشد سطح فرهنگی جامعه دانست و یادآوری کرد: باید این رویکرد در کشور حمایت شود تا دیگر مجموعه داران نیز برای گسترش فعالیت های خود در این عرصه دلگرم شوند.
7240/587
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]