واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانستنی ها/
چگونه دزدان حساب بانکی مان را ناکام کنیم؟
مراقبت از اسناد باارزش مانند گذرنامه، گواهینامه، کارت ملی، کارت های بانکی و دفترچه های حساب بانکی بسیار با اهمیت است. همیشه مطمئن شوید که این اسناد در هرجا چه خانه و چه محل کار و یا هنگامی که در مسافرت هستید در دسترس تان هستند.
به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، زمانی که از این اسناد استفاده نمی کنید، بهتر است آنها را در گاوصندوق خانه نگه دارید. همیشه به یاد داشته باشید که کارت های بانکی خود را در مکانی جدا از کلمه عبور آنها نگه دارید.
تمام اسناد اداری زائد را از بین ببرید
به کلاهبرداران فرصت طلب کمک نکنید. همیشه اسناد اداری مهم شخصی و مالی را که دیگر به آنها نیاز ندارید به روشی که دیگر قابل استفاده نباشد، از بین ببرید. اگر این کار را نکنید جنایتکاران به اسم، آدرس و دیگر اطلاعات شما از طریق رسیدها، قبض ها و مدارک مهمی که دور می ریزید، دسترسی پیدا می کنند و از آنها سوءاستفاده می کنند.
اطلاعات بانک را به روز کنید
بانک ممکن است نیاز داشته باشد در زمان انجام تراکنش هایی که در مقایسه با تراکنش های معمول شما غیرعادی به نظر می رسند، با شما تماس گرفته و برای اطمینان از صحت آنها برخی از اطلاعات شخصی شما را جویا شود. این امر می تواند موجب کاهش جرایم مالی شود. بسیار ضروری است که در صورت تغییر اسم، آدرس یا شماره تماس های خود، آن را سریعا به اطلاع بانک برسانید.
صورت حساب های خود را چک کنید
بسیاری از جرایم مالی تا مدت ها کشف نمی شوند فقط به این دلیل که قربانی از وقوع آنها بی اطلاع است. بنابراین کنترل صورت حساب های بانکی یا هر صورت حساب دیگر پس از دریافت، بسیار ضروری است. باید مطمئن شوید که هر چیزی که ثبت شده، صحت دارد. اگر تراکنشی وجود دارد که از آن بی اطلاع هستید آن را سریعا به اطلاع نزدیک ترین شعبه بانک برسانید. شما می توانید به روش های مختلف از طریق خودپردازها، سیستم تلفن بانک، سیستم اینترنت بانک و یا مراجعه به شعب از آخرین تراکنش های انجام شده حساب های شخصی خود آگاه شوید.
از کامپیوتر خود محافظت کنید
اگر کامپیوتر شما ایمن نباشد، امکان افشا شدن اطلاعات شما وجود دارد. باید بدانید که چگونه از کامپیوتر خود در مقابل تهدیدات محافظت کنید.
شناسه کاربری
هرگز از اطلاعات شخصی خود مانند شماره تلفن همراه، نام و نام خانوادگی در شناسه کاربری خود استفاده نکنید. با این کار شما یکی از عوامل احراز هویت را به راحتی در دسترس نفوذگران قرار خواهید داد و کار را برای فعالیت های مخرب آنها راحت خواهید کرد. فقط کافی است نفوذگران رمز عبور شما را حدس بزنند تا بتوانند به حساب شما دسترسی داشته باشند.
رمز عبور
رمزهای عبور بخش مهمی از سرویس های بانکی الکترونیکی هستند و در حقیقت در خط مقدم حفاظت از حساب های کاربری در سرویس های مذکور قرار می گیرند. یک کلمه عبور نامناسب ممکن است منجر به کلاهبرداری های مالی بزرگی شود.
بهترین رمز عبور، رمزی است که شما آن را به راحتی به خاطر می سپارید ولی دیگران نمی توانند آن را حدس بزنند. وقتی که رمز عبور خود را انتخاب کردید آن را به طور منظم عوض کنید. اگر برای یک سال است که از یک رمز عبور استفاده می کنید، الان زمانی است که باید آن را تغییر دهید.
هرگز رمز عبور خود را در اختیار دیگران نگذارید و هیچ گاه آن را جایی ننویسید یا در کامپیوتر خود ذخیره نکنید.
در انتخاب رمز عبور مناسب به موارد زیر دقت کنید:
هیچ گاه برای رمز عبور خود از اطلاعات شخصی مانند اسم، تاریخ تولد، شماره موبایل و... استفاده نکنید. رمزهای عبور پیش فرض را پس از اولین ورود به سیستم تغییر دهید. بهتر است رمزهای عبور در سیستم های مختلف با یکدیگر متفاوت باشند. هر چقدر رمز عبور طولانی تر باشد، امنیت آن بیشتر است. از رمزهای عبور ترکیبی استفاده کنید که شامل حروف کوچک، حروف بزرگ، ارقام و نشانه ها شود. مانند: Gw1A * 41S5
سعی کنید در رمز عبور حداقل یک بار از Space استفاده نمایید.
حداقل هر سه ماه یک بار بنا به دفعات استفاده، رمز عبور خود را تعویض کنید که البته تغییر یک ماهه توصیه می شود. کلمات عبور خود را با هیچ کس در میان نگذارید. با تمام رمزهای عبور خود به عنوان اطلاعات حساس و محرمانه برخورد کنید.
امنیت شخصی
باید مراقب افراد اطراف خود در زمانی که از دستگاه های خودپرداز استفاده می کنید، باشید. هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز نزدیک به آن بایستید و روی صفحه کلید را بپوشانید به طوری که کسی رمز عبور شما را در هنگام وارد کردن نبیند. کمک افراد غریبه را نپذیرید و اجازه ندهید کسی شما را گیج کند.
اگر هنگامی که از دستگاه های خودپرداز استفاده می کنید، شخصی مشکوک به نظر رسید یا به شما نزدیک شد، عملیات خود را لغو کنید و از آن مکان دور شوید. پس از تکمیل عملیات، قبل از اینکه دستگاه خودپرداز را ترک کنید، سریعا پول و کارت خود را بردارید. در پایانه های فروشگاه ها زمانی که رمز عبور خود را وارد می نمایید، مراقب باشید که کسی از پشت سر شما رمز عبور را نبیند.
اطراف دستگاه خودپرداز به خصوص قسمت های کارت خوان و صفحه کلید را کنترل کنید، چراکه ممکن است افراد سودجو برای دزدیدن اطلاعات شما به نصب دوربین، صفحه کلید جعلی یا کارت خوان جعلی اقدام کرده باشند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]