تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830987366




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی اشرف مخلوقات به بن‌بست زندگی می‌رسد...


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وقتی اشرف مخلوقات به بن‌بست زندگی می‌رسد...
تا به حال فکر کرده‌اید که چه چیزی باعث می‌شود انسانی که اشرف مخلوقات است، زندگی خود را در بن‌بستی ببیند که هیچ راهی را برای خروج از آن متصور نیست و بنابراین دست به خودکشی بزند؟ آمارهای تکان‌دهنده خودکشی در جهان تامل‌برانگیز است...
طبق گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، سالانه 800 هزار نفر بر اثر خودکشی از بین می‌روند و 20 برابر این تعداد اقدام به خودکشی می‌کنند که 75 درصد از آنان در کشورهای با درآمد پایین و متوسط هستند.  
 
 
ایران از جمله کشورهای با نرخ پایین خودکشی محسوب می‌شود، کشورهای ایران، مکزیک، ترکیه، یونان و ایتالیا با نرخ خودکشی زیر پنج نفر در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی به شمار می‌روند، همچنین نسبت خودکشی مردان به زنان در کشور ما 2.5 تا سه است. استان‌های تهران، خوزستان، زنجان، مازندران و البرز کم‌ترین نرخ اقدام به خودکشی را در کشور دارا هستند.  
 
 
برخی از جامعه‌شناسان معتقدند خودکشی در جامعه ما به عنوان پدیده‌ای وارداتی محسوب می‌شود، این پدیده از هر کجا که آمده باشد و اگر چه به گواه آمار میزان آن در کشور اندک باشد، باز وقوع همان تعداد اندک هم در جامعه‌ای اسلامی جای تامل دارد...  
 
 
غلامرضا حسنی، جامعه‌شناس گفت: به طور کلی خودکشی عوامل مختلفی دارد. میزان وقوع خودکشی در کشور ما نسبت به کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا پایین‌تر است.  
 
 
وی با اشاره به نقش موثر اختلال در اعتقادات مذهبی در بروز خودکشی افزود: مساله حل نشدنی در مقابل انسان دین‌دار و متعهد وجود ندارد. دین به فرد آرامش داده و مقاومت درونی وی را افزایش می‌دهد؛ دین، بازدارنده از هر نوع گسست فرهنگی و اجتماعی است و گوهره آن بر توسعه و پیشرفت است.  
 
 
حسنی بیان کرد: نشاط یک نوع رضایت از زندگی، حال و آینده است و زمانی که یک فرد وظیفه اجتماعی خود را انجام می‌دهد احساس رضایت می‌کند. مسلم است که باید بسترهایی برای احیای نشاط در جامعه ما ایجاد شود اما توحید به خدا یکی از زمینه‌های موثر در نشاط انسان است. دین به معنای دایره قرمز کشیدن نیست، انسانی که خودکشی می‌کند به بن بست رسیده و این امر حاصل بی‌اعتقادی و بحران‌های اجتماعی است.  
 
 
این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه می‌توانیم از اعیاد مذهبی یا شب یلدا و چهارشنبه سوری برای ایجاد نشاط در جامعه استفاده کنیم، گفت: انجام مراسم‌های شادی و نشاط باعث حفظ انسجام اجتماعی می‌شود. امروزه اینترنت و ارتباط مصنوعی سعی بر جایگزینی ارتباط حضوری دارد که کاهش صله‌رحم در افراد می‌تواند منجر به افزایش خودکشی در آنان شود.  
 
 
حسنی با اشاره به اینکه خودکشی در تمام نقاط دنیا یک آسیب اجتماعی محسوب می‌شود اما میزان و روند آن اهمیت دارد، اظهار کرد: در گذشته عوامل بازدارنده از خودکشی مانند آرامش، همدلی، مشارکت، پشتیبانی، تعامل، اعتماد و حمایت اجتماعی وجود داشت اما از زمانی که جامعه به سمت مدرن پیش رفته است شاهد فردگرایی و گسست خانواده‌ها هستیم.  
 
 
وی ادامه داد: امروزه انسان‌ها از بافت گرم اجتماعی گذشته دور شده‌اند و مکانیزم‌های بازدارنده از خودکشی نیز کاهش یافته است.  
 
 
این جامعه‌شناس، افزایش بی‌تفاوتی در افراد را یکی دیگر از عوامل افزایش خودکشی دانست و گفت: ما باید دیگرخواهی را جایگزین خودخواهی کنیم، انزوای اجتماعی نیز منجر به خودکشی در افراد می‌شود، در شهرها خودکشی بیشتر از روستاها اتفاق می‌افتد و این امر به این دلیل است که عوامل گسست و فاصله اجتماعی در شهرها بیشتر از روستاهاست، شاید در شهرها افراد به صورت فیزیکی متراکم‌تر باشند اما از حال یکدیگر اطلاع ندارند.  
 
 
حسنی، نبود رغبت برای تعامل در افراد را علت انزوای انسان‌ها دانست و خاطرنشان کرد: خودکشی ممکن است جنبه روان‌شناختی و بیمارگونه داشته باشد اما موارد موردنظر در جامعه‌شناسی خودکشی‌های ناشی از شکست، بحران و فشارهای روانی و بیرونی است، هر چقدر افراد در اجتماع فعال باشند میزان خودکشی پایین و سلامت آنان نیز بالاتر می‌رود.  
 
 
ارتباط تنگاتنگ خودکشی با کاهش همبستگی اجتماعی  
 
 
این جامعه‌شناس معتقد است، خودکشی رابطه تنگاتنگی با کاهش همبستگی اجتماعی دارد. در تصور رایج، عوامل اقتصادی را مهم‌ترین دلیل خودکشی می‌دانند در حالیکه عوامل اقتصادی دلیل ثانویه، خودکشی است. زمانی که اعتماد و مراودات درون خانواده افزایش یابد احتمال اینکه عضوی از خانواده دست به خودکشی بزند، کاهش پیدا می‌کند.  
 
 
وی تصریح کرد: خودکشی مکانیزمی است برای عبور از درد، رنج و محنت که البته گاهی به دلایل عاطفی یا اقتصادی روی می‌دهد.  
 
 
حسنی، حفظ کرامت انسانی را در جامعه اسلامی با اهمیت دانست و اظهار کرد: باید از جهات مختلف مسوولیت نهادی رسمی و بستر نشاط و امیدوارکننده را برای افراد تقویت کنیم. آمارهای خودکشی در دهه 60 و سال‌های اخیر نشان‌دهنده‌ این است که خودکشی به نسبت دهه‌های گذشته افزایش یافته در حالی که رفاه انسان‌های امروزی بیشتر است.  
 
 
این جامعه‌شناس ادامه داد: همان‌گونه که سن ابتلا به آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد کاهش یافته، سن خودکشی در افراد نیز پایین آمده است.  
 
 
امروزه افراد زیست فیزیکی دارند  
 
 
وی اظهار کرد: ما در فرهنگ ساخت منزل به سمتی حرکت کرده‌ایم که هرکس دارای یک اتاق شخصی است، رعایت مسائل بهداشتی خوب است اما امروزه افراد زیر یک سقف زندگی می‌کنند و در واقع تنها باهم زیست فیزیکی دارند.  
 
 
حسنی با بیان اینکه مدیریت زمان موجب توسعه‌یافتگی می‌شود، ادامه داد: کاهش پیوندهای خانوادگی، فقر عاطفی و سرد شدن روابط میان افراد منجر به افزایش بروز خودکشی می‌شود. در دوره رفاه اقتصادی یعنی زمانی که زیاده‌خواهی، رقابت کاذب و ربا افزایش یافته و ارزش‌های مادی بر ارزش‌های فرامادی حاکم شوند زمینه بی عدالتی و خودکشی افزایش می‌یابد.  
 
 
فقدان حل مساله منجر به انتخاب اشتباه می‌شود  
 
 
وی ادامه داد: گاهی فقدان حل مساله منجر به انتخاب راه‌های اشتباه می‌شود، مانند افرادی که قلیان می‌کشند تا در خلسه از مشکلات رها شوند اما پس از آن با بحران اعتیاد مواجه می‌شوند، انسان‌های مومن و دین‌دار البته در صورت درک درست از دین با یاد خدا خلسه و آرامش می‌یابند.  
 
 
حسنی اضافه کرد: اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان بوده اما خودکشی منجر به مرگ در مردان بیشتر از زنان است، خودکشی در میان مجردها بیشتر از متاهلان و در افراد متارکه کرده بیشتر از هر دوی این گروه‌هاست.  
 
 
روزبه کردونی، مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی چندی پیش در خصوص اقدمات در دست اجرای این وزارت برای کنترل و کاهش خودکشی اظهار کرده بود: با تاکید وزیر رفاه و در چارچوب سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری به ویژه مواردی نظیر تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزندپروری، با تاکید بر آموزش مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره بر مبنای فرهنگ و ارزشهای اسلامی- ایرانی، ترویج و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی، معاونت رفاه اجتماعی وزارتخانه برنامه‌های مشترکی با برخی مناطق کشور در دست اجرا دارد.  
 
 
وی بیان کرده بود: امسال برای اولین بار در ردیف‌های بودجه این معاونت، اعتبار ویژه برای کاهش و کنترل خودکشی در نظر گرفته شده است.  
 
 
به امید روزی که تمام انسان‌ها در بن‌بست زندگی راهی به سوی خدا برای خود باز کنند...  



منبع : ايسنا



تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن