تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به پاداش بهشت نمى رسد مگر آن كس كه باطنش نيكو و نيّتش خالص باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798454393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محلی برای اخبار سانسورشده صدا و سیما


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: محلی برای اخبار سانسورشده صدا و سیما

محلی برای اخبار سانسورشده صدا و سیما

مردم نیز به دلیل ارتباطات انسانی که معمولا در هر جامعه‌ای وجود دارد، به شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای موبایل روی می‌آورند

یک استاد رشته ارتباطات مورد هجمه قرار گرفتن شخصیت‌های محبوب جوانان در فضای وایبر را یک آفت فرهنگی دانست.

دکتر امیدعلی مسعودی بیان کرد: وایبر، واتس‌اپ و ...، ادامه‌ی همان فضایی هستند که شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک درست کردند.

وی افزود: منتهی در حال حاضر این شبکه‌ها امکانات بیشتری برای اطلاع‌رسانی ایجاد کردند و در واقع بخش پنهان اخبار و اطلاعاتی که متاسفانه به دلیل خودسانسوری یا احتیاط، فرصت مطرح شدن در رادیو، تلویزیون و مطبوعات را ندارد، در این فضا منتشر می‌شوند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مردم نیز به دلیل ارتباطات انسانی که معمولا در هر جامعه‌ای وجود دارد، به شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای موبایل روی می‌آورند. اتفاقی که اکنون در حال شکل‌گیری است، این است که مردم خودشان به عنوان تولیدکننده پیام، خبر تولید می‌کنند ولی از آنجا که پیام به صورت حرفه‌ای تولید نمی‌شود اشکالات زیادی بر آن وارد است.

این استاد ارتباطات یادآور شد: یک خبر حداقل باید صحت داشته باشد، در حالی که در فضاهایی مثل وایبر ممکن است فردی یک شوخی را در قالب خبر بیان کند یا یک خبر را به عنوان شوخی مطرح کند بدون اینکه ارزش‌های خبری در آن رعایت شود؛ بنابراین علت اتفاق افتادن بخشی از این هجمه‌های وایبری غیرحرفه‌ای بودن افرادی است که مطلب می‌نویسند.

او اظهار کرد: پیام‌ها و حرف‌هایی که در فضای امثال وایبر منتشر می‌شود، باید جذابیت داشته باشد؛ در نتیجه در قالب طنز، فکاهی و حتی هضل و هجو بیان می‌شوند.

مسعودی ابراز کرد: متاسفانه بخش زیادی از ادبیات رایج در وایبر، هجو یعنی سرزنش کردن به لحن کمیک و طنز است آن هم به شدیدترین وجه؛ به همین دلیل مشکل اساسی‌اش این است که اگر بخواهند یک فرد عادی را به طنز بکشند، مورد توجه قرار نمی‌گیرد.
وی یادآور شد: در دوره‌ای از شهرت دکتر علی شریعتی استفاده می‌کردند تا پیام‌های طنز خود را به اطلاع اعضای گروه خود در وایبر برسانند. متاسفانه این موارد، جذابیت‌های غیراخلاقی است.
مسعودی بیان کرد: بعید نیست کسانی که خودشان را جزو گروه می‌دانند ولی با منافع گروه هماهنگی ندارند، سکان‌داری این پیام‌ها را بر عهده گیرند؛ در این مرحله ممکن است که علاوه بر خطرات فرهنگی، خطرات اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی نیز متوجه کاربران وایبر شود.
وی تاکید کرد: باید از طریق وسایل ارتباط جمعی سواد رسانه‌ای را به مردم آموزش دهیم تا جلوی این آسیب جدی گرفته شود.

او در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر بستری برای فضای تبادل اطلاعات فراهم شده است، حال ممکن است عده‌ای از جذابیت‌های پیام استفاده کنند تا این فضا را از مردم بگیرند، در چنین مواردی راه حل این نیست که وایبر را فیلتر کنیم ما باید وایبر را مدیریت کنیم.

استاد دانشگاه سوره معتقد است: جوانان ما توانمندی‌های خوبی برای استفاده‌ی مناسب از این شبکه‌ها دارند و نباید این شبکه‌ها را قطع کنیم، اصولا کاهش سرعت اینترنت و قطع این شبکه‌ها اولین ضربه را به دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه ما وارد می‌کند.

وی همچنین ضمن بیان اینکه نرم‌افزارهای ارتباطی مانند تیغ دولبه هستند، عنوان کرد: البته بعضی از پیام‌هایی که در این فضا رد و بدل می‌شوند، مضر و ضاله‌اند و ممکن است فرد را به تاریکی ببرند؛ البته در چنین شرایطی نیز نمی‌توانیم برای هر فردی یک فیلترینگ بگذاریم. در کشورهای دیگر دولت‌ها از طریق اپلیکشن‌هایی، نظارت را به نهادها و خود مردم واگذار کردند.

این استاد ارتباطات پیشنهاد کرد: در کشور ما نیز به جای فیلتر کردن بهتر است که با نرم‌افزارهایی بتوانیم کنترل و نظارت داشته باشیم نه اینکه شیوه سانسور را پیش بگیریم و کل مطلب را از دسترس خارج کنیم.

مسعودی در پایان با اشاره به جریان‌های اخیر وایبر اظهار کرد: البته من فکر نمی‌کنم کسانی بخواهند به ساحت مقدس امام (ره) و یا دیگر مسئولان اسائه ادب کنند تا فیلترینگ اتفاق افتد. فکر می‌کنم شورای عالی فضای مجازی و تشکل‌های دیگری که وجود دارند رصد می‌کنند و با کار کارشناسی تصمیم می‌گیرند که چه برخوردی با شبکه‌های اجتماعی داشته باشند اما در مجموع من خودم با بسیاری از اعضای این شورا که مجالست داشتم، متوجه شدم که آنها نیز بیشتر نظرشان بر روی مدیریت است تا فیلترینگ.
 
 
 


1393/06/16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن