واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان محیط زیست کشوراعلام کرد قاچاقچیان سوخت،800هزار لیتر گازوییل به خلیج فارس ریختند بندرعباس - ایرنا - معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور گفت: در 16 شهریور ماه جاری،15 فروند لنج پس از اینکه نیروهای دریابانی برای متوقف کردن آنها اقدام می کنند، محموله 700تا 800هزار لیتری گازوییل قاچاق را در نزدیکی لافت وقشم در دریا رها کردند.وی ادامه داد: براساس برآو
به گزارش ایرنا، "پروین فرشچی" چهارشنبه درنشست کارگروه ویژه بررسی آلودگی نفتی در استان هرمزگان افزود: این اقدام شرایط آبزیان این منطقه را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین ضمن تاثیر منفی بر روی اقلیم منطقه و تاثیر بر روی زندگی انسان ها، برای جنگل های حرا که در این منطقه وجود دارد نیز خطرناک خواهد بود.
وی ادامه داد:قاچاق سوخت یک پدیده انسجام یافته است و در حل این مشکل که آلودگی های زیست محیطی را به همراه داشته است نیازی به نقش بازی کردن نیست بلکه باید راهکار صحیح را عملیاتی کنیم.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: همکاری فرابخشی در زمینه مقابله با چنین مشکلاتی ضعیف است و انسجام لازم در این زمینه وجود ندارد که باید در سطح ملی راهکار و ساز و کار مناسب در نظر گرفته شود.
به گفته این مسوول باید حفاظت از محیط زیست دریایی تقویت شود و بازنگری در قوانین و مقررات و تهیه تجهیزات جدید نیز ضروری بوده و باید در برنامه ششم توسعه ،مشکلات زیست محیطی دریایی دیده شود.
وی با تاکید براینکه باید علل قاچاق سوخت ریشه یابی شود، بیان داشت: اگر ضعف خود در این خصوص را قبول کنیم، دراین صورت می توان برای مقابله با آن به راهکارهای مناسبی دست یافت.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور ادامه داد: برای رفع این مشکل باید یک ساز و کار ملی تعریف شود و این ضعف از بین برود.
فرشچی افزود: اگر عزم ملی در کارهای ما وجود نداشته باشد وضعیت بدتر خواهد شد و باید به دنبال راهکارهای مناسب باشیم و ضمن تجهیز زیرساخت ها برای مقابله با آلودگی نفتی در دریا، نیروی انسانی را آموزش دهیم.
استاندار هرمزگان نیز دراین نشست گفت: مشکلات زیست محیطی ناشی از قاچاق سوخت نیازمند توجه جدی است چرا که این مشکل بسیار گسترده و فراگیر بوده و موجب تخریب محیط زیست خواهد شد.
"جاسم جادری" با بیان اینکه محیط زیست در دولت یازدهم مورد توجه جدی قرار گرفته است، عنوان کرد: درهشت سال پیش از این دولت، خرابی های بسیاری در ابعاد مختلف دامنگیر محیط زیست شده به گونه ای که آلودگی های نفتی آسیب بسیاری را به خلیج فارس وارد کرد و یا خشک شدن تالاب ها در خوزستان و خشک شدن دریاچه ارومیه نمونه ای از این مشکلات است که در اثر کم توجهی و غفلت ایجاد شد.
وی در ادامه بر لزوم برخورد جدی با پدیده قاچاق سوخت در هرمزگان تاکید کرد و افزود: با وجود اینکه نهادهای مختلف در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت فعال بوده اما این پدیده هنوز در هرمزگان وجود دارد که یکی از آسیب های آن نیز اثرات زیست محیطی بوده است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود فاضلاب و وجود خورهای شهر بندرعباس را از دیگر مشکلات زیست محیطی استان برشمرد و اظهارداشت: پساب فاضلاب که وارد دریا می شود، آلوده کننده دریاست و مشکلات زیست محیطی به همراه دارد.
جادری با تاکید بر اینکه با هرکدام از دستگاه های اجرایی که در زمینه حفاظت از محیط زیست تخلف و کم کاری کنند باید برخورد جدی شود، اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست مورد حمایت کامل مدیریت عالی استان بوده و درباره جمع آوری آلودگی های نفتی دریا نیز اداره کل بنادر و دریانوردی استان باید هرچه سریع تر تمام تلاش خود را برای آن انجام دهد. ک/3
7195/668
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]