تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند به شكل شما و اموال شما نگاه نمى كند بلكه به دلها و اعمال شما توجه مى نمايد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852134491




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تیلاپیا بخورید اما جایگزین انواع ماهی نکنید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تیلاپیا بخورید اما جایگزین انواع ماهی نکنید تهران -ایرنا- مشاور تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ماهی تیلاپیا بخورید اما تنوع را رعایت کنید،گفت:لحاظ نمودن دو وعده ماهی در طول هفته از اصول سبد غذایی سالم است اما در مصرف تیلاپیا اعتدال را نگه دارید.


این روزها پیامکی در فضای مجازی در باره ماهی تیلاپیا که با خود لینکی از فاکس نیوز را یدک می کشد، دست به دست می شود که مردم را از خوردن این نوع ماهی منع می کند.
فاکس نیوز علاوه بر اشار به پروش تیلاپیا در شرایط غیر بهداشتی در کشور چین، افزودن مقادیر زیادی آنتی بیوتیک و هورمون در آب محل پرورش به مقادیر زیادی امگا 6 در گوشت این ماهی به عنوان عامل مستعد کننده بیماری های آلزایمر ، التهابات روده و مشکلات قلبی اشاره کرده بود.
تیلاپیا که در سبد غذایی آمریکایی ها جایگاه خاصی پیدا کرده پس از میگو، ماهی آزاد و ماهی تن، رتبه چهارم را در بین طرفداران غذاهای دریایی دارد.

*** وقتی امگا6 دردسرساز می شود
براساس اعلام موسسه بین المللی بهداشت تغذیه آمریکا، ماهی تیلاپیا حاوی مقادیر مناسبی از اسیدهای چرب امگا3 است اما میزان امگا6 موجود در آن، بیش از اندازه زیاد و نگران کننده است.
در سال 2008 گروهی از متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه «ویک فارست» نتیجه مطالعه ای را منتشر کردند که در آن به مقایسه سطح اسیدهای چرب در میان انواع ماهی ها پرداخته شده بود.
در این بررسی مشخص شد که میزان اسید چرب امگا 3 در ماهی تیلاپیا نسبت به برخی دیگر از ماهی ها همچون ماهی آزاد پایین تر است.
اسید چرب امگا 3 با دارا بودن خاصیت ضدالتهابی نقش قابل توجهی در رشد مغز و بهبود عملکرد قدرت شناختی آن بازی می کند و همچنین ممکن است از بروز بیماری هایی از قبیل دیابت و آلزایمر پیشگیری کند.
همچنین در این بررسی آمده است ماهی تیلاپیای پرورشی حاوی سطح بالایی از اسید «آراشیدونیک»، نوعی اسید چرب امگا 6 است. این نوع اسید چرب در حالی که برای بهبود وضعیت بافت های آسیب دیده بدن ضرورت دارد مصرف زیاد آن با بروز اختلال های مغزی همچون آلزایمر و التهاب وخیم مرتبط است.
دکتر محمد هاشمی امروز دوشنبه در این باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: امگا 3 و امگا 6 از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع هستند که به وفور در گوشت ماهی یافت می شوند.
وی ادامه داد:تناسب ناموزون این دو اسید چرب در گوشت ماهی تیلاپیا تردیدهایی در مصرف آن پدید آورده است.
هاشمی افزود:ترکیب مناسب این دو اسیدچرب در سبد غذایی روزانه می تواند اثرات مفیدی نظیر کنترل فشار خون، بهبود وضعیت انعقاد خون، کاهش کلسترول، کاستن خطر ابتلا به بیماری های التهابی روده، ورم مفاصل و برخی از انواع سرطان و نیز اثر محافظت کننده بر سیستم قلب و عروق داشته باشد.

*** تیلاپیا مضرتر است یا فست فودها
این مشاوره تغذیه و رژیم درمانی افزود: میزان پایین اسید چرب امگا 3 در مقابل میزان بالاتر امگا 6 در انواع پرورشی ماهی تیلاپیا موجب طرح پرسش در مورد سودمند بودن آن شده به نحوی که برخی حتی خوردن آن را از فست فود مضرتر می دانند.
وی با رد این ادعا که خوردن تیلاپیا زیان بیشتری نسبت به همبرگر و سوسیس و کالباس دارد، گفت: این ادعایی نادرست محسوب می شود و مجامع علمی نیز آن را نپذیرفته است.
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران اضافه کرد: برخی از مطالعات انجام شده در آمریکا نشان می دهد که با تغییر در نوع تغذیه و نگهداری این ماهی ها می توان نسبت اسیدهای چرب امگا 3 و 6 را در ترکیب آن متعادل ساخت تا جای هر گونه تردیدی از بین برود.
وی یاد آور شد:فقط با استناد نامناسب بودن مقادیر این دو اسید چرب نباید افراد را از مصرف ماهی تیلاپیا منع کرد.
به گفته هاشمی گنجاندن ماهی تیلا پیا در سبد غذایی دارای مزایای متعددی است و می توان برای تامین امگا 3 و بهبود این نسبت از سایر منابع غذایی یا در برخی حالات از مکمل ها استفاده کرد.
وی توصیه کرد:لحاظ نمودن دو وعده ماهی در طول هفته از اصول سبد غذایی سالم است و انحصار مصرف ماهی به تیلاپیا می تواند به سلامت این سبد غذایی لطمه بزند لذا توصیه می شود انوع ماهی های چرب به ویژه سالمون را در جیره غذایی خود بگنجانید و در بین دفعات نیز با رعایت سایر اصول صحیح تغذیه، از تیلاپیا استفاده کنید.

*** ارزیابی تیلاپیای چینی
هاشمی اظهار کرد: آنچه امروزه به عنوان تیلاپیا از کشور چین در بازار مواد غذایی ایران یافت می شود محصولی است که به واسطه منبع تولید آن بایستی توسط مسئولین ذیربط در وزارتخانه های بازرگانی و بهداشت مورد ارزیابی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه نحوه تغذیه و نگهداری این ماهی ها بر کیفیت گوشت آنها برای مصرف انسان تاثیر می گذارد افزود :با توجه به اهمیتی که تغذیه در سلامت اجتماع و بهره وری عمومی دارد شایسته است مسئولان امر ضمن بررسی دقیق به صراحت در مورد آن اظهار نظر کنند.

***در مورد ماهی تیلاپیا بیشتر بدانیم
تیلاپیا نامی است که بر روی گونه ای متجاوز از یک صد نوع ماهی که درآبهای شیرین زندگی می کنند اطلاق می شود و تاریخچه مصرف آن توسط انسان به آفریقا و دوران مصر باستان بر می گردد.
قابلیت انطباق پذیری ورشد سریع این گونه آن را برای انتخاب به عنوان ماهی پرورشی بسیار مناسب ساخته است.
گوشت این ماهی منبع مناسبی برای تامین پروتئین بدن است ضمن اینکه میزان پایین چربی های اشباع شده، کربوهیدرات و سدیم در ترکیب آن در کنار مقادیر متنابهی از ریز مغذی هایی نظیر فسفر، نیاسین، ویتامین ب 12 و پتاسیم موجب افزایش ارزش غذایی آن به عنوان یک خوراکی کم کالری و سودمند است.
تولید انبوه و طعم متبوع این ماهی موجب شده است که پس از اوج گیری مصرف آن از سال 2000 در حال حاضر به عنوان چهارمین غذای دریایی مجبوب در آمریکا شناخته شود که هر روز نیز بر طرفداران آن افزوده می شود.
امروزه این ماهی در تعداد زیادی از کشورها در قاره های آسیا ، آفریقا و آمریکا پرورش داده می شود.
در گذشته و در قاره آفریقا به خصوص در کشور کنیا ، این ماهی با هدف کنترل بیولوژیک پشه مالاریا و نیز کنترل برخی از گیاهان آبی استفاده می شد و بنا به دلایل نختلف و به دنبال کشف ویژگی های خاص آن به عنوان یک گونه پرورشی مورد توجه قرارگرفت .
تولید این ماهی به علت هزینه بسیار پایین، نیاز اکسیژنی پایین ، قابلیت رشد و تکثیر سریع ، قابلیت تطبیق با انواع شوری آب، مقاومت نسبی در برابر بیماری ها و قابلیت تولید در انواع شرایط آب و هوایی به سرعت در حال افزایش است به نحوی که از آن به عنوان مرغ آبزی پروری یاد می شود.
علمی (5)**1354**1440


17/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن