واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل آموزشی و پژوهشی مازندران: رانت های پژوهشی در ادوار گذشته این بخش را با بحران مواجه کرده است نوشهر - ایرنا - لطف الله آجودانی مشاور استاندار و مدیرکل آموزش و پژوهشی استانداری مازندران گفت که معضل رانت های پژوهشی در ادوار گذشته و تبعیض بین دستگاه ها در این خصوص این بخش مهم را با بحران مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آجودانی روز دوشنبه در نشستی خبری در نوشهر، افزود: در برخی مواقع در ادوار گذشته ابتدا مجری برای کار پژوهشی انتخاب می شد و پس از آن دنبال تعریف پروژه پژوهشی برای این مجری بودند که در استان مازندران نیز این رویه دنبال می شد.
وی با اشاره به اهمیت و اعتباری که دولت تدبیر و امید برای بخش پژوهش قائل است، گفت: نسبت به پژوهش های کاربردی حساسیت ویژه ای وجود دارد و از سویی رانت های پژوهشی نیز پذیرفتنی نیست.
آجودانی خاطرنشان کرد: در استان مازندران اکنون بر اساس اولویت های توسعه ای استان، پیشنهادات به دستگاه های اجرایی داده می شود تا بر اساس این اولویت ها مجریان برای کارهای پژوهشی تعیین شوند.
مدیرکل آموزشی و پژوهشی استانداری مازندران در ادامه تقویت بخش نظارتی را نیز اقدامی مهم توصیف کرد و اظهار داشت: باید پژوهش ها در مسیر درست هدایت شود، گر چه شاید مقاومت هایی در این مسیر صورت گیرد.
وی در ادامه واژه پژوهش را به معنای جستجوگری و یافتن پاسخ مسایل عنوان کرد و گفت: در پژوهش، پژوهشگر باید برای تعریف مساله به آسیب شناسی از وضع موجود اقدام کند و برای دستیابی به این هدف نیاز به ذهن جستجوگر و نقاد هستیم که در امور تشکیک و تردید کرده و سوالات و ابهامات را مطرح کند.
آجودانی با اشاره به اینکه در جامعه ما شرایط مناسب برای جستجوگری، پرسشگری و نقد منصفانه وضع موجود وجود ندارد، گفت: وقتی در سیستم آموزشی کشور دانش هایی القایی آموخته می شود دیگر جایی برای نقادی و خلاقیت باقی نمی ماند.
وی بودجه بخش پژوهش را یک تا 3 درصد بودجه دستگاه های اجرایی اعلام کرد و گفت: با این میزان اعتبار به طور قطع پژوهش پیشرفتی نمی کند.
مدیرکل آموزشی و پژوهشی استان مازندران در تشریح وضعیت پژوهش در این استان، گفت: در دولت تدبیر و امید اقدامات خوبی در استان مازندران در این خصوص صورت گرفته است. در سال 92 و اوایل 93 از بودجه تخصیص داده شده 140 پروژه پژوهشی کاربردی و توسعه محور تعریف شده و 60 میلیارد دریال بودجه پژوهشی از خزانه برای استان جذب شده که تلاش می کنیم تا پایان سال 93 این میزان از مرز 100 میلیارد ریال نیز بگذرد.
وی جایگاه استان مازندران نسبت به دیگر استان های در امر پژوهش را مطلوب دانست و گفت: استان مازندران از لحاظ پروژه های تعریف شده و مقالات علمی و دیگر فعالیت های پژوهشی جایگاه خوبی دارد.
آجودانی در توضیح این مطلب که در مجموع وضعیت پژوهش در کشور نیازمند آسیب شناسی و اصلاح است، رتبه ایران در ارایه مقالات علمی در منطقه و جهان را خوب دانست اما در عین حال گفت که در صورتی می توانیم از لحاظ علمی به خود ببالیم که استناد به مقالات علمی ایرانی ها در نشریات معتبر علمی بین المللی بالا باشد که این میزان در حال حاضر ناچیز است به این دلیل که مقالات علمی ما چندان کاربردی نبوده است.
وی گفت: دولت تدبیر و امید تلاش می کند با توجه به جایگاه پژوهش نسبت به آسیب شناسی درباره وضع موجود اقدام کند تا شاهد و توسعه کمی و کیفی بخش پژوهش در کشور باشیم.
آجودانی رویکرد استاندار مازندران به بخش پژوهش را مطلوب توصیف کرد و اظهار داشت: بر اساس طرح جامع پژوهشی که برای نخستین بار در مازندران تدوین شده و به عنوان پایلوت در کشور در استانداری مازندران اجرا می شود و 3 ماه کار کارشناسی شبانه روزی درباره آن صورت گرفته، تلاش می کنیم با آسیب شناسی به دنبال پژوهش های کاربردی و توسعه محور باشیم.
وی با اشاره به اینکه استانداری از هر پژوهش توسعه محور و کاربردی حمایت می کند، گفت: چون پژوهش ها تا کنون بر اساس اولویت های توسعه ای نبوده، وضع موجود در حوزه پژوهش نگران کننده بوده و دغدغه های اساسی درباره آن وجود دارد.
آجودانی در ادامه با اشاره به اجرای موفق دو پروژه در حوزه نانوفناوری در قالب طرح نیمه صنعتی در استان مازندران، گفت: این پروژه ها در حوزه نگهداری مرکبات، افزایش عمر آن بدون استفاده از سردخانه و کاهش پوسیدگی مرکبات به میزان 15 تا 20 درصد بوده که ارزش افزوده بالغ بر 20 میلیارد ریال خواهد داشت.
وی تدوین تقویم سالانه آموزشی و پژوهشی را یکی دیگر از ضروریات گسترش فعالیت ها در این بخش دانست و گفت: این اقدام در مازندران صورت گرفته است و بر اساس یکی از اولویت ها در این بخش نیز برنامه برگزاری تالار گفتگو طراحی شده که به شکل ماهانه برگزار می شود.
وی ادامه داد: موضوعات اولویت دار از قبل انتخاب شده و هر ماه در قالب تالار گفتگو با حضور کارشناسان مورد بحث قرار می گیرد و اثرگذاری بالایی نیز دارد.
آجودانی در ادامه از رسانه ها خواست نسبت به موضوع پژوهش اهتمام بیشتری داشته باشند و گفت: البته نگاه موجود به رسانه ها مطلوب نیست و دولت تدبیر و امید باید با تغییر این فضا بارقه امید را در فضای رسانه ای کشور ایجاد کند. نگاه به نقد رسانه ها نیز وضعیت چندان مطلوبی ندارد، گر چه نقد برخی رسانه ها نیز شکل تخریب به خود می گیرد اما در مجموع معتقدم باید در رفتارها با اهالی رسانه تجدیدنظر صورت گیرد.
1535/506
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]