واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی الگوی مصرف مواد مخدر میان دانشجویان تهران - ایرنا- بر اساس آخرین مطالعات انجام شده الگوی مصرف مواد مخدر شامل حشیش، تریاک، اکس، شیشه، ال. اس. دی، کراک و هروئین میان دانشجویان بیش از پنح درصد بوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، کارشناسان اجتماعی بر این باورند که مصرف اکثر مواد مخدر در دانشجویانی که در منزل مجردی سکونت دارند بیش از دانشجویانی است که در خوابگاه و یا همراه خانواده زندگی می کنند.
" شهلا کرمی " پژوهشگر حوزه اعتیاد نیز در این زمینه می گوید:با توجه به اینکه تعداد زیادی از دانشجویان در شهرهایی غیر از شهر خود به دانشگاه می روند و مانند گذشته تحت نظارت خانواده نیستند، با توجه به هیجانات بسیار دوران جوانی در معرض خطر های بسیاری از جمله اعتیاد قرار می گیرند و این افراد ممکن است نه تنها به شیشه که پر مصرف ترین ماده مخدر در بین زنان است، بلکه حتی به مصرف الکل هم معتاد شوند.
وی ادامه می دهد: بسیاری از خانواده ها برای دختران خود خانه های مستقلی فراهم می کنند تا از مشکلات خوابگاه های دانشجویی از جمله شلوغی، سر و صدا و کمبود جا به دور باشند در حالیکه این کار می تواند زمینه های بسیاری را برای روی آوردن آنها به مواد مخدر ایجاد کند.
کرمی با تاکید بر اینکه بالا رفتن سن ازدواج و فشار درس از عوامل گرایش دختران دانشجو به مواد مخدر است، اضافه می کند: این افراد با کنجکاوی و این استدلال که با یک بار مصرف مواد مخدر، معتاد نمی شوند دست به مصرف مواد می زنند، غافل از اینکه پس از یکبار مصرف به لحاظ روحی و جسمی به آن وابسته می شوند.
این پژوهشگر ، پیشگیری را مهمتر از درمان اعتیاد می داند و تصریح می کند: برای مقابله با افزایش مصرف مواد مخدر بویژه در میان دانشجویان مشارکت و همدلی نیاز است ، دولت باید در این زمینه ورود کرده و زمینه های اجرایی آن را فراهم کند.
«حمید صرامی» مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این زمینه می گوید:مصرف مواد در دانشجویان خوابگاهی بیش از دانشجویان بومی است، حدود 14 تا 39 درصد ازدانشجویان بعد از ورود به دانشگاه، مصرف مواد را افزایش داده اند.
وی ادامه می دهد:روند شیوع مصرف مواد مخدر دردانشجویان دختر و پسر افزایش یافته است و متاسفانه بیش از 56درصد دانشجویان در مورد مواد مخدر اطلاعات کافی نداشته و بیش از 27درصد آنان امتحان کردن مواد را برای یک بار بدون عیب می دانند.
صرامی با بیان اینکه عواملی ازجمله تجربه کردن،احساس خوب داشتن، کاهش درد جسمی، آرامش پیدا کردن، بهتر خوابیدن و داشتن اوقات خوش با دوستان از دلایل گرایش دانشجویان به مواد مخدر است ، تصریح می کند:تقویت برنامه های پیشگیری از مصرف مواد مخدر در سطح دانشگاه ها از اهمیت به سزایی دارد.
وی اظهار امیدواری می کند که با حضور تمامی اندیشمندان، صاحب نظران، اساتید و دانشجویان، شاهد ایجادنهضت فراگیر اجتماعی پیشگیری از اعتیاد مبتنی بر شواهد علمی در سطح دانشگاه های کشور باشیم تا بدین ترتیب از شیوع مصرف مواد در این قشر مهم از جامعه جلوگیری شود.
اجتمام (5)**9022 ** 1418
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]