واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جشنواره خوشه برتر انگور در ملایر برگزار شد ملایر-ایرنا-دومین جشنواره انگور و مسابقه خوشه برتر انگور روز سه شنبه با حضور 250 باغدار از استان همدان، استان مرکزی و شهرستان ابهر و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی در شهرستان ملایر برگزار شد.
به گزارش ایرنا رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این آیین گفت: فعالیت و ارزش این اقدام باغداران در جهت حفظ نظام و امنیت غذایی است و به طور حتم، این امنیت غذایی در تمام دنیا مساوی با امنیت ملی است.
"علیرضا رنجبر ضرابی" تجهیز امکانات و زیرساخت ها و استفاده از فرصت های مناسب برای تحقق اهداف کشاورزی را یک ضرورت دانست و اظهار داشت: در بحران کنونی آب و وضعیت خشکسالی باید دست به دست دهیم و برای نسل های آینده، زمینه ای را فراهم کنیم تا بتوانند از این نعمت خدادادی استفاده کنند.
وی بر لزوم وجود یک تشکل قوی تاکید کرد و افزود: وجود این تشکل به عنوان یک زنجیره، کشاورزی را در پنج مرحله کاشت، داشت، برداشت، نگهداری و صنایع تبدیلی کمک خواهد کرد و از سود بردن دلالان سودجو جلوگیری می کند.
وی خاطرنشان کرد: باغداران و مسوولان امر در شهرستان ملایر زنجیره کشمش و انگور را طراحی کرده و به صورت ویژه و خاص وارد شوند و باغدار را تا مرحله صنایع تبدیلی هدایت و کمک کنند.
رنجبر ضرابی، دایمی بودن صنایع تبدیلی، تلاش برای سرآمد ماندن کشمش ملایر، بسته بندی کوچک محصولات کشمش و فراورده های انگور را ضروری دانست و گفت: فرآورده های انگور ملایر باید به صورت نوشیدنی های متنوع در تمام دنیا صادر شود و این امر جز با تلاش، همفکری، استفاده از علم و تجربه همگانی محقق نمی شود.
مسوول موسسه خیریه بیت الزهراء(س) ملایر نیز که خود تاکنون بیش از 400 نوع انگور را در این شهرستان شناسایی کرده است، افزود: انگور نخستین میوه ای است که از بهشت آمده و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
حجت الاسلام "عبدالکریم ترابی" بیان داشت: تاکنون دو هزار نوع انگور در جهان و 800 نوع توسط کشاورزان در قزوین شناسایی شده و تنها 51 نوع فرآورده می توان از انگور ملایر تهیه کرد.
مسوول برگزاری دومین جشنواره خوشه برتر انگور در ملایر نیز گفت: بیش از 250 باغدار با خوشه های انگور از استان همدان، مرکزی و شهرستان ابهر در این مسابقه شرکت کردند که با نظر هیات داوران به 10 خوشه برتر تندیس و جوایزی اهدا شد.
"اکبر رحیمی" ادامه داد: علاوه بر ارگان هایی چون فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر، جهاد کشاورزی و سایر نهادها، سه شرکت بزرگ صدور احرار شرق با نام تجاری"خضراء"، شرکت زیست فناور سبز و شرکت شیماگرو یزد اسپانسر این جشنواره بودند که جوایز سه نفر برتر نخست این مسابقه توسط شرکت خضراء تهیه شد.
وی بیان داشت: این جشنواره در راستای طرح باغدار نمونه در این شهرستان برگزار شده که این طرح از سال 91 فعالیت خود را به منظور شناسایی نقاط آسیب و ضعف انگور و با شعار افزایش و تداوم در عملکرد و سلامت و ثبات در کیفیت آغاز شده است.
طراح و مجری طرح باغدار نمونه گفت: هم اکنون حدود سه هزار باغدار تحت پوشش طرح باغدار نمونه قرار گرفته اند و آمادگی داریم برای کمک به کشاورزان و با حمایت مسوولان، فارغ التحصیلان را جذب، آموزش و در باغات مستقر کنیم.
رحیمی با تاکید بر اینکه هر روستا نیاز به باغیار دارد، افزود: ایجاد آموزشگاه کشاورزی، جذب و اشتغال فارغ التحصیلان و استقرار آنها در مراکز باغیاری، ایجاد باغ تحقیقاتی و توسعه طرح در تمام مناطق تولید انگور از چشم اندازهای دیگر این طرح است.
وجود دلالان و واسطه گران در خرید انگور و کشمش، ضعف مالی کشاورزان و فروش قیمت با هر قیمتی به دلالان، اقدام به فروش امانی محصول، ترغیب و تشویق بیشتر کشاورزان، استفاده بیشتر ازعلم روز دنیا و نظرات مهندسان از جمله مشکلات باغداران بود که توسط نماینده آنان مطرح شد.
در این جشنواره بر اساس نظر هیات داوران"علی مددی" از روستای پل شاهوردی،"محمود مریوند" از روستای نمازگاه،"مجتبی نادری" از روستای توتل،"علی چگینی" از روستای از روستای علی آباد شراء،"حسین اکبری" از روستای نمازگاه،"علیرضا چگینی" از روستای رضوانکده،"احسان احمدوند" از روستای گنجاب،"خدامراد پایدار" از روستای قجرآب علیا،"صمد کریمی" از روستای آغداش و"فرزاد مجیدی" از روستای جوراب به ترتیب به عنوان 10 خوشه برتر انتخاب شدند.
همچنین حمیرا سلیمانی، علیرضا راد، محمدعلی تاری وردی، ذبیح اله نیل چی و سید صمد موسوی به عنوان پنج باغدار نمونه شهرستان ملایر معرفی شدند و از شش مروج برتر این شهرستان نیز تقدیر شد.
شهرستان ملایر با 300 هزار نفر جمعیت، در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/576
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]