تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را براى بزرگداشت خداوند زيبا بنويسد، خداوند او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829185806




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اكران سياه رسانه‌هاي غرب از «قصه‌ها»ي بني اعتماد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اكران سياه رسانه‌هاي غرب از «قصه‌ها»ي بني اعتماد
اكـران فيـلم «قصه‌ها» ساخته رخشان بني‌اعتماد در ونيز بازتاب‌هاي فراواني داشت، به نحوي كه مضمون فيلم و صحبت‌هاي بني‌اعتماد در نشست خبري آن به عنوان تيتر اكثر رسانه‌هاي مطرح جهان انتخاب شد.
نویسنده : محمدصادق عابديني 


اكـران فيـلم «قصه‌ها» ساخته رخشان بني‌اعتماد در ونيز بازتاب‌هاي فراواني داشت، به نحوي كه مضمون فيلم و صحبت‌هاي بني‌اعتماد در نشست خبري آن به عنوان تيتر اكثر رسانه‌هاي مطرح جهان انتخاب شد.

به گزارش «جوان»، خبرگزاري رويترز در تحليل فيلم «قصه‌ها» نوشت: آنچه كه تهران را تاريك، غم انگيز و متروك نشان مي‌دهد، زندگي مردمي است كه تنها پولشان كفايت زنده ماندنشان را مي‌دهد و زماني كه مجبور به تحمل شرايط دهشتناك بروكراسي، بيكاري، اعتياد به مواد مخدر و خيانت همسر مي‌شوند، اين شرايط برايشان زجرآورتر مي‌شود.

رخشان بني اعتماد در نشست خبري فيلم «قصه‌ها» در جشنواره ونيز گفت: وضعيت اقتصادي در ايران بحراني است و اين به دليل تحريمي است كه حقيقتاً مردم ايران تاوان آن را مي‌دهند. كودكان ما، از بيماري‌هاي جدي چون سرطان رنج مي‌برند كه اينها حقيقتاً نتايج همان تحريم است. من حقيقتاً دوست دارم كه اين تحريم‌ها برداشته شوند، كسي بايد پاسخگوي مردم ايران باشد. وي افزود: مردم جهان بايد اين مسئله را مد نظر داشته باشند كه همواره تصميماتي در سطح بين‌الملل زندگي مردم عامي را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد.

صحبت‌هاي بني اعتماد در خصوص رفع تحريم‌ها بازتاب‌هاي زيادي در رسانه‌هاي جهان داشت. خبرگزاري رويترز، فرانس 24 و واشنگتن پست درخواست اين كارگردان را براي رفع تحريم‌ها منتشر كردند. به نظر مي‌رسد يكي از دلايلي كه باعث شده است سخنان بني اعتماد در سطح وسيعي بازتاب داشته باشد، اغراق بيش از حد اين كارگردان در مهلك و كشنده نشان دادن آثار تحريم غرب عليه ايران باشد. در صورتي كه بارها دولت‌هاي غربي از شكست تحريم‌هاي يك طرفه عليه ايران سخن گفته بودند، بني اعتماد در سخنان خود اين تحريم‌ها را باعث بحران اقتصادي در ايران و افزايش ابتلا به سرطان عنوان كرده است.

در كنار اين اظهارنظر‌ها تحليل‌هاي رسانه‌اي درباره فيلم «قصه‌ها» نيز جالب توجه است. رويترز در تحليل خود از قصه‌ها مي‌نويسد: آنچه كه تهران را تاريك، غم‌انگيز و متروك نشان مي‌دهد، زندگي مردمي است كه تنها پولشان كفايت زنده ماندنشان را مي‌دهد و زماني كه مجبور به تحمل شرايط دهشتناك بروكراسي، بيكاري، اعتياد به مواد مخدر و خيانت همسر مي‌شوند، اين شرايط برايشان زجرآورتر مي‌شود. اين تصويري است كه بني اعتماد از تهران به جهان نشان مي‌دهد. چقدر اين تصوير با واقعيت همخواني دارد؟!

آيا دوران بيانيه‌‌هاي  سينمايي به پايان نرسيده است؟!
سينماي جشنواره‌اي، عنوان طعنه‌آميزي براي فيلم‌‌هايي است كه با هدف ديده شدن در جشنوار‌هاي خارجي ساخته مي‌شوند. دوران اوج اين فيلم‌ها از ميانه دهه 70 آغاز و تا اواسط دهه 80 نيز ادامه داشت. فيلم‌‌هايي در ژانر اجتماعي كه در آن مشكلات جامعه به شدت بزرگنمايي شده و برعكس هيچ نقطه اميدي براي بهبود شرايط وجود ندارد. در اين نوع فيلم‌ها، فيلمساز صرفاً به بيان درد‌ها مي‌پردازد و از نشان دادن راه درمان سر باز مي‌زند. البته برخي از اين نوع فيلم‌ها رفتن از كشور را بهترين راه براي خلاصي از اين وضعيت بغرنج عنوان مي‌كردند.

در اين سال‌ها است كه آمار جوايز بين‌المللي فيلم‌هاي ايراني در خارج از كشور در هر سال دو رقمي مي‌شود و فيلم‌ها معمولاً با دست پر به كشور باز مي‌گردند. آشنايي فستيوال‌هاي غربي با كارگردان‌‌هايي چون رخشان بني‌اعتماد، جعفر پناهي، بهمن قبادي و محسن مخملباف در همين سال‌ها شكل مي‌گيرد؛ آشنايي كه باعث مي‌شود به واسطه جوايز بين‌المللي نام فيلمساز در ايران به عنوان برند موج جديد فيلمسازي مطرح ‌شوند، فيلمسازاني كه الگوي جوان‌تر‌ها مي‌شوند. دريافت جايزه از فستيوال‌هاي اروپايي و كسب شهرت از قبل آن وسوسه‌اي است كه فيلمسازان بسياري را درگير خود كرده است اما موج فيلم‌هاي جشنواره‌پسند با معرفي فيلمساز جديدي از سينماي ايران دچار چالشي جدي مي‌شود.

اصغر فرهادي هم فيلمسازي اجتماعي به شمار مي‌آيد اما تفاوت اصلي نوع نگاه وي با فيلم‌هاي كارگرداناني چون بني‌اعتماد در نگاه فرهادي به روابط انساني است. اين نوع نگاه و استقبال فوق‌العاده‌اي كه در سطح بين‌المللي از آن به عمل آمده است، هواداران زيادي را در داخل كشور با خود همراه كرده است به طوري كه در جشنواره سال گذشته با اكران فيلم «قصه‌ها» موجي از انتقاد عليه سينماي بيانيه‌خوان به راه افتاد.

در زماني كه بحث اخلاق و ارزش‌هاي اخلاقي در فيلم‌ها مد نويني را به راه انداخته، بازگشت به دهه 70 جذابيت چنداني را به همراه نداشت. هم اكنون فيلم‌هاي سياه نما چشم اميدشان به حمايت جشنواره‌هاي خارجي است كه به سبك دو دهه پيش جوايزي از پيش تعيين شده براي آنها كنار بگذارند تا خط سياه‌نمايي سينما همچنان ادامه داشته باشد.

زغال خوب سياه‌نمايي
سخنان رخشان بني‌اعتماد در كنفرانس خبري فيلمش دقيقاً ادامه خط داستاني است كه در فيلم روايت مي‌كند. فيلم اپيزوديك «قصه ها» مردمي را نشان مي‌دهد كه درگيري اصلي‌شان گيركردن در «هرت آباد» است. در طول فيلم بني‌اعتماد آدم‌هاي مختلفي ديده مي‌شوند كه همگي در بدبختي غوطه‌ورند. يكي از دلايل بدبختي‌شان هم حضور در اجتماعات بعد از انتخابات است. كساني بازداشت شده‌اند و عده‌اي هم كه بازداشت نشده‌اند در هراس از اين هستند كه حرفي نزنند تا بازداشت و بيكار شوند. حداقل تهمينه ميلاني به عنوان يك فيلمساز زن در فيلمش همسر خود را به عنوان يك الگو از مردان خوب نشان مي‌دهد اما در نگاه رخشان بني‌اعتماد هيچ خوبي در جامعه وجود ندارد و تنها شادي زندگي اين است كه يك مرد عاشق دختري مبتلا به ايدز بشود كه باز هم ديالوگ‌هايشان بوي تند سياست مي‌دهد. زغال خوبي كه بني‌اعتماد براي سياه‌نمايي در اختيار دارد در جشنواره ونيز هم خود را نشان داد. درخواست براي رفع تحريم‌ها از جانب بني‌اعتماد نه سخني از سر عزت بلكه در خواستي از سر درماندگي است.

در ادامه اين جشنواره بهمن قبادي و محسن مخملباف نيز فيلم‌هايشان را اكران خواهند كرد. پس بايد منتظر بود و ديد در ادامه تحليل‌هاي من‌در‌آوردي درباره وضعيت كشورمان اين كارگردان‌ها چه چيزي براي خوشايند رسانه‌ها به زبان خواهند آورد.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن