واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رشد اقتصادی کشور در گرو توسعه مهارت های فنی و حرفه ای است تویسرکان- ایرنا- مدیر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: رشد اقتصادی کشور در گرو توسعه مهارت ها و آموزش های فنی و حرفه ای است.
به گزارش ایرنا "کوروش پرند" روز سه شنبه در بازدید از مراکز فنی و حرفه ای شهرستان تویسرکان افزود: بر اساس آمارهای رسمی در سال 2012 به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری در بخش آموزش های مهارتی و فنی، 15 دلار ارزش افزوده ایجاد می شود.
وی بیان کرد: در شرایطی که نرخ رشد اقتصادی کشور ما در حال عبور از موقعیت منفی به سمت صفر و سپس مثبت حرکت می کند، باید با توجه ویژه به آموزش های فنی و حرفه ای به روند این رشد شتاب دهیم.
پرند با بیان اینکه با بهادهی به آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی می توان رشد اقتصادی کشور را به بالای هفت درصد رساند افزود: یکی از مهمترین نتایج این فرآیند ایجاد فرصت های بیشتر شغلی و کاهش نرخ بیکاری است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر چهار و نیم میلیون نفر دانشجو در کشور وجود دارند که 66 درصد آنها در مقطع کارشناسی و 23/3 درصد در دوره کاردانی مشغول به تحصیل هستند.
پرند اضافه کرد: این مطلب به این معناست که به ازای سه دانشجوی کارشناسی تنها یک دانشجوی کاردانی در کشور وجود دارد که به طور مجموع کمتر از 15 درصد آنها از مهارت فنی قابل قبول برخوردارند.
وی گفت: در حقیقت دانشجویانی که به مرحله فارغ التحصیلی می رسند به دلیل نداشتن مهارت کاری لازم و اشتغال به ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می پردازند در حالی که رشته های تحصیلی آنها با بازار کار تناسبی ندارد.
معاون وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی تصریح کرد: رشته های تحصیلی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی متناسب با بازار کار نیست و به همین دلیل تعداد زیادی از دانشجویان بدون کسب مهارت لازم در رشته های خاصی متمرکز شده اند که اشتغال آفرین نیستند.
وی نبود توجه مطلوب به فرهنگ کار، مهارت آموزی، کارآفرینی و تولید را از دلایل نرخ بیکاری قابل توجه در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی دانست و بیان کرد: در حال حاضر هر نیروی کار در کشور ما 3/7 نفر را حمایت مالی می کند در حالی که این آمار در سطح استاندارد بین المللی یک به دو است.
پرند اذعان کرد: در چنین شرایطی فردی که نیروی کار و حامی دیگر افراد خانواده محسوب می شود باید در جاهای مختلف کار کند و این مساله تبعات فرهنگی و افت بهره وری نیروی انسانی جامعه را به دنبال دارد.
مدیر سازمان آموزش های فنی و حرفه ای کشور با اشاره به لزوم توجه ویژه به توسعه مشاغل خانگی با محوریت بانوان گفت: باید در زمینه اشتغالزایی، و مراحل قبل از تولید یعنی طراحی، تهیه منابع و مواد اولیه، تسهیلات بانکی و آموزش های فنی و حرفه ای تخصصی و آموزش های فرم و مرحله تولید شمل کنترل کیفیت رعایت شود.
وی افزود: همچنین بازاریابی، بازار سازی، برند سازی، بسته بندی و فروش نیز مراحل ضروری پس از تولید را شامل می شوند.
وی ابراز کرد: بر اساس آخرین یافته های کارشناسی شده برای موفقیت در زمینه اشتغالزلیی باید بیشتر در حوزه خدمات اجتماعی سرمایه گذاری کرد زیرا هم به سرمایه کمتر نیاز دارد و هم اینکه زودتر به چرخه بازدهی می رسد.
پرند خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری ها باید در طرح های خدمات رسان متناسب با بوم و آمایش هر منطقه انجام شود و در زمینه تولیدات صنعتی به سوی خوشه سازی های صنعتی حرکت کرد.
معاون وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی امروز(سه شنبه) به اتفاق هیات همراه، مسوولان شهرستان تویسرکان و برخی کارآفرینان برتر استان همدان و کشور از مراکز فنی و حرفه ای و فرصت های سرمایه گذاری تویسرکان بازدید کردند.
تویسرکان یکی از شهرستان های استان همدان واقع در جنوب کوه الوند است.
7531/2624
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]