تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834786742
حسادت عاشقانه دقیقا چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
حسادت های عاشقانه مشکلی رایج میان زوج های امروزی است و رتبه دوم را در میان مشکلات زناشویی دارد. وقتی صحبت از حسادت به میان می آید، اغلب آن را احساسی منفی می پندارند؛ در صورتی که این حس جزو آن دسته از احساساتی است که نه مطلقا مثبت و نه کاملا منفی است.
وجود این حس تجربه ای مهم در زندگی افراد به حساب می آید و بدون شک حاکی از نیازهای اساسی آنان است اما آن چیزی که اغلب افراد را در مورد این حس نگران می کند، اخلاق بیمارگونه، خشونت و عصبانیتی است که از این احساس نشأت می گیرد. حسادت نوعی نارضایتی و احساس ناامنی است که می تواند منجر به رفتارهای مخرب شود و پایه های یک رابطه را متزلزل کند و در مقابل، موجب برانگیختن تمام قوای شخص برای حل مشکلات شخصی یا زناشویی او شود.
برای بررسی این موضوع ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا عشق بدون حسادت ممکن است؟ بدان سبب که زوجین در ابتدای پیوند خود علاقه دارند بیشتر اوقاتشان را با یکدیگر بگذرانند، بیشتر تلاش می کنند تا نشان دهند با یکدیگر تفاهم دارند و از آنجایی که فقط در قالب این پیوند می توانند به برخی از نیازهای خود پاسخ گویند، به نظر می رسد که فرد مقابل را دوست دارند.
این علاقه منجر به ایجاد نوعی وابستگی به طرف مقابل می شود و در نتیجه ممکن است احساس حسادت در هر یک از طرفین به وجود آید؛ بنابراین عشق و حسادت دو احساس لاینفک به حساب می آیند. حسادت به خودی خود یک مشکل تلقی نمی شود و تنها شاخصی از وجود یک مشکل است.
حتما همه ما این جملات را میان افراد مختلف شنیده ایم:
- نسبت به اینکه همسرم در جمع خاصی با فرد دیگری غیر از من صحبت کند، حساسم.
- نمی توانم نگاه فرد دیگری را به همسرم تحمل کنم.
- تمام رفت و آمدهای همسرم را کنترل می کنم.
- نمی توانم تحمل کنم که همسرم بدون من به تفریحات خودش بپردازد.
- نمی توانم یک لحظه از او دور شوم و ...
این جملات می تواند وجود حسادت را در یک فرد ثابت کند.
حسادت چیست؟
حسادت عاشقانه با معنای عام این واژه که در ذهن عموم افراد است، متفاوت است. این نوع حسادت، ترکیبی از ترس و عصبانیت و همراه با احساس ناامنی است. در اینگونه حسادت، بارزترین عکس العملی که از فرد حسود دیده می شود، عصبانیت نسبت به کسی است که او را دچار این حس کرده است. همانطور که گفته شد، حسادت عاشقانه نشان دهنده ترس فرد برای از دست دادن منفعتی بزرگ و مهم است و هرگونه جلب توجهی از سوی همسر فرد حسود نوعی تهدید برای او محسوب می شود.
این نوع حسادت را حسادتی بیمارگونه می نامند که سال ها دوام می یابد و مسلما با خشونت فرد حسود نیز همراه خواهد بود. از آنجایی که این خشم برای مدت کوتاهی به فرد احساس سرزندگی می بخشد، او دائما و به شکل ناخودآگاه خشمگین می شود اما بلافاصله شرمنده شده و پشیمانی خود را ابراز می کند.
بنابراین حسادت موضوعی است که اگر به آن توجه نشود، نتایج منفی به بار خواهد آورد اما به علت وجود شور و هیجان در ابتدای پیوند، کمتر دیده و بدان توجه می شود. زوجین در ابتدای امر اغلب اینگونه جملات را به زبان می آورند که «ما همدیگر را دوست داریم و همانند یک روح در دو بدن هستیم»؛ در حالی که روزمرگی موجود در زندگی، به تدریج از شدت این هیجانات می کاهد و ارتباطی معمولی میان آنها به وجود می آورد؛ در نتیجه به مرور زمان کمتر جملاتی از این دست بین زوجین رد و بدل می شود. این فاصله ممکن است باعث به وجود آمدن نوعی حس ناامنی برای هر یک از زوجین شود. در این زمان است که فرد غرق در خیالات خود می شود و معمولا این جملات و پرسش ها در ذهنش شکل می گیرد:
«چطور می تواند بدون من زندگی کند؟»
«چرا به سرگرمی ها و اوقات فراغت خود بیشتر از من اهمیت می دهد؟»
«نمی خواهم او را از دست دهم! دیگر مرا دوست ندارد.»
دلایل حسادت عاشقانه
کمبودهای دوران کودکی
برخی از روانکاوان معتقدند حسادت از دوران کودکی سرچشمه می گیرد و می تواند نتیجه عدم توجه یکی از والدین نسبت به فرزندشان باشد و حتی ممکن است این احساس، در نتیجه فقدان اعتماد به نفس و امنیت در دوران کودکی به وجود آید؛ مانند کودکی که می ترسد از اینکه فاقد ویژگی هایی باشد که دیگران از او انتظار دارند یا می ترسد از اینکه به اندازه کافی مورد پسند دیگران واقع نشود و توانایی جذب دیگران را نداشته باشد. تمام این تجربه ها در دوران کودکی می تواند در بزرگسالی، فرد را درگیر احساسی به نام «حسادت عاشقانه» کند.
بی وفایی
افرادی هم هستند که در حسادت فرافکنی می کنند؛ تا آنجایی که همسر خود را بی وفا می نامند، فقط به این دلیل که خودشان گاهی دچار بی وفایی می شوند که این موضوع دقیقا مصداق این ضرب المثل «کافر همه را به کیش خود پندارد» است.
ترس
حسادت در آقایان بیشتر حول محور ترس از دست دادن قدرت و برای خانم ها بیشتر ترس از طرد شدن است؛ به طوری که می اندیشد همسرش دیگر او را دوست ندارد. به همین دلیل است که خانم ها اغلب احساسات عاشقانه خود را ابراز می کنند.
راه حل های پیشنهادی برای افراد درگیر حسادت
مشکل را قبول کنید
اولین گام برای حل این مشکل درک مسئله ای است که تمام آرامش تان را تحت الشعاع خود قرار داده و بعد از آن، یافتن علت آن به تنهایی است؛ نه اینکه طرف مقابلتان را با خشونت وادار به انجام کارهایی کنید که دوست ندارد. با خودتان خلوت کنید و این سوال ها را از خودتان بپرسید و برایشان پاسخی منطقی پیدا کنید:
آیا مشکل از من است؟
چرا نمی توانم همسرم را به خود جذب کنم؟
آیا رفتار من اشکالی دارد که همسرم را از من دور کرده است؟
چرا نسبت به همسرم حس حسادت دارم؟
چه چیزی بیشتر از همه مرا در این رابطه آزار می دهد؟
با همسرتان صحبت کنید
فضایی آرام و دنج را برای گفتگویی دو نفره و صمیمی به وجود آورید. درباره احساسات و ناراحتی هایی که اخیرا شما را آزرده است با او صحبت کنید و از وی کمک بخواهید. مطمئن باشید وقتی شما را اینچنین صادق ببیند، برای بهبودی حالتان قدمی برخواهد داشت.
مشورت کنید
داشتن یک حامی درمانی وقتی که از نظر روحی دچار مشکل شده اید، بسیار مهم است. روانشناسی باتجربه و خبره می تواند شما را به سادگی راهنمایی کرده و راه حل هایی باورنکردنی جهت مقابله با هیجاناتی که رابطه شما و همسرتان را دچار آسیب کرده است، پیشنهاد کند.
خودتان را سرگرم کنید
خودتان را با فعالیت ها و سرگرمی های مورد علاقه تان مشغول کنید تا پرنده خیالتان به سوی کنکاش در رفتارهای همسرتان پر نزند. این را بدانید که همسرتان احتیاج به آزادی دارد.
به تصورات ذهنی خود پایان دهید
از خیالبافی دست بکشید؛ یعنی چیزی که باعث به وجود آمدن سناریوهایی می شود که در واقعیت وجود ندارند. بدانید که تن دادن به این تخیلات باعث می شود به سمتی پیش بروید که تلفن همراه یا ایمیل های همسرتان را چک کنید و در این میان مسلما به دنبال بهانه ای خواهید بود که تخیلات خود را اثبات کنید و به همسرتان نشان دهید که دلیلی منطقی برای نگرانی و ترس شما وجود دارد.
مطمئن باشید که بازجویی همسرتان فقط او را به ستوه می آورد. این کنجکاوی های بی مورد هیچ کمکی به روند بهبودی شما نمی کند و در ضمن بدانید که اگر هدف او فریفتن شما باشد، از روش هایی استفاده خواهد کرد که شما بویی از ماجرا نبرید. هیچ انسانی دوست ندارد مانند یک زندانی باشد و دائما از او بازجویی شود. هر کس خودش مسئول حریم شخصی و وجدانش است، پس هیچ لزومی ندارد بدانید با چه کسی تماس می گیرد.
اعتماد به نفس خود را بازیابید
به خودتان متکی باشید و بدانید که رابطه عاطفی شما و همسرتان رابطه ای است که هیچ کس نمی تواند در این حریم خصوصی وارد شود و همسرتان نیز هیچگاه اجازه ورود به هیچ غریبه ای را نخواهد داد.
راه حل های پیشنهادی برای فرد قربانی حسادت
به فرد حسود اطمینان بدهید
اگر شما قربانی این حسادت هستید، با اطمینان بخشیدن به طرف مقابلتان و پاسخ به سوال های فرسایشی وی می توانید کمک بسیاری به او بکنید. برعکس اگر در برابر سوال های او بی محلی کنید، با این کار به او می فهمانید که او دیگر قدرت خود را از دست داده است؛ در نتیجه با مشکل جدیدی روبرو خواهید شد. خود را مقصر ندانید؛ زیرا افراد حسود عادت دارند دیگران را مقصر این حسادت بدانند. در مواجهه با این افراد فقط باید صبور باشید و شرایطی را مهیا کنید که اعتماد اولیه خود را به شما برگردانند.
فعالیت های دو نفره انجام دهید
فعالیت هایی را ترتیب دهید که به مشارکت هر دوی شما احتیاج داشته باشد؛ زیرا این دسته از فعالیت ها اعتماد، همبستگی و تفاهم ایجاد می کنند.
از فردی مطمئن کمک بخواهید
اگر به مرحله ای رسیده اید که خشم و حسادت همسرتان آنچنان زیاد شده که زندگی تان را دچار آسیبی جدی کرده است، حتما از یک فرد قابل اعتماد کمک بگیرید. مسلما یک روانشناس می تواند بهترین کمک را به بهبود اوضاع بکند. منبع:مجله موفقیت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
چالش سطل یخ چیست؟ هرآنچه که باید راجع به این چالش بدانید!
چالش سطل یخ چیست هرآنچه که باید راجع به این چالش بدانید این روزها تب و تاب یک کمپین چند میلیون دلاری برای اهداف خیریه در شبکههای اجتماعی بسیار بالا گرفته و بزرگان دنیای فناوری و حتی خوانندهها و ورزشکاران هم در آن شرکت میکنند این روزها تب و تاب یک کمپین چند میلیون دلاری برایتنهایی دقیقاً با ما چه می کند؟!
اعتراف به احساس تنها بودن میتواند کار سختی باشد ولی از هر ۱۰ بریتانیایی یک نفر انسان تنهایی است این تنها مشکل سالمندان نیست تنهایی در میان جوانان نیز رو به افزایش است آیا ما همه محکوم به تنهایی هستیم جان دان شاعر قرن هفدهم میگوید هیچکس یک جزیره نیست تنها برای خودش هرنگاهی به تاریخچه قتل عام فلسطینیان در غزه / هدف پروژه نسل کشی 2014 رژیم صهیونیستی در فلسطین چیست ؟
گلوبال ریسرچ گزارش داد نگاهی به تاریخچه قتل عام فلسطینیان در غزه هدف پروژه نسل کشی 2014 رژیم صهیونیستی در فلسطین چیست ماشین تبلیغاتی اسرائیل تلاش می کند سیاست های خود را بعنوان توجیهی منطقی برای هر موجی حمله های خون بار و کشنده علیه فلسطینیان به اذهان عمومی مخاطبان خود القالباس نارنجی قربانیان داعش نماد چیست؟
لباس نارنجی قربانیان داعش نماد چیست جیمز فولی خبرنگار آمریکایی که اواخر سال ۲۰۱۲ در سوریه ربوده شد و جنگجوی کردستان عراق آخرین قربانیانی هستند که داعش سرشان را از بدن جدا کرد این دو همانند بیشتر قربانیان داعش قبل از بریده شدن سرشان لباس نارنجی به تن داشتند گروه تروریستی داعشداعش به دنبال چیست؟ |اخبار ایران و جهان
داعش به دنبال چیست رسول جعفریان کد خبر ۴۳۰۲۰۷ تاریخ انتشار ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۹ - 29 August 2014 آیا داعش به دنبال تثبیت اوضاع و استقرار در یک منطقه مشخص است یا در پی توسعه درگیری ها و گسترش ناامنی و درگیری به مناطق در ظاهر آرام کدام یک اهداف دراز مدت داعش را تامین مهر شب با قرآن/ شرط ورود به بهشت چیست؟
هر شب با قرآن شرط ورود به بهشت چیست بر آنیم تا در این مجال قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم مجله شبانه باشگاه خبرنگاران سوره 13 رعد آیه 23جَنَّتُ عَدْنٍ یدْخُلُونَهَا وَمَن صَلَحَ مِنْ ءَابَآئِهِمْ وَأَزْوَ جِهِمْ وَ ذُرسئوال شما ار رئیس جمهور چیست؟
سئوال شما ار رئیس جمهور چیست سیاست > دولت - امروز سومین کنفرانس خبری رئیس جمهور برگزار می شود شما چه سئوالی از رئیس جمهور دارید برای طرح سئوال نظرات تان را در قسمت کامنت ثبت فرمایید این نشست خبری به صورت زنده از شبکه های داخلی و بین المللی پخش می شود و رئیس جمهوررسالت: صداي دولت چیست که پخش نشده؟ |اخبار ایران و جهان
رسالت صداي دولت چیست که پخش نشده اين صدا چيست كه 20 روزنامه اصلاحطلب و نيز ارگان دولت نتوانستهاند آن را به گوش مردم برسانند اين صدا چيست كه صدها سايت خبري و اطلاعرساني و نيز حتي برخي رسانههاي آن طرف آب نتوانستند به مردم برسانند به نظر ميرسد دولت در اين مورد مشكل توليد صدانتشار کتابی درباره چیستان و نقش مهم آن در فرهنگ مردم
انتشار کتابی درباره چیستان و نقش مهم آن در فرهنگ مردمکتاب چیستان مقبول دیروز مغفول امروز نوشته سیدعلیرضا هاشمی از سوی انتشارات سروش روانه بازار نشر شد به گزارش خبرگزاری فارس فولکلور یا ادبیات عامیانه ترانهها امثال باورها افسانهها چیستانها و هر آنچه را از سالهای دوریک روانشناس تشریح کرد گریه و پرتاب اشیا نشاندهنده چیست؟/ ترس از بیکاری خشم پنهان میآورد
یک روانشناس تشریح کردگریه و پرتاب اشیا نشاندهنده چیست ترس از بیکاری خشم پنهان میآوردیک روانشناس گفت پرخاشگری به شکلهای فعال و منفعل و به ۲ صورت کلامی و غیرکلامی خود را نشان میدهد در این میان ترس از بیکاری اتفاقات روزمره و درگیری با دیگران موجب خشم پنهان میشود و گاهی خودرسالت: صداي دولت چیست که پخش نشده؟
رسالت صداي دولت چیست که پخش نشده تاریخ انتشار شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۰۳ اين صدا چيست كه ۲۰ روزنامه اصلاحطلب و نيز ارگان دولت نتوانستهاند آن را به گوش مردم برسانند اين صدا چيست كه صدها سايت خبري و اطلاعرساني و نيز حتي برخي رسانههاي آن طرف آب نتوانستمعضل تکثیر یوزپلنگ آسیایی در خراسان شمالی چیست؟
شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۹ مسئول اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت حضور دام مهمترین معضل بر سر راه تکثیر یوزپلنگ آسیایی در این استان است بهروز جعفری در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان شمالی به مناسبت روز جهانی یوزپلنگگفتاری از غلامحسین ابراهیمیدینانی مراد از راههای آسمان و زمین در کلام امیرالمؤمنین(ع) چیست
گفتاری از غلامحسین ابراهیمیدینانیمراد از راههای آسمان و زمین در کلام امیرالمؤمنین ع چیستدینانی چهره ماندگار فلسفه میگوید شخصی مانند مولا علی ع که انسان کامل و ولی مطلق خداوند است سپهر جان آن حضرت آسمانها ستارهها و کهکشانهایی دارد و در هر کهکشانی از سپهر جان مولا معاروال استریت ژورنال پاسخ میدهد: هدف از تحریمهای جدید علیه ایران چیست؟
وال استریت ژورنال پاسخ میدهد هدف از تحریمهای جدید علیه ایران چیست درشرایطی که مذاکرات هسته ای ایران در تقاطع و زمان حساس خود قرار گرفته امریکا تحریمهای جدیدی را علیه افراد شرکت ها و بانک های مرتبط با برنامه هسته ای این کشور اعمال کرد به این مطلب امتیاز دهید بهاگر دومی با هشتمی آسیا فرق ندارد، توجیه به فینال نرسیدن دبیری چیست؟ /خدا کند شمس آبرویمان را نبرد
اگر دومی با هشتمی آسیا فرق ندارد توجیه به فینال نرسیدن دبیری چیست خدا کند شمس آبرویمان را نبرد منصوری گفت اگر کسب عنوان دومی با هشتمی فرق ندارد پس چگونه می شود بدترین نتیجه ایران در آسیا و عدم حضور در فینال جام باشگاهها را توجیه کرد کریم منصوری مالک و مدیرعامل باشگاه شهید منصکهیر و لویست تابستانی چیست؟ |اخبار ایران و جهان
کهیر و لویست تابستانی چیست کد خبر ۴۳۰۱۶۷ تاریخ انتشار ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۳ - 29 August 2014 کهیر آفتابی بیشتر در خانمهای ۲۰ تا ۴۰ ساله دیده میشود لوسیت تابستانی نیز دومین نگرانی مواجهه با آفتاب شدید است اگر آلرژیهای آفتابی در شما بسیار شدید بروز میکند حتماً به پزشک مربهترین شیوه عذرخواهی کردن از دیگران چیست؟
بهترین شیوه عذرخواهی کردن از دیگران چیست عذرخواهی کردن کار هرکس نیست چون جرأت می خواهد بنابراین طلب پوزش کار انسان های شجاع است و بس گاهی رفتاری از ما سرمی زند و یا محاوره ای انجام می دهیم که مجبور به عذرخواهی می شویم در این صورت اگر واژه هایی نظیر ببخشید متأسفم را به کا-
سبک زندگی
پربازدیدترینها