واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گمانه زنی رسانه های تاجیک در باره تغییر احتمالی جایگاه ایران در اجلاس شانگهای دوشنبه ـ ایرنا ـ رسانه های محلی تاجیکستان خبردادند که به احتمال زیاد جمهوری اسلامی ایران در اجلاس پیش روی سازمان همکاری شانگهای از کشور ناظر به کشور عضو این سازمان بین المللی پذیرفته خواهد شد.
رسانه های خبری تاجیکستان امروز با اشاره به سفر قریب الوقوع حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان و شرکت در اجلاس شانگهای خبردادند که به احتمال زیاد جایگاه جمهوری اسلامی ایران در اجلاس پیش روی سازمان همکاری شانگهای از کشور ناظر به کشور عضو تغییر خواهد یافت.
سازمان همکاری های شانگهای به طور رسمی در سال 2002 تشکیل شد. اعضای کنونی این سازمان را کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان تشکیل می دهند.
در سال 2004 مغولستان ، و در سال 2005 ، ایران، پاکستان و هندبه عنوان ناظر در این سازمان پذیرفته شدند. در این سال ایالات متحده آمریکا نیز درخواستی برای عضویت به عنوان ناظر در این سازمان ارائه کرد که با مخالفت اعضا روبه رو شد.
از ویژگی های این سازمان همکاری های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی بین اعضا است. این سازمان تاثیرات ناتو را بر معادلات بین المللی تعدیل می کند.
" عبد الفیض عطایف " سخنگوی وزارت امور خارجه تاجیکستان امروز در یک نشست مطبوعاتی با رسانه های خارجی در شهر "دوشنبه" گفت : " حسن روحانی " رییس جمهوری اسلامی ایران فردا شب در راس یک هیات بلندپایه به تاجیکستان سفر خواهدکرد.
وی افزود : رییس جمهوری اسلامی ایران بر اساس یک سفر رسمی و در حاشیه آن برای شرکت در اجلاس سران کشور های عضو سازمان همکاری های شانکهای از تاجیکستان دیدار می کند.
این نخستین سفر " حسن روحانی " پس از رسیدن به ریاست جمهوری به کشور دوست، هم زبان و هم دین تاجیکستان است.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه تاجیکستان در جریان سفر " حسن روحانی " رییس جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان توربین دوم نیروگاه " سنگتوده ـ 2" مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
" حسن روحانی " در جریان دیدار از تاجیکستان با "امامعلی رحمان " رییس جمهوری این کشور ده سند همکاری در زمینه های انرژی، صنایع ، علم ، فرهنگ و آموزش و پرورش امضا خواهد کرد.
به گفته " ابراهیم رحیم پور" معاون آسیا و اوقیانوسیه وزیر امور خارجه ایران، " حسن روحانی" در حاشیه سفر رسمی خود به تاجیکستان در نشست سران کشور های عضو سازمان همکاریهای شانکهای شرکت و با سران کشور های روسیه و چین دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
ایران یکی از سرمایه گذاران بزرگ تاجیکستان در منطقه آسیای میانه به حساب می آید که تجارت میان دو کشور دوست طی 10 سال اخیر به 300 میلیون دلار بالغ شده است.
در حال حاضر بیش از 150 شرکت ایرانی در تاجیکستان در زمینه های مختلف اقتصادی فعالیت دارند، طی 22 سال گذشته میان ایران و تاجیکستان بیش از 100 توافق نامه همکاری به امضا رسیده که اکثر آن ها در تاجیکستان عملی شده است.
با سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان دو پروژه بزرگ نیروگاه سنگتوده ـ 2 و تونل استقلال مورد بهره برداری قرار گرفته است.
امامعلی رحمان رییس جمهوری تاجیکستان، چندی قبل از ایران به عنوان بزرگترین شریک اقتصادی تاجیکستان نام برد و نیروگاه سنگتوده ـ 2 را بزرگترین پروژه دوران استقلال کشور متبوعش ارزیابی کرد.
اساق5**ه.ص**1446
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]