واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانه ای متفاوت از خانه های دیگر تهران - ایرنا- خانه خورشید نخستین مرکز گذری کاهش آسیب اعتیاد زنان است که با هدف ارائه خدمت و حمایت این قشر از جامعه راه اندازی شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مدیر عامل «خانه خورشید» روز چهارشنبه در پنل تخصصی «زنان و اعتیاد» که در حاشیه هشتمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد برگزار شد، افزود: این مرکز از بهمن سال 1385 فعالیت روزانه خود را در منطقه شوش و دروازه غار آغاز کرده هرچند هرگز در قالب پروتکل یک مرکز گذری باقی نمانده بلکه با نگاه گسترده تر و انسان گرایانه به کسانی می اندیشد که دچار مشکل هستند.
«لیلا ارشد» هدف از راه اندازی این مرکز را ارائه خدمات و حمایت هایی عنوان کرد که در زمینه درمان و بازتوانی زنان معتاد به صورت رایگان و تحت نظارت سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت به کار خود ادامه می دهد.
نامبرده با بیان اینکه زنان مراجعه کننده را موجوداتی در نظر می گیریم که تنها به متادون و غذا نیاز ندارند بلکه به همه نیازهای آنها باید توجه شود، ادامه داد: یک مرد و زن نجات یافته از اعتیاد را برای آموزش به پارک های محله اعزام کرده تا سرنگ را میان معتادان توزیع و آنها را تشویق به مراجعه به خانه خورشید یا مراکز درمان مردان کنند.
ارشد اضافه کرد: کاهش آسیب مکانیسمی بهداشتی است که به مصرف کنندگان مواد مخدر با رفتارهای پرخطر خدمات رفاهی آموزشی و درمانی ارائه می کند تا آسیب بیمار و اطرافیان او را به حداقل برساند و در واقع مرکز (خانه خورشید) پلی بین خرابه های مصرف و چرخه درمان است.
** روزانه پذیرای یکصد زن هستیم
مدیر عامل خانه خورشید با بیان اینکه روزانه پذیرای یکصد زن و حدود 30 تن از فرزندان آنها در این مرکز هستیم، اضافه کرد: این یک واقعیت است که اعتیاد زنان بسیار پپچیده و متفاوت تر از اعتیاد مردان است و به جرات می توان گفت، حدود یک هزار و 300 زن معتادی که در طی راه اندازی این مرکز مراجعه داشتند توسط مردان به مواد مخدر روی آورده اند.
وی با بیان اینکه خانه خورشید سه خدمت را به مراجعان خود ارائه می دهد، ادامه داد: درمان با متادون زیر نظر پزشک متخصص و پرستار، ارجاع مددجویان به مراکز بهداشتی درمانی بیمارستان ها و مراکز مشاوره بیماری های رفتاری و انجام رایگان مشاوره های مددکاری و روان شناسی از جمله خدمات این مرکز است.
این مددکار اجتماعی تصریح کرد: معتقدیم همانگونه که درد و رنج می تواند آموزش داده شود، شادی، لذت و نشاط نیز آموختنی است بنابر این کلاس یوگای خنده را برپا کرده ایم که بسیار هم از سوی زنان افسرده با استقبال روبروست هر چند بسیاری از آنها به دارو نیاز دارند که پس از مصرف آن شرایط بهتری را به دست می آورند.
** نیاز زنان معتاد به خدمات دندانپزشکی و مامایی
وی با بیان اینکه این مرکز زنان را تشویق و ترغیب به استفاده از قرص های ضد بارداری می کند، اظهار داشت: بسیاری از زنان معتاد تمایل دارند که از طریق جراحی و بستن لوله های رحم، دیگر بچه دار نشوند اما یکی از قوانین موافقت کتبی و امضای همسرانشان است، در حالی که همسران این زنان را با چند کودک رها کرده و مفقود شده اند.
ارشد ادامه داد: فرزندان این زنان متاسفانه مورد سوء استفاده های جسمی و جنسی قرار می گیرند و از آنها در بیشتر موارد برای جابجایی مواد مخدر و تن فروشی بهره می گیرند.
ارشد خاطر نشان کرد: برخی از دندانپزشکان به سختی و به دلیل احتمال ابتلای انها به ایدز زنان معتاد را درمان می کنند در حالی که ممکن است یک فرد معمولی نیز آلوده به این بیماری باشد.
این مددکار اجتماعی گفت: مجبوریم فرزندان این زنان را تحت حمایت خود درآوریم به دلیل اینکه کسی عهده دار مسئولیت این فرزندان نیست از این رو این فرزندان به شیر خشک ، پوشک ، وسایل آموزشی و .. نیاز دارند.
** حرفه آموزی در خانه خورشید
ارشد با بیان اینکه بیشتر زنان تحت پوشش مرکز خورشید تجربه زندان را دارند، افزود: آنها از مهارت هایی نظیر بافت گلیم، قالی و خیاطی برخوردارند بنابر این شرایط را برای فعالیت انها فراهم کردیم که در ازای این فعالیت پول دریافت می کنند هر چند این کارها دپو شده تا زمینه برای فروش آنها فراهم شود .
** حمایت نکردن زنان پس از قطع مصرف و اعتیاد مجدد
ارشد با بیان اینکه سالانه به تعداد انگشتان دو دست زنان این مرکز قطع مصرف دارند و به خانواده باز گردانده می شوند، گفت مناسفانه پس از قطع مصرف به دلیل حمایت نکردن آنها ، نداشتن شغل، سرپناه و پول و همراه داشتن فرزند مجددا به مصرف روی می آورند.
نامبرده ادامه داد، نداشتن شناسنامه و نبود امکان تهیه آن برای فرزندان این زنان از جمله مشکلات این زنان است هر چند بارها با دستگاه هایی نظیر ثبت احوال، ناجا، وزارت بهداشت مکاتباتی داشتیم .
به گفته وی ارشد، محرومیت زنان از یارانه، سهام عدالت و دفترچه خدمات درمانی موجب شده این زنان به عنوان شهروند به حساب نیایند و برای درمان آنها به دلیل وجود این مسائل، مشکلاتی وجود آِید.
** تلاش برای شکسته شدن چرخه اعتیاد
ارشد با بیان اینکه دختران این زنان در معرض آسیب های فراوان اجتماعی هستند، گفت: این مرکز تلاش کرده تا چرخه اعتیاد را شکسته و مانع از روی اوردن دختران این زنان به مواد مخدر شود.
وی با تاکید بر شکسته شدن این چرخه افزود: اگر این اتفاق نیفتد باید منتظر اتفاقات بدی باشیم هر چند تلاش کردیم با تهیه چند دستگاه کامپیوتر و آموزش آنها را از این آسیب دور کنیم اما متاسفانه زور مواد و تن فروشی به آن می چربد.
** وجود برخی مفاسد در دروازه غاز
ارشد با بیان اینکه متاسفانه در منطقه دروازه غار تهران شاهد برخی مفاسد هستیم، اضافه کرد: متاسفانه به بسیاری از مسائل در جامعه بی توجه هستیم و تنها شاهدیم که این ان جی او ها هستند که بدون چشمداشت از دل جامعه بیرون امده و دلشان می تپد تا به جامعه خدمتی کنند.
وی با اشاره به اینکه زنان آسیب دیده تبعیض و انگ بیشتری را تجربه می کنند از خدمات دهی به مراکز زنان که مورد تبعیض هستند، انتقاد کرد.
ارشد با بیان اینکه کودکانی که مصرف مواد دارند در هیچ جا پذیرفته نمی شوند، ادامه داد: فرزندانی را در سنین مختلف سراغ دارم که جایی برای ارائه خدمت به آنها وجود ندارد.
اجتمام**1880**1436
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]