واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر حفاظت از تالاب های ایران: توسعه کشاورزی،صنعت وشهرنشینی هماهنگ با محیط زیست باشد شیراز- ایرنا- مدیر حفاظت از تالاب های ایران گفت:باید توسعه کشاورزی، صنعت و شکل گیری شهرها را طوری تنظیم کنیم که این موارد با محیط زیست همراهی و هماهنگی داشته باشند .
محسن سلیمانی،شامگاه سه شنبه در جلسه ساماندهی تالاب پریشان کازرون فارس افزود: باید رفتارهای گذشته و طرح های توسعه را که تاکنون در کشور داشته ایم، تغییر دهیم.
مدیر حفاظت از تالاب های ایران گفت:خشکی تالاب ها که در چند سال اخیر اتفاق افتاد نتیجه رفتار نا صحیح و توسعه ناپایداری است که در طول چند دهه گذشته اتفاق افتاده است.
وی افزود:طی چند سال گذشته بخصوص یکسال اخیر، سازمان حفاظت محیط زیست رویکرد جدی و اساسی باهدف حفاظت از تالاب ها داشته است .
سلیمانی ادامه داد:از یکصد تالاب با اهمیت که در کشور داریم 70 درصد تالاب ها یا در وصعیت بحرانی قرار دارند و یا در معرض خطر جدی هستند که تالاب های استان فارس هم جزو آنها هستند .
وی گفت: حفاظت از تالاب ها تنها مربوط به سازمان محیط زیست نیست بلکه جوامع محلی نقش عمده ای در این زمینه دارند و ما هم تلاش کرده ایم در طول چند سال اخیر ادارات وسازمان های ذی ربط را در حفاظت از تالاب ها شریک کنیم.
سلیمانی افزود:این کار را در حوزه تالاب پریشان کازرون فارس انجام می دهیم.
وی گفت: پنج سال از تدوین و تصویب طرح جامع مدیریتی در تالاب پریشان می گذرد و اکنون زمان آن رسیده است که آن را بازنگری کنیم که بعد از پنج سال در چه وضعیتی قراردارد.
سلیمانی افزود: برای نجات تالاب پریشان باکمک سایر ادارات برنامه های منظم و منسجمی داریم که باید اجرا شود.
یکی از اهالی مجامع محلی شرکت کننده در جلسه با اشاره به اینکه احیای تالاب پریشان کمک بسیار بزرگی به اقتصاد حاشیه نشینان پریشان می کند گفت: تغییرالگوی کشت کشاورزان، بستن چاه های غیر مجاز در منطقه و جلوگیری از هدرفتن آب سیلاب ها و هدایت آن به سمت دریاچه می تواند کمک بزرگی در احیای این تالاب بین المللی باشد .
جولایی کارشناس محیط زیست استان فارس گفت: یکی از عمده ترین حرکاتی که برای دریاچه پریشان اتفاق افتاد و بسیار هم مهم بود سند دار کردن تالاب پریشان و تفکیک مستثنیات از اراضی دولتی و تعیین حریم قانونی تالاب پریشان بود.
دراین نشست سید علی اکبر کاظمینی از گروه تشکل های مردمی کازرون گفت:تا زمانی که میزان برداشت آب های زیرزمینی با نزولات آسمانی متعادل نشود احیای تالاب پریشان مشکل است.
وی گفت: کشاورزان منطقه می توانند با کم کردن برداشت آب از چاه ها کمک به احیای تالاب کنند.
شهرستان کازرون در 120 کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.
دریاچه یا تالاب پریشان از دریاچه های آب شیرین ایران در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است.
این دریاچه به نام های فامور و مورهم شناخته شده است.
مساحت آن در زمان پر آبی به چهار هزار و 300 هکتار می رسد.
این دریاچه در کنوانسیون رامسر که مرجعی برای شناساندن محیط زیست محسوب می شود، به عنوان تالاب بین المللی ثبت شده و از مناطق حفاظت شده ایران محسوب می شود.
7372 /675
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]