واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
خواص آلو از زبان امام رضا (ع)
آلو میوه ای شگفت انگیز که براى اعصاب مفید بوده و خشک شده آن درمان کم خونى است و برای بیماریهایی چون: شب کورى، نقرس، رماتیسم و تصلب شرائین تجویز می شود. ضمن آنکه برای صفرا و تنظیم اعمال کلیه فواید بی شماری دارد.
به این مطلب امتیاز دهید
حضرت محمد (ص) فرمودند: در پى روزى و نیازها، سحر خیز باشید؛ چرا كه حركت در آغاز روز، مایه ی بركت و پیروزى است. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، هرچند امروزه با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در کشاورزی، همه میوهها در هر فصلی وجود دارند و میتوان از خواص آن در طول سال بهره گرفت، اما خداوند متعال ترتیب فصلها و میوهها را طوری قرار داده است که هر فصل خوراک مورد نیاز همان فصل را با خودش میآورد. محصولات هر فصل میتواند کمبود فصل قبل را جبران کند، برای مثال ما در فصل سرما با انواع بیماریهای ویروسی رو به رو هستیم که برای ایمنی برابر آنها نیاز داریم ویتامین C زیادی مصرف کنیم و تمام میوههای این فصل مثل پرتقال، نارنگی و لیموشیرین و ..... سرشار از این ویتامین هستند. همچنین فصل تابستان که بدن به آب بیشتری نیاز دارد، پر است از میوههای آبدار.
از این رو امام رضا (ع) در یک توصیه کلی می فرماید: هر خوراکی سرد در تابستان و گرم در زمستان مناسب است و غذاهای معتدل در فصل بهار و پائیز و میزان مصرف خوراکی ها( یا مقدار حرارت و برودت آنها) نیروی طبیعی بدن و میل آن است.»(1)
آلو دوای دردها
یکی از میوه های فصلی که باید در موقع خودش حد اکثر استفاده را از آن برد، آلو است. آلو را درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسیداوریک و چربی خون می دانند. همچنین آرامبخش و ملین و برای اشخاصی که از ناراحتی یبوست رنج می برند بسیار مفید است. خوردن آلوی تازه حرارت را فرو می نشاند، و صفرا را تسکین می دهد. آلوی خشک، خون را طبیعی کرده و درد مهلک را از بین می برد. در ضمن برطرف کننده خارش بدن است.
در همین رابطه شیخ طبرسی روایتی را از زیاد قندی چنین نقل می کند: دخلت على الرضا علیه السلام، وبین یدیه تور فیه إجاص أسود إبانه، فقال: إنه هاجت بی حرارة وأرى الاجاص یطفی الحرارة ویسکن الصفراء وأن الیابس یسکن الدم [ویسکن الداء الدوی] وهو للداء دواء باذن الله عز وجل؛ به محضر امام رضا(ع) رسیدم در حالی که ظرفی از آلوی سیاه در فصل و مرسوم آلو پیش روی آن حضرت بود. پس فرمود: گرما به من هجوم آورده و میبینم که «آلو» حرارت و گرما را خاموش میکند، صفرا را تسکین میدهد و آلوی خشک خون را تسکین بخشیده (و فشار خون را کم میکند) و به إذن خدای عزوجل مسکن درد بی درمان است. (2) پانوشتها:
1. بحارالانوار، ج59 ، ص 324
2. مکارم الاخلاق: 198. دانشنامه احادیث پزشکی صفحه 189 دکترمن/ 2014
۱۵/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]