واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پلیس راهور: خودروسازی باید از انحصار خارج شود اصفهان - ایرنا- رییس پلیس راهور کشور گفت: یکی از راهکارهای برون رفت از وضع موجود ترافیکی و معضلات ناشی از آن، خروج صنعت خودرو از انحصار، ایجاد رقابت و نظارت بالا بر تولیدات است.
سردار اسکندر مومنی روز چهارشنبه در پنجمین نشست معاونان حمل ونقل و ترافیک و روسای پلیس راهور کلانشهرهای کشور در اصفهان، با انتقاد از عدم تولید خودروهای منطبق با سوخت یورو 3 و 4، افزود: از سال 84 براساس قانون، خودروسازان موظف شدند خودروها را با استاندارد سوخت یورو 3 و 4 تولید کنند.
وی تصریح کرد: آیا 9 سال فرصت کمی برای خودروسازان بوده است که هر سال اجرای این قوانین را به تاخیر می اندازیم.
وی گفت: اگر براساس برنامه حرکت کرده بودیم اکنون باید خودروهایی با استاندارد سوخت یورو 5 داشته باشیم.
مومنی با بیان اینکه انحصار صنعت خودرو مردم را محکوم به خرید هر آنچه تولید می شود فارغ از کیفیت و استاندارد می کند، افزود: این موضوع در شرایطی است که کیفیت را رقابت و نظارت تعیین می کند.
وی اقدامات شورای رقابت و خودروسازان را به شوخی تشبیه کرد و گفت: ایجاد انحصار بدون افزایش نظارت ثمره خوبی نخواهد داشت.
رییس پلیس راهور با بیان اینکه قوانین و مقررات مصوب، بسیار روشن است، خواستار اجرای قوانین حمل ونقل و ترافیکی کشور شد.
وی همچنین طرح زوج و فرد تردد خودروها را اقدام مقطعی خواند و گفت: کاهش آلودگی هوا در فصل سرد با استفاده از این روش آن هم از منزل به شوخی می ماند.
مومنی اظهارکرد: راهکاری همچون خارج کردن خودروهای فرسوده و آلاینده از چرخه مصرف و نظارت بر تولیدات ، ما را به نتیجه بهتری خواهد رساند.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدا با تامین زیرساخت ها باید شرایط دسترسی به حمل ونقل را برای مردم بهبود داد و سپس برای خودروها محدودیت گذاشت.
** حقوق و تکلیف شهروندان را در یک صفحه ببینیم
رییس پلیس راهور با بیان اینکه حقوق و تکلیف شهروندان در زمنیه حمل ونقل و ترافیک باید درکنار هم دیده شود، گفت: براساس دستورالعمل جدید، همه پلیس های راهور کشور باید رفتارهای سلبی و محدودیت ها را به حداقل برسانند.
وی با دفاع از حقوق شهروندان افزود: بسیاری از شرکت ها از پلیس انتظار دارند با تمام رانندگانی که برای مثال کارت معاینه فنی و یا بیمه نامه شخص ثالث ندارند، برخورد کنند.
وی با تاکید بر الزام رانندگان به رعایت قانون گفت: درکنار این تکالیف برای رانندگان نیز حقوقی دیده شده که در حال حاضر نادیده گرفته شده است.
وی تصریح کرد: برای مثال هزاران دفتر از نمایندگی های شرکت های بیمه برای بیمه کردن خودروها در شهرها وجود دارد، اما برای دریافت خسارت از همین شرکت های بیمه بروکراسی های اداری و محدودیت های بسیاری در نظر گرفته شده است.
رییس پلیس راهور عدم ارائه خدمات مطلوب از سوی شرکت های بیمه را عدم تمایل برخی از مردم به اجرای قوانین دانست.
وی گفت: قانونی که شهروندان را ملزم به اخذ بیمه شخص ثالث می کند، همین قانون شرکت های بیمه گذار را موظف به ایجاد دفتر در کنار پاسگاه ها کرده است.
وی همچنین بااشاره به ضعف خودروسازها در تولید محصول با کیفیت افزود: سازندگان خودرو در مرحله اول موظف به ساخت خودرو ایمن و غیر آلاینده هستند.
وی اضافه کرد: در مرحله دوم مصرف کننده موظف به کنترل آلایندگی و سلامت خودرو خود در زمان های تعیین شده از سوی قانون گذار است.
رییس پلیس راهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای سیستم های هوشمند و ضرورت آن اشاره کرد و افزود: هیچ گزینه دیگری برای اهمال قانون های ترافیکی بجز این راه میسر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در سال 80 چهار میلیون خودرو در کشور وجود داشت، افزود: در حال حاضر 16 میلیون خودرو در کشور وجود دارد و این روند افزایشی ادامه خواهد داشت.
مومنی با اشاره به انجام چند طرح نظارت با سیستم های هوشمند به صورت پایلوت در پایتخت و موفقیت آمیز بودن آن گفت: نتایج تحقیقات بهبود رفتارهای ترافیکی رانندگان را در زمان سیستم های هوشمند ثابت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت اجرا و نهادینه شدن این سیستم در کل کشور تا چهار سال آینده میزان تصادفات تا 40 درصد کاهش خواهد یافت.
پنجمین نشست معاونین حمل ونقل و ترافیک و روسای پلیس راهور کلانشهرهای کشور به میزبانی اصفهان و به مدت دو روز در اصفهان برگزار می شود.
قرار است در این همایش مشکلات مربوط به حمل ونقل کشور مطرح و با همکاری شهرداری ها و پلیس راهور برای آن چاره اندیشی شود.
پ/ 7135/ 607/ 684
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]