تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ذكر زبان حمد و ثناء، ذكر نفس سختكوشى و تحمل رنج، ذكر روح بيم و اميد، ذكر دل صدق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843955688




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به بهانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: به بهانه "روز جهانی پیشگیری از خودکشی"

به بهانه

نخستین گزارش جهانی درباره خودکشی: هر 40 ثانیه یک نفر در جهان خودکشی می‌کند


10 سپتامبر برابر با 19 شهریور روز جهانی پیشگیری از خودکشی اعلام شده است.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید هر 40 ثانیه یک نفر در جهان اقدام به خودکشی می‌کند - بیش از همه قربانیان سالانه جنگ‌ها و مصائب طبیعی - و بیشترین میزان تلفات خودکشی در میان سالمندان رخ می‌دهد. سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه 4 سپتامبر (13 شهریور) با انتشار نخستین گزارشش درباره خودکشی پوشش رسانه‌ای گسترده هنگام خودکشی افراد مشهور را در تشدید این مشکل مقصر دانست.

شکار ساکسنا، رئیس بخش بهداشت روانی سازمان جهانی بهداشت در هنگام ارائه این گزارش گفت: «خودکشی یک مشکل فوق‌العاده بهداشت عمومی است. هر 40 ثانیه یک خودکشی رخ می‌دهد- این رقم هنگفتی است.» او گفت: «تلفات ناشی از خودکشی‌ها بیش از تلفات ناشی از منازعات، جنگ‌ها و مصائب طبیعی است. هر سال در جهان 1.5 میلیون مرگ خشونت‌‌آمیز رخ می‌دهد که 800 هزار موردشان مربوط به خودکشی است.»

بر اساس این گزارش بالاترین میزان‌ خودکشی در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی و در آسیا یافت می‌شود، و 25 درصد خودکشی‌ها در کشورهای ثروتمند رخ می‌دهد. مردان تقریبا با احتمال دو برابر بیشتر نسبت به زنان جان خود را می‌گیرند. روش‌های رایج خودکشی دارزدن، شلیک به خود، و به خصوص در نواحی روستایی استفاده از آفت‌کش‌های سمی است.

در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است: « میزان‌ خودکشی در سطح جهانی در افراد 70 ساله و بالاتر بالاترین مقدار را دارد. اما در برخی از کشورها بالاترین میزان خودکشی در میان جوانان دیده می‌شود. نکته قابل‌توجه این است که خودکشی در سطح جهان دومین علت مرگ و میر در افراد 15 تا 29 سال است.»

خودکشی را فریبنده نکنید
آلکساندرا فلیشمن یکی از نویسندگان این گزارش گفت جار و جنجالی که درباره خودکشی افراد مشهور، مانند رابین ویلیامز بازیگر هالیوود، برپا می‌شود، تا حدی در رخ دادن خودکشی‌ها مقصر است. ویلیامز، ستاره برنده جایزه اسکار که دچار افسردگی بود در 1 آگوست در خانه‌اش مرده یافت شد و موجی از عواطف در میان عامه مردم و پوشش گسترده‌ای رسانه‌ها را برانگیخت.

مرگ رابین ویلیامز: تفاوت میان افسردگی و اندوه عادی
الا آرنسمن، رئیس انجمن بین‌المللی پیشگیری از خودکشی گفت پس از انتشار خبر مرگ ویلیامز «پنج ای‌میل از افرادی که در حال بهبودی از بحران خودکشی بودند، دریافت کرده است که گفته بودند دوباره به فکر خودکشی افتاده‌اند.»
او گفت: «این گزارش‌های فراگیر می‌تواند اثری مسری بر افراد آسیب‌پذیر داشته باشد» و به «افزایش شدید» در موارد خودکشی پس از واقعه خودکشی رابرت انکه، فوتبالیست آلمانی، در سال 2009 اشاره کرد.

فلیشمن گفت: «خودکشی را نباید فریبنده کرد یا به طور افراطی جنبه احساساتی به آن داد» و رسانه‌های خبری را ترغیب کرد در گزارش‌های‌شان به عنوان علت مرگ اشاره نکنند، بلکه فقط این کار را در انتها انجام دهند و به جاهایی هم اشاره کنند که خواننده می‌تواند (در صورت بحران عاطفی) کمک دریافت کند.»

چطور اخبار خودکشی را پوشش دهیم؟
سازمان جهانی بهداشت خودکشی را یک مشکل عمده بهداشت عمومی خوانده است که باید با آن مقابله کرد و آن را ریشه کن کرد. این سازمان برای تهیه این گزارش در طول یک دهه در 172 کشور به تحقیق پرداخته است.
بر اساس این گزارش در سال 2012 در کشورهای با درآمد بالا میزان خودکشی اندکی بیشتر از کشورهای با درآمد متوسط بوده است، 12.7 در 100 هزار نسبت به 11.2 در 100 هزار. اما از آنجایی که کشورهای با درآمد متوسط جمعیت بسیار بیشتری دارند، سه چهارم موارد خودکشی در جهان در آنها رخ می‌دهد. کشورهای آسیای جنوب شرقی، از جمله کره شمالی، هند، اندونزی و نپال بیش از یک سوم موارد سالانه خودکشی را به خود اختصاص می‌دهند. البته سازمان جهانی بهداشت هشدار می‌دهد که آمار خودکشی اغلب ناکامل است و بسیاری از کشورها به درستی ارقام آن را ثبت نمی‌کنند.
به علاوه مارگرت چان دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: «در برابر هر مرگ ناشی از خودکشی، شمار بسیاری اقدام به خودکشی (ناموفق) رخ می‌دهد.» او افزود: «تاثیر خودکشی بر خانواده‌ها، دوستان و اجتماعات، حتی مدت‌ها پس از اینکه یکی از عزیزان‌شان به زندگی‌اش پایان می‌دهد، مصیبت‌بار و فراگیر است.»

خودکشی و اقدام به خودکشی در 25 کشور، عمدتا در آفریقا، آمریکای جنوبی و در آسیا، جرم شمرده می‌شود.

بر اساس این گزارش آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر خودکشی گویان (44.2 مرگ ناشی از خودکشی در 100 هزار) و به دنبال آن کره شمالی و کره جنوبی (به ترتیب با 38.5 و 28.9) بودند. در رده‌های بعدی سریلانکا (28.8)، لیتوانی (28.2)، سورینام (27.8)، موزامبیک (27.4)، نپال و تانزانیا (هر کدام 24.9)، بروندی (23.1)، هند (21.1) و سودان جنوبی (19.8) قرار دارند.
در رده‌های بعدی روسیه و اوگاندا (هر دو 19.5)، مجارستان (19.1)، ژاپن (18.5) و بلاروس (18.3) هستند.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که هدفش کاستن از میزان‌ خودکشی تا 10 درصد تا سال 2020 است. بر اساس این گزارش چالش عمده در رسیدن به این هدف این است که قربانیان خودکشی از گروه‌های حاشیه‌‌ای جمعیت و بسیاری از آنها فقیر و آسیب‌پذیر هستند. اما خودکشی قابل‌پیشگیری است.




1393/06/19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن