واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آيا اگر رسانهها فشار بيشتري بياورند « قصهها» اسكار ميگيرد؟!
خبرگزاري ايسنا، مطلبي را درباره آنچه از «حواشي فيلم قصهها در يكي، دو هفته اخير» مينامد، منتشر كرد. نويسنده در اين مطلب سعي ميكند با درهم آميختگي چند وجه خبري و به نيت «تحليل»! در كسوت دفاع از فيلم ضعيف قصهها ساخته رخشان بني اعتماد كه حضورش در جشنواره هفتاد و يكم ونيز جهتگيري و اظهار نظر وزير فرهنگ را نيز به وجود آورد، به خورد مخاطب بدهد.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
روز گذشته خبرگزاري ايسنا، مطلبي را درباره آنچه از «حواشي فيلم قصهها در يكي، دو هفته اخير» مينامد، منتشر كرد. نويسنده در اين مطلب سعي ميكند با درهم آميختگي چند وجه خبري و به نيت «تحليل»! در كسوت دفاع از فيلم ضعيف قصهها ساخته رخشان بني اعتماد كه حضورش در جشنواره هفتاد و يكم ونيز جهتگيري و اظهار نظر وزير فرهنگ را نيز به وجود آورد، به خورد مخاطب بدهد.
اين خبرگزاري كه در ميان اهالي رسانه، معروف به گردش 180 درجهاي در موضعگيري هايش با تغيير دولتها است، در تحليلي كه نشانههاي ضعف منطقي و چينش سير تطور اتفاقات مرتبط با فيلم در آن مشهود است، به نتيجهاي برخلاف موضعي كه در ابتدا نسبت به فيلم داشت، ميرسد. گويا نويسنده در منجلاب گيجي و نتيجهگيري خود ساخته گرفتار شده است.
نويسنده در ابتداي اين مطلب ضمن تكذيب حرفهاي وزير ارشاد كه در يك گفت و گوي زنده تلويزيوني اظهار شده بود، مينويسد: «اين گروه[رسانههاي منتقد فيلم قصهها و حضورش به عنوان نماينده سينماي ايران در جشنواره ونيز] كار را تا جايي پيش بردند كه به نوعي سعي كردند حرف توي دهن وزير ارشاد بگذارند{!!!} و از سوي اين مقام مسئول اظهاراتي را منتشر بكنند كه حضور فيلم قصهها را در جشنواره ونيز زير سؤال ببرند. »
نويسنده در حالي مطلع تحليل و گزارشش را با طرفداري مطلق از قصهها و توهين به وزير ارشاد آغاز ميكند كه در اواسط مطلب كوتاهش مينويسد: «آيا مسئولان وزارت ارشاد اين جايزه را به عنوان افتخاري براي سينماي ايران به فال نيك ميگيرند يا تحث تأثير گروهها و رسانههايي كه سعي ميكنند به آنها بقبولانند اين حضورها سياهنمايي است، قرار ميگيرند و موفقيت سينماي ايران را ناديده ميگيرند؟!»
درست چند خط پايينتر از همين تعريف و تمجيدها در رساي افتخار آفريني فيلم قصهها در جشنواره ونيز، در اقدامي كاملاً متناقض با اظهارت قبلياش ميگويد: «بسياري از كارشناسان فيلم «قصهها» از كارگرداني چون رخشان بنياعتماد را كه هميشه دغدغه اجتماعي دارد، در جمع كارهاي او از جمله كارهاي متوسطش ميدانند»!!! و در كمال تعجب علت اصلي كسب اين جايزه توسط فيلم قصهها را به طرح پرسشي چنين تحليل كرده بود:«چقدر مخالفتها و هجمههاي رسانههاي داخلي بر تاثير گرفتن اين جايزه در جشنواره فيلم ونيز تأثير گذاشت؟!»
اعتراف نويسنده به ضعيف بودن فيلم بني اعتماد و اينكه علت اصلي اهداي جايزه از جانب صاحبان جشنواره ونيز (كه درباره سياسي و هدفمند بودن جوايز جشنوارههاي خارجي صدها مطلب از سوي رسانههاي دلسوز و آگاه نوشته شده است) هجمههايي اعلام شده كه توسط رسانههاي داخلي عليه قصهها شكل گرفته، در نوع خودش بسيار جالب و البته تأسف برانگيز است. حال سؤال از نگارنده آن مطلب اين است كه اگر جايزه آوردن فيلم قصهها در ونيز به دليل فشارهاي رسانهاي در داخل ايران بوده است پس به خودي خود اين مطلب آشكار ميكند كه جشنوارههاي خارجي عمدتاً كاري به خود فيلم ندارند و حواشي و سياسيكاريهاي پيرامون فيلم برايشان جذاب است و به همين دليل انتقاد خيلي از فعالان رسانهاي را كه ميگويند جشنوارههاي خارجي بر محور سياست ميچرخند، تأييد ميكند.
پس با اين منطق بهتر است خانم بني اعتماد از رسانههاي منتقد فيلمش درخواست كند كه او و فيلمش را بيشتر مورد نقد و فشار قرار دهند تا با اين بهانه شايد جايزه اسكار امسال را هم از آن خود كند.
خبرگزاري ايسنا، پس از تغيير دولت و به جهت اينكه زيرمجموعه جهاد دانشگاهي به حساب ميآيد، با گرفتار شدن در يك فضاي پارادوكسيكال خودخواسته، به جاي رعايت جانب انصاف و پوشش بدون غرض و جهتگيري سياسي حداقل در حوزههايي غير از عرصه سياست و به خصوص حوزه فرهنگي، در حال طي مسيري است كه با مواضع قبلياش در دولت گذشته كاملاً متباين بوده و حكم تنافر شب و روز را دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]