واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزینه انتقال آب دریا به فلات تشنه مرکز ایران اصفهان-ایرنا- روزنامه زاینده رود با اشاره به آغاز مطالعات واردات آب از خارج در شماره امروز خود نوشت: گزینه انتقال آب دریا به فلات تشنه مرکز ایران،طرح تفکیک آب بهداشتی و شرب جدی است.
روزنامه زاینده رود در شماره امروز خود با سرتیتر تهران، اصفهان و کرمان به بخش مراقبت ویژه می روند؟ نوشت: گزینه انتقال آب دریا به فلات تشنه مرکز ایران
این روزنامه به نقل از وزیر نیرو گفت: واردات آب از سایر کشورها در حال مطالعه بوده و یکی از گزینه های جدی برای تأمین آب در معاونت آب و آبفای وزارت نیرو، استفاده از آبهای ژرف است.
حمید چیت چیان با اعلام اینکه موضوع انتقال آب دریا و واردات آب از سایر کشورها در حال مطالعه است گفت: با ابلاغ مصوبه های چهاردهمین نشست شورای عالی آب، زمینه های مناسبی برای اصلاح و بازسازی شبکه های توزیع آب فراهم می شود.
**بحران آب را جدی بگیریم
تهران، اصفهان و کرمان به بخش مراقبت ویژه می روند!
قائم مقام وزیر نیرو با تأکید بر اینکه امیدواریم در ادامه سال در شهرها با تنش آبی مواجه نشویم، گفت: تهران، اصفهان و کرمان در پاییز نیاز به مراقبت ویژه دارند و درصورتیکه مصرف کاهش پیدا نکند، آب ورودی سدها پاسخگوی نیاز
نخواهد بود.
ستار محمودی تصریح کرد: مصارف آب باید توسط مردم کنترل شود، همانگونه که تابستان را با مدیریت مصرف توسط مردم پشت سر گذاشتیم؛ بخش های آب و فاضلاب که متولی هستند نیز باید اقدامات لازم را انجام دهند.
قائم مقام وزیر نیرو با تأکید بر اینکه در طول تابستان عمدتا ذخایر آبمان مصرف می شود، گفت: با توجه به حجم کم نزولات در پاییز و عدم تغییر چشمگیر مصرف در کلان شهرها با تغییر فصل باید برنامه ریزی داشته باشیم.
محمودی با تأکید بر اینکه در طول تابستان باوجوداینکه 12 کلان شهر با جمعیت 23 میلیون نفری در تنش آبی قرار داشتند، گفت: برنامه ریزی فشرده انجام دادیم و تابستان را به خوبی مدیریت کردیم.
**طرح تفکیک آب بهداشتی و شرب جدی است
قائم مقام وزیر نیرو بابیان اینکه امسال 517 شهر که 12 مورد آن کلان شهر بودند، در وضعیت تنش آبی قرار داشتند که با پایش مداوم آب، تابستان را بدون قطعی برنامه ریزی شده آب سپری کردیم.
ستار محمودی بابیان اینکه شیوه های مصرف آب در کشور باید دگرگون شود ،گفت: امسال به دلیل خشکسالی، حدود 517 شهر در شرایط سربه سر تولید قرار داشتند که ازاین بین 12کلان شهر با جمعیت حدود 23 میلیون نفر با سطوح متفاوت در شرایط تنش آبی بودند.
وی بیان کرد: در این شهرها پایش مداوم آب انجام گرفت و وضعیت منابع موجود، میزان مصرف و اقدامات الزم برای مدیریت مصرف و کاهش هدر رفت آب انجام گرفت و خوشبختانه با اقدام مؤثر شرکتها، تابستان را بدون قطعی آب
برنامه ریزی شده سپری کردیم.
قائم مقام وزیر نیرو اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود، شیوه های مصرف آب در کشور باید دگرگون شود و بخشی از این دگرگونی در حیطه عمل متولیان بخش آب است.
محمودی با اشاره به شرایط کم آبی در کشور و لزوم برنامه ریزی بلندمدت برای تأمین پایدار آب تصریح کرد: پتانسیل میانگین سرانه آب در کشور ما حدود 1400 تا 1500 مترمکعب به ازای هر نفر در سال است، اما این رقم در کلان شهری همچون تهران حدود 300 مترمکعب است؛ این شرایط نگاه بلندمدت و مطمئنی را برای تأمین آب در کشور طلب می کند.
وی با اشاره به اینکه طرح تفکیک آب بهداشتی و آب شرب ادامه داد: این طرح نیز در همین راستا اجرایی خواهد شد و برای انجام آن افزون بر تأمین امکانات و بستر فنی، باید فرهنگ سازی الزم برای استفاده از آبهای بسته بندی در بین
مردم انجام شود.
قائم مقام وزیر نیرو از ضرورت مدیریت مصرف و تقاضا در بخش آب سخن گفت و افزود: در این زمینه بایستی سرمایه گذاری الزم برای استفاده از روش ها و تجهیزاتی که مصرف کننده را به استفاده حداقلی از آب تشویق کند، انجام
گیرد.چراکه هم اکنون حتی اگر مردم بخواهند مصرف خود را کاهش دهند، بسیاری از تجهیزات مورداستفاده آن آنها اجازه این کار را به مشترک نخواهد داد.
گ/8114/ 546
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]