واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ شهريور ۱۳۹۳ (۱۶:۴۵ب.ظ)
گراميداشت 8 سپتامبر سالروز جهاني مبارزه با بي سوادي در کرمانشاه سوادآموزي يکي از مهم ترين موضوعات فرهنگي در هر کشوري است و سوادآموزي مي تواند يک کشور را در ابعاد مختلف به رشد و بالندگي برساند.
به گزارش خبرگزاري موج، محسني نسب گفت: در بين کشور هاي جهان تقريبا به طور متوسط 85 درصد با سوادي وجود دارد؛ يعني حدود 15 درصد جمعيت جهان بي سوادند، در اين ميان مردان 11 درصد و زنان 19 در صد بي سواد هستند.
ميزان با سوادي در کشور در گروه سني 6 ساله و بالاتر از 5 / 47 درصد در سال 55 به 84 درصد در سال 90 رسيده است و در گروه سني 49 - 10 ساله از 8 / 48 درصد در سال 55 به 92درصد در سال 90 رسيده است.
ميزان با سوادي در استان در گروه سني 6 ساله و بالاتر از 3 / 42 درصـد در سال 55 به 82 درصد در سال 90 رسيده است و در گروه سني 49 – 10 ساله از 1 / 42 درصد در سال 55 به 7 / 91 درصد در سال 90 رسيده است. در واقع در گروه سني 49 – 10 ساله بر اساس سر شماري سال 90 تعداد بي سوادان استان 104885 نفر عنوان شده است.
وي در خصوص ساختار جديد سواد آموزي گفت: در ساختار جديد سوادآموزي سه دوره طراحي شده؛ دوره اول آن دوره سوادآموزي است که ارزش تحصيلي آن معادل سوم ابتدايي است قبول شدگان اين دوره مي توانند در دوره انتقال شرکت نمايند. در دوره دوم يا انتقال که ارزش تحصيلي آن معادل پايان دوره ابتدايي است، قبول شدگان اين مقطع مي توانند در دوره اول متوسطه شرکت نمايند. دوره سوم، دوره تحکيم سواد است که ارزش تحصيلي ندارد فقط به منظور جلوگيري از بازگشت به بي سوادي و آموزش مهارت هاي اساسي زندگي طراحي و تدوين شده است. کساني که داراي مدارک دوره سوادآموزي و تکميلي و سوم ابتدايي باشند و به دلايلي نتوانند به ادامه تحصيل در دوره انتقال بپردازند در اين دوره شرکت مي نمايند.
معاون سوادآموزي با توجه به جذب کليه آموزشياران در آموزش و پرورش گفت: سازمان نهضت سوادآموزي براي جذب و آمـوزش بي سوادان از طريق برون سپاري فعاليت هاي سوادآموزي اقدام مي نمايد. در حال حاضر سوادآموزي با همکاري دستگاه هاي مشارکت پذير در امر سوادآموزي و استفاده از پتانسيل درون سازماني آموزش و پرورش (معلمين شاغل و باز نشسته) انجام مي شود. در استان کرمانشاه با 14 دستگاه مشارکت پذير کار سوادآموزي پيگيري مي شود که در اين طرح افراد آزاد با مدارک تحصيلي ديپلم و بالاتر نسبت به شناسايي و جذب بي سوادان اقدام مي کنند.
در پايان اين نشست محسني نسب خاطر نشان ساخت: براي جذب بي سوادان بايد از اهرم هاي تشويقي بر گرفته از آموزه هاي ديني و اسلامي بهره جست و زمينه حضور بي سوادان با احساس نياز به سواد را فراهم نمود. تا فرد بي سواد به اين نتيجه برسد که بي سوادي يک نقص در زندگي اوست و بايد به منظور رفع آن تلاش نمايد و اهرم هاي محدود کننده خدمات اجتماعي بايد گزينه آخر باشد. هر چند که اين کار در وزارت و هيأت دولت مطرح شده و کارهايي هم صورت گرفته که در آينده اجرا خواهد شد.
همچنين زماني که به طور 100 درصد مبادي ورودي بي سوادي مسدود شود و شاهد ورود افراد بي سواد نباشيم و عزم و اراده تمام دستگاه ها و نهادهاي خدمات رسان در اين زمينه تقويت و احساس مسووليت کنند و دولت از تمام ابزار هاي لازم در اين زمينه بهره بگيرد، در آن صورت هست که شاهد رفع معضل بي سوادي در کشور خواهيم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]