واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر جهاد کشاورزی: صنعت بذر ایران نیازمند فناوری های پیشرفته جهانی است تهران - ایرنا - معاون تولیدات زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفت: صنعت بذر ایران علاوه بر تسهیل قوانین و مقررات در بخش واگذاری برخی وظایف به بخش خصوصی، نیازمند بکارگیری فناوری های نوین و پیشرفته جهانی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس کشاورز روز دوشنبه در مراسم امضاء قرارداد واگذاری دانش فنی تکثیر و فروش دو رقم بذر هیبرید ذرت 704 و 705 به بخش خصوصی افزود: استفاده از تکنولوژی های پیشرفته جهانی به هیچ وجه به معنای نادیده گرفتن تلاش و توانایی محققان داخلی نیست.
وی اظهارداشت: برای توسعه کشاورزی راهی جزء گرایش به سمت خصوصی سازی نداریم، اگر چه تولید محصولات در اختیار کشاورزان است و به ظاهر کشاورزی ما خصوصی است اما بخش عمده خدمات مربوط به تولید از جمله اقدامات پشتیبانی، علمی و فنی کماکان توسط دولت انجام می شود.
وی با بیان اینکه کشاورزی ایران مسایل زیادی مواجه است، گفت: خصوصی سازی از جمله راه هایی به شمار می آید که فضا را برای توسعه، تسهیل، رشد و ارزان سازی خدمات فراهم می کند.
کشاورز سپس از محققان موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر خواست، گامی که برداشته شده را توسعه دهند و تکمیل کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از اجرایی شدن مقررات حق مالکیت معنوی خبر داد و گفت: این موضوع به رعایت حقوق معنوی افراد صاحب تکنولوژی و علم کمک بسزایی خواهد کرد.
کشاورز همچنین از موسسه اصلاح بذر کشور خواست تا از واگذاری تکنولوژی به بخش خصوصی حمایت کند.
وی اظهارداشت: هدف به تنهایی تولید نیست، چراکه تولید توسط واحدهای زیادی می تواند انجام شود بلکه هدف ما از واگذاری دانش فنی ارقام بذر به بخش خصوصی همچون واحد های پارس مغان، شهید بهشتی و شهید رجایی این است که این واحدها پیشگامان صنعت بذر کشور شوند.
وی با اشاره به اینکه صنعت بذر دارای تجارت منحصر به فرد با پیچیدگی و سختی فراوان است گفت: برای تحرک صنعت بذرکشور باید علاوه بر استفاده از توانمندی های محققان برجسته داخلی از مراکز تحقیقاتی خارجی نیز بهره مند شویم تا بخش خصوصی بتواند از صفر تا 100 را در این واحد ها تولید کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن تاکید براینکه وزارت جهاد کشاورزی به بخش خصوصی کمک خواهد کرد افزود: بخش خصوصی ما نیازمند
پشتیبانی، حمایت و برنامه ریزی است و برای اینکه واحدها اثرگذاری در کشاورزی ملی داشته باشند باید با چالش های جدیدی روبرو شوند.
وی با بیان اینکه دشت مغان از جایگاه خاصی در کشاورزی کشور برخوردار است گفت: این پتانسیل و ظرفیت در این منطقه وجود دارد و ما برای گذار از وضعیت موجود و دستیابی به وضعیت مطلوب در آینده باید توجه بیشتری به این بخش داشته باشیم.
اقتصام(3)9186 ** 1574
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]