واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وعده كاهش قيمت خودرو فراموش شد
خودروسازان در شرايطي كاهش 3درصدي قيمتها را وعده دادند كه نه تنها مابهالتفاوت تخفيف 3 درصد به خريداران خودرو عودت داده نشد و كيفيت خودرو ارتقا نيافت، بلكه خريداران خودرو همچنان در مقابل نمايندگيهاي خدمات پس از فروش در صفهاي طولاني در انتظار رفع عيب خودروهاي صفر خود هستند.
نویسنده : بهناز قاسمي
خودروسازان در شرايطي كاهش 3درصدي قيمتها را وعده دادند كه نه تنها مابهالتفاوت تخفيف 3 درصد به خريداران خودرو عودت داده نشد و كيفيت خودرو ارتقا نيافت، بلكه خريداران خودرو همچنان در مقابل نمايندگيهاي خدمات پس از فروش در صفهاي طولاني در انتظار رفع عيب خودروهاي صفر خود هستند.
اختلاف ميان شوراي رقابت و مجلس بر سر تعيين قيمت خودرو و كاهش 15 تا 30 درصدي قيمتها در سال جاري موجب شد كه خودروسازان بدون توجه به اين كشمكشها، با فروش اموال مازاد خود، تيراژ توليد را افزايش و قيمت تمام شده توليد را كاهش دهند و بدون توجه به بحث ارتقاي كيفيت، ميزان توليد را بالا بردند و در نهايت به بهانه خروج از ركود بازار، اعلام كردند كه به مشتريانشان 3 درصد تخفيف ميدهند و كساني كه در صف تحويل خودرو هستند نيز شامل اين تخفيفات خودروسازان ميشوند.
اكنون با گذشت يك ماه از وعده خودروسازان، نه تنها مابهالتفاوت خريد تا تخفيف به خريداران خودرو عودت داده نشده، بلكه صف خودروهاي معيوب صفر در مقابل نمايندگيهاي خدمات پس از فروش بيش از گذشته افزايش يافته است، به طوري كه گفته ميشود، نارضايتي مردم از خدمات پس از فروش خودروها به حدي رسيده كه حاضر ميشوند خودروهاي معيوب خود را مقابل نمايندگي بفروشند و اين مسئله بازار دلالان را مقابل نمايندگيهاي خدمات پس از فروش داغ كرده است.
هرچند كه پيش از اين فعالان بازار از معايب اجباري كاهش قيمتها و افت كيفيتها هشدار داده بودند اما به گفته علي خاكساري، كارشناس خودرو متأسفانه خودروسازان در تمام اين سالها به بهانههاي مختلف كيفيت را فداي كميت كردند و حتي اگر تخفيف ظاهري خودروسازان نيز اتفاق نميافتاد در نهايت باز هم كيفيت خودروهاي توليدي ارتقا نمييافت.
وي با انتقاد از اظهارات وزير صنعت و كافي دانستن تنوع خودروها گفت: گفتههاي محمدرضا نعمتزاده در رابطه با كافي بودن تنوع محصولات خودروسازان در حالي است كه همچنان توليدات قديمي خودروسازان بخش زيادي از خطوط توليد آنها را به خود اختصاص داده است و رسيدن به كيفيت و مسائل زيستمحيطي بهصورت خودكار و با ورود محصولاتي جديد و متنوع از جانب خودروسازان قابليت تحقق پيدا خواهد كرد، اما سياست اخير وزارت صنعت، با اين ديدگاه به نوعي در تقابل است.
وي افزود: وزير صنعت بدون توجه به كيفيت ضعيف خودروهاي فعلي، توليد ون و خودروهاي برقي و هيبريدي را اولويت اين وزارتخانه عنوان ميكند، در حالي كه خودروسازان همچنان مشغول توليد محصولاتي قديمي هستند و حتي براي توسعه محصولات خود نيز فعلا به خودروهاي چيني تكيه كردهاند. با تمام اين تفاسير هنوز وزارت صنعت و خودروسازان هنوز تكليف خود را نميدانند و پس از سالها هنوز شناخت درستي از تقاضاي بازار ندارند، حال در چنين شرايطي مصرفكنندگان توقع خودروهاي بهروز و باكيفيت را دارند، آيا با اين نگرش فعالان صنعت خودرو اين تقاضاي مردم عملي ميشود؟
البته بيتوجهي به رشد كيفيت، در حالي ادامه دارد كه رئيس شوراي رقابت، اوايل شهريورماه در پاسخ به اعتراض اعضاي كميته تحقيق و تفحص مجلس در خصوص عدم برگزاري جلسات كميته ويژه قيمتگذاري، از عملكرد خودروسازان و تحقق شروط شوراي رقابت ابراز رضايت كرد و افزود: خودروسازان به شروط شورا عمل كردند و كيفيت محصولاتشان را نيز ارتقا دادند. اما صفهاي طويل مقابل نمايندگيهاي پس از فروش از واقعيت ديگري حكايت دارد و ان اينكه خودروسازان با تحويل خودروهاي معيوب به مشتريان، بازار نمايندگيهاي خدمات پس از فروش را رونق دادند. از اين رو گارانتيهاي ناكافي و استفاده از قطعات بيكيفيت، دريافت مبالغ سنگين براي تعمير خودرو و نامناسب بودن خدمات نمايندگيها را بايد عمده مشكلات مردم با نمايندگيهاي خدمات پس از فروش دانست.
ميگويند روغنريزي سمند ايافسون عادي است
به گزارش تسنيم، يكي از دارندگان خودرو سمند اي اف سون كه بنا به اظهار خود حدود دو ساعت است كه در صف يكي از اين نمايندگيها ايستاده است با اعلام اينكه خودروي سمند اي اف سون وي هر روز با مشكلات متعددي مواجه ميشود، ميگويد: خودروي من روغنريزي دارد البته به اعتقاد اكثر خريداران اي اف سون روغنريزي در اين خودرو طبيعي است؛ چندين بار است كه به نمايندگيهاي خدمات پس از فروش مراجعه ميكنم اما هربار بعد از سه ماه تعمير باز روغنريزي خودرو درست نميشود.
مراجعهكننده ديگر ي به اين نمايندگي ايران خودرو با بيان اينكه قيمت قطعات در نمايندگيهاي خدمات پس از فروش متفاوت بوده و حتي برخي از آنها از قطعات بيكيفيت هم استفاده ميكنند، گفت: قطعه در نمايندگيهاي خدمات پس از فروش درجات مختلفي دارد و بر اساس درخواست مشتري نصب ميشود حال اگر مشتري قطعه ضعيفي را خريداري كند بايد يك ماه بعد به همان نمايندگي مراجعه كرده و خواستار تعويض آن شود.
جولان دلالان خودروهاي كاركرده و صفر كنار نمايندگيهاي خدمات پس از فروش
نكته قابل توجه، وجود دلالان خريد و فروش خودروهاي صفر و كاركرده در كنار اين نمايندگيهاست كه با ترفندهاي خاص معاملات خود را در نزديكي اين نمايندگيها بدون هيچ مشكلي انجام ميدادند.
يكي از اين دلالها ميگويد بازار خريد و فروش خودرو يك سالي است كه دچار ركود شده است و مردم تمايل چنداني به خريد خودرو ندارند اما نارضايتي مردم از نحوه خدمات پس از فروش در نمايندگيها باعث شد تا بازار خريد و فروش خودروهاي كاركرده در اينجا داغ باشد.
وي با اشاره به اينكه البته اينجا دعوتنامه و حواله خودروهاي صفر هم مورد معامله قرار ميگيرد، گفت: در اكثر معاملات خودروهاي صفر مجبوريم خودرو را با لحاظ سودي اندك به مشتريان بفروشيم اما اين روزها خوشبختانه التهابات بازار باعث شده تا مثلاً در معامله خودروي پرشيا بتوانيم سود 1 تا 5/1 ميليون توماني را كسب كنيم.
وي فعاليت خود را در كنار خيابان و مقابل نمايندگيهاي خدمات پس از فروش بلامانع ميداند و ميگويد: هر روز آگهيهاي مختلفي از خريد و فروش خودرو چاپ ميشود من هم به اينجا ميآيم و با مشتريان خود به صورت حضوري يا تلفني معامله ميكنم. وي با اشاره به دو خودروي 405 و پرشيا صفر كه كنار خيابان پارك شده بود، گفت: حتي خودروهاي خود را به اينجا ميآورم تا مشتريان به راحتي خودرو را ديده و خريد و فروش با سرعت بيشتري انجام شود.
گلهمندي اين فرد از عدم پاسخگويي شركتهاي خدمات پس از فروش در حالي مطرح ميشود كه شركتهاي خودروساز در سايت نوبتدهي خود به مراجعهكنندگان اعلام ميكنند كه در صورت اخذ نوبت از نمايندگيهاي خدمات پس از فروش و مواجهه با عدم پذيرش توسط نمايندگي با مركز تماس مشتريان در گروه سايپا 096770 و در گروه ايران خودرو با 09440 تماس حاصل نماييد. اما بنا به اذعان اكثر مراجعهكنندگان نمايندگيهاي خدمات پس از فروش اين شمارهها هميشه اشغال بوده و كمتر فردي ميتواند شكايت خود را به مراجع مربوطه آن هم از طريق تماس اعلام نمايد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]